http://www.counselling.nl
Stichting Counselling - counselling.nl - Gcoach.nl
Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 14 Februari 1996 een begrip.
Home - Sitemap - Contact

Counselling en Coaching opleidingen in Nederland - Erkenning
Leren in Vrijheid, Zelfrealisatie houdt in dat de
hoogste vorm van Erkenning Zelferkenning is.
Je kiest de weg die bij je past ..... in een land zonder paden .....
Overzicht ACC (Oud Studenten)
Overzicht Vrije ACC (Nieuwe)

Vrije Professionals
Update 7 - 2018 - De laatste update in deze reeks.

Oplossingen - Mogelijkheden.
In update 1 t/m 6 hebben we gezien dat het niet meer rendabel is om als counsellor (hulpverlener) aan alle mogelijke (toekomstige) wettelijke eisen te voldoen en te gaan werken. Daarom hebben we naar oplossingen gezocht en gekeken wat - wel - mogelijk is.
  • Onze opleidingen gebruiken voor je persoonlijke / innerlijke groei.
  • Als vrijwilliger mensen counsellen / coachen / helpen.
  • De geleerde vaardigheden en technieken in een ander beroep gebruiken. Bijv. als leerkracht, leidinggevende, begeleider, trainer, manager, etc. Door de geleerde vaardigheden kun je die beroepen beter uitoefenen en meer diepgang bereiken.
  • Ä 10.000,- en 4 jaar investeren om toch als counsellor te mogen werken.
  • Iets geheel anders doen in een richting waar veel werk in is en je graag doet.
  • Als Vrije Professional werken, daar gaan we hieronder dieper op in.

Als Vrije Professional werken.
Wat je in die optie doet is je hersens, creativiteit en doorzettingsvermogen gebruiken. Je gaat dan geen dingen doen die niet kunnen, mogen of niets opleveren. Ook blijf je niet hangen in aangeleerde hulpeloosheid.

Speciaal voor onze studenten hebben we daarom het Handboek voor de Vrije Professional geschreven, zodat ze toch gewoon dat kunnen doen wat ze graag doen. Dat handboek staat helemaal vol met fantastische opties. Het belangrijkste is dat het je helpt een nieuwe mindset / paradigma te krijgen, zodat je vrij wordt van oude gewoontes, denkstructuren, zinloze gedragingen. Dat boek helpt je om je Ego aan te passen, zodat er ruimte ontstaat, je er vrij van wordt en je in feite een Ego krijgt waar je veel meer aan hebt dan je oude Ego.

Sommige zaken worden er niet in onderwezen, maar ze worden wel aangeduid. Voor een optimaal succes dien je niet alleen aan je Ego te werken, maar heb je ook de hulp van je rechter hersenhelft nodig. (Emoties, intuÔtie, creativiteit etc.) Die heb je natuurlijk al, alleen kun je ze veel beter laten werken en kan het helpen om goede modellen daarvoor te gebruiken. Er is van alles op de markt en in het Handboek staan ook veel verwijzingen. Het onderstaande boek sluit echter naadloos aan op het Handboek, omdat je daarmee vanuit je Rechter hersenhelft werkt en op die manier op al je vragen antwoord kunt krijgen, waardoor je in de juiste richting gaat. Het geeft je wat je onmogelijk kunt uitdenken!
Walking in Light: The Everyday Empowerment of a Shamanic Life - Sandra Ingerman

SuperTrio.
- Je opleiding tot counsellor, coach met een diepgaande innerlijke groei
  en veel technieken en vaardigheden, die je op veel gebieden kunt toepassen.
  (En tal van andere zaken die je ooit hebt geleerd.)
- Handboek voor de Vrije Professional, dat je leert:
  Bedrijven te ontwerpen en bouwen, Geld te verdienen, Vrij te zijn, Succes te hebben.
- Walking in Light, dat je leert om een nieuwe werkelijkheid te creŽren
  en op al je vragen een antwoord te krijgen.

Voorbeeld.
Van de overheid mag je geen hulpverlenen (counsellen), tenzij,....... en dan volgen een hoop eisen. Je kunt dat vervelend vinden. Je hebt net een opleiding gedaan en dan mag je er niets mee. Andere opleidingen zijn te duur en geven je niet wat je wenst. We geven je daar groot gelijk in. Het is een doffe ellende en balen.

Echter met die gedachtes kom je niet ver, voor je het weet heb je zelf hulp nodig.
De eerste stap tot een oplossing is; erkennen van de situatie.
De tweede stap is zeggen: "Nou, als ik niemand meer mag helpen, dan doe ik dat ook niet meer. Ik stap uit het counsellingsgebeuren en zal ook niemand meer helpen."

Op het eerste gezicht lijkt dat een rare oplossing. Mee eens, het is raar; je wilt iets en zegt daarna dat je het niet wilt. Mensen die erg star zijn zullen uit hun dak gaan en aangeven dat het geen oplossing is. Dat is het punt waar men aan kan gaan werken bij zichzelf. We zijn immers geen kleine kinderen meer die om een (uitverkocht) aardbeienijsje lopen te zeuren en geen van de honderd andere smaken wensen.....

De benaming is niet de handeling of het resultaat.
Counsellen / hulpverlenen zijn slechts een benamingen voor een serie handelingen. Laat die benamingen los en graaf dieper in jezelf. Onderzoek wat je echt wilt. "Waarom wil ik,.....?" Niet alleen intellectueel, maar ook emotioneel. "Wat wil ik bereiken met,....?" Blijf doorvragen tot je bij je kern uitkomt.
Van daaruit kun je zien dat je dat ook kunt doen op een geheel andere manier dan counsellen of hulpverlenen. Ongeacht wat je doel is of wat je graag doet, je kunt dat op een andere manier doen dan via counsellen of hulpverlening.
Bijvoorbeeld; Geld verdienen, kan op heel veel manieren en counselling is nu eigenlijk de slechtste optie. Mensen gelukkig maken of leren om gelukkig te worden, kan op heel veel verschillende manieren. Iets voor een ander betekenen ook. Net zo goed als problemen oplossen of zorgen dat mensen hun eigen oplossing vinden. (Zelfhulpboeken, programma's, zelfhulpgroepen, trainingen, voorlichting, opkomen voor doelgroepen.)

Ook kun je schrijven, voor hofnar spelen, alleen luisteren, samen met mensen; kunst maken, koken, leven structureren, zingen, wandelen, reisbegeleider worden,............. en zo zijn er meer dan 7 miljard opties.

Je kunt mensen wel gewoon coachen, trainen, interviseren, onderwijzen, dingen aanleren, groepen faciliteren, superviseren etc. Dat is geheel wat anders dan helpen in medische zin, waar counselling onder valt. Dat is allemaal zo vrij als je maar wenst. Alles wat je hebt geleerd kun je daarin goed gebruiken. Alleen die opties geven je al honderden nieuwe mogelijkheden. Gebruik je het SuperTrio, dan kun je tot fantastische creaties komen; Uniek, bij jou passend, in alle rust en vrijheid...........

Maar je kunt nog veel verder gaan en andere combinaties bedenken of geheel nieuwe beroepen, stromingen scheppen; jouw gift aan de wereld. Walking in Light geeft je samen met het Handboek oneindig veel mogelijkheden.

Dus wat eerst mogelijk als vervelend werd ervaren, kan achteraf als een gouden kans ervaren worden. Zowel in je eigen leven als dat van anderen, kun je dat soort patronen herkennen. Vaak zijn "moeilijkheden" een aanzet tot wat beters.

De Gift van Carl Rogers was Counselling, die kun je kopiŽren, maar nu de overheid dat in feite aan banden legt, door eisen te stellen die tegengesteld zijn aan wat counselling is, is dat een goede gelegenheid om op zoek te gaan naar je eigen Gift. (Dat is trouwens ook de opzet van niveau 4 en zat al in de opleiding ingebakken.)

Een eigen Gift kan iets geheel nieuws zijn, maar ook een unieke combinatie van dingen die al bestaan. De laatste optie is sneller te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan: mindfullness. Dat is een klein onderdeeltje uit diverse religieuze stromingen en vervolgens flink opgeblazen. Zelfde verhaal m.b.t. het enneagram en 1001 andere producten / diensten.

Samengevat kunnen we zeggen; het spijt ons oprecht dat counselling geen vrij beroep meer is en dat we daarom voor onze studenten en andere counsellors gezocht hebben naar vele nieuwe mogelijkheden, zodat je wel in vrijheid kunt leven en werken en dat wat je hebt geleerd op een andere manier kunt gebruiken. In grote lijnen geven we hierboven de mogelijkheden hier aan.

We wensen je veel succes, vrijheid en een fantastisch 2018.Update 6 - December 2017

Directe  Openbaring - Contact.
In Religie, Politiek, Wetenschap, Handel, Innerlijke Groei, Genezing zijn er diverse stromingen mogelijk. Een indeling is:
- Direct Contact met de Bron.
- Contact Via Via (Middle Man, Tollenaar, Autoriteit etc.).

Wij kiezen uitdrukkelijk voor de eerste optie, omdat alleen dan het juiste maatwerk mogelijk is, tegen een minimale prijs en je in alle vrijheid kunt kiezen. Bij de tweede optie is men afhankelijk van een ander mens die zichzelf hoger acht, (be)Oordeelt, de lakens uitdeelt en zelf een deel van de opbrengst achterhoudt. Dat deel kan oplopen van eerst 10%, vervolgens 50 tot 80% maar soms ook in de richting van 90 tot 100%. Uiteindelijk dient men een star en dood systeem, alleen maar om dat systeem in stand te houden, totdat het in elkaar stort.

Wie ook maar even aan erkenning denkt, kiest voor de tweede optie en dient daar voor te betalen met Vrijheid, Tijd en Geld. Men kiest vaak uit angst, onzekerheid en neemt aan dat de autoriteit het beter weet. Het lijkt me (zeker als counsellor / coach / trainer) beter om aan die angst en onzekerheid te werken, anders besmet je je klanten met aangeleerde hulpeloosheid.

- Je kunt dus rechtstreeks contact hebben met God / het Universum / de Schepper / Natuur.
- Ook kun je jezelf besturen, naar je eigen Geweten luisteren en doen wat juist is.
- Je kunt Ontdekkingen doen, zonder het bekende te weten.
- Leren kan heel goed zonder Leermeester.
- Handel kun je drijven zonder tussenpersonen.
- Innerlijk kun je Groeien zonder Guru.
- En er zijn vele vormen van Genezing mogelijk.

Empowerment is het uit je Eigen Bron laten komen.


Update 5 - December 2017


De grootste werkzame krachten van counselling, coaching en vele andere vormen van hulpverlening, liggen niet in de gebruikte modellen, cognitieve, technische, wetenschappelijke, zakelijke aspecten, hoewel die een aanvullende rol kunnen spelen, maar juist in de innerlijke ontwikkeling en het niveau van de hulpverlener zelf;

Aandacht, Empathie, Liefde,
Congruentie, Echtheid, Diepgang,
Compassie, Verbinding, Inspiratie, IntuÔtie,
Creativiteit, Collectief Onderbewuste, Gevoel,
Veiligheid, Acceptatie, Open Staan etc.
hebben de grootste helende kracht.


Juist die aspecten worden niet gemeten, getoetst of zelfs maar serieus genoemd door de "erkenners". Vaak worden die aspecten nauwelijks echt onderwezen door "erkende" opleiders, terwijl ze de Ziel van het Counsellen zijn.

Opleiden, erkennen, standaardiseren, reproduceerbaarheid, zekerheden zijn vaak aspecten van de linker hersenhelft (ego / verstand). Terwijl de mogelijkheden juist in de rechter hersenhelft liggen; het onontgonnen gebied.
Hoe meer men afdaalt in de mechanische wetten, regels, voorschriften, protocollen, het bekende, zekerheden, hoe minder ruimte er is voor ontwikkeling, verandering en echte hulp aan mensen die dat nodig hebben, omdat ze vast zitten.

Op het moment dat counsellors zich door al die "erkenners" laten leiden, instemmen met zaken waar ze eigenlijk niet achter staan (emotioneel), dan leggen ze zichzelf en hun beroepsgroep automatisch aan de ketting. Hun ratio kiest ervoor, vaak uit angst of onwetendheid. Ze bestaan dan nog wel, maar de ziel is er voor het grootste deel uit. Een mechanisch gebeuren is niet levend. Het zuigt op z'n hoogst leven uit mensen die dat wel zijn.

Wie echt wil leven, helpen en iets van betekenis wil doen, kan beter een andere richting dan counselling kiezen. Dat is nu een doodlopend weg geworden. De vaardigheden, technieken, kennis en vooral de innerlijke ontwikkeling die je hebt opgedaan, zijn een tijdelijke stap, naar iets groters. Ontwikkel je eigen onbekende richting, die bij jou past, die veel verder en dieper gaat dan dat wat "erkend", bekend en gelimiteerd is. Volg je gevoel hierin.

Het Universum is oneindig groot,
er is geen enkele reden,
om allemaal op hetzelfde dambord te spelen.

Er zijn meer damborden,
vele andere spellen,
je kunt je eigen spel,
met zijn eigen regels ontwerpen.


Samenvattend:
- De grootste genezende kracht komt vanuit God / het Universum / de Natuur.
- Vervolgens vanuit de CliŽnt Zelf (Geloof hierin / ervoor openstaan / eigen werk / overgave).
- Tenslotte vanuit de Onvoorwaardelijke Liefde van de Counsellor / Therapeut / Arts.
- Met als aanvulling het Model, Systeem, Therapie, Behandeling, Medicijn etc.

Op het moment dat men doet alsof die laatste optie de enige / belangrijkste optie is en gelooft dat een mechanische gebeuren iemand automatisch beter maakt, dan vergeet men de ware aard van genezing. Het wordt een mechanisch ego gebeuren, dat ook alleen op dat vlak werkzaam kan zijn. Erkenningen richten zich alleen op het formeel de regels volgen van de laatste optie, ongeacht de werkelijke situatie, die per persoon anders is.
Daar gaat dan steeds meer geld, tijd en energie in zitten en er is geen ruimte meer voor de meest werkzame mogelijkheden. Die ontwikkeling zie je in het onderwijs, gezondheidszorg en iedere sector waar de overheid (ego) zich mee bemoeid. Veel mensen worden daarvan erg ongelukkig en er vallen ook veel slachtoffers door.

Het is jammer dat counselling in z'n geheel in Nederland de route van Verplichtte Erkenning heeft gekozen. Door zich op die manier te beperken heeft het zichzelf in feite uitgeschakeld en opgeheven.
 


Update 4 - November 2017


Samengevat kun je stellen dat als je nu of over een paar jaar als counsellor wilt werken, je waarschijnlijk niet genoeg kunt verdienen om rond te komen. De totale investeringskosten (tijd [4 jaar], geld [vanaf Ä 10.000,-] en andere verplichtingen) om als Counsellor te werken zijn door de nieuwe wetgevingen erg hoog. De consulten worden nauwelijks vergoed door verzekeraars. Als Coach en Trainer heb je nog wel reŽle mogelijkheden, die beroepen vallen niet onder de hulpverlening.

Wel kun je een counsellingsopleiding gebruiken om de vaardigheden te leren en die toe te passen in een ander beroep of als vrijwilliger en natuurlijk voor je eigen ontwikkeling. Bij ons kun je je opleiding op maat maken tegen een erg voordelige prijs. Je hebt dan geen "erkend" diploma, maar leert wel goed counsellen en coachen en geeft een factor 3 tot 5 minder uit.

Als je als vrije professional gaat werken, vergroot je sterk je kansen op een goed inkomen.Update 3 - Oktober 2017

Howard Roark: https://www.youtube.com/watch?v=sw5YACKiPAk geeft aan waarom hij kiest voor Vrijheid en Integriteit. (Architect wiens creatie vervormd is door,...)
Wij kiezen zelf hoe we onze opleidingen geven, zodat je als counsellor, coach, trainer zelf kunt bepalen hoe jij je werk doet. Zodat je je eigen creativiteit, integriteit en vakmanschap kunt gebruiken, om je cliŽnten te helpen en je bedrijf vorm te geven. Dat geeft je de mogelijkheid om maatwerk te bieden aan je cliŽnten.
"Erkenning" is het inleveren van die Vrijheid, Integriteit en Vakmanschap; een ander beslist dan wat men wel of niet mag / moet doen. Men is dan niet meer verantwoordelijk voor wat men doet, maar de richtlijnen, protocollen en regels van een ander bepalen dat. Men is deel van een gestold mechanisch geheel, waar weinig echt leven in zit en wat alle leven uit de mens zuigt om zichzelf in stand te houden.
Veel mensen zijn daar blij mee, lopen graag aan de lijn, wegens een gebrek aan zelfsturing, individualiteit, kracht en zelfrealisatie. We respecteren dat gedrag en mogelijk heeft men het nodig, bij gebrek aan....., maar dat is niet onze keuze, omdat die tegengesteld is aan alles waar counselling, coaching en het mens zijn voor staat. Het systeem waar men voor kiest veroorzaakt juist de problemen waarvoor men bij de counsellor of coach komt.

Een counsellor die zijn eigenheid heeft opgegeven om er bij te horen,
kan een klant ook niet helpen zijn eigenheid terug te vinden.Belangrijke Update 2 - September 2017

Doordat de wetten en regels van NL en de EU aan verandering onderhevig zijn, is het mogelijk dat ze binnen nu en een aantal jaren anders zijn. We verwachten dat ze op dit gebied strenger zullen worden, omdat dat een algehele trend is binnen de EU. Men streeft naar; certificering, controle, gelijkvormigheid, Evidence-based practice (EBP). Daardoor wordt het toekomstige "counsellen" 100% anders dan het bedoeld was; Werken via vaststaande protocollen is geheel anders dan een exploratie vanuit de belevingswereld van een cliŽnt. In dat opzicht is dat wat men "counselling" noemt omgeslagen naar zijn tegendeel. Daarnaast wordt straks een HBO Diploma voor hulpverleners / counsellors verplicht.
(Kosten zijn; 4 jaar studeren en vanaf ca. Ä 10.000,- terwijl de vergoeding door verzekeraars minimaal is.)

Dat is de reden dat we zijn overgeschakeld naar Vrije Professionals. Die vallen buiten die wetten. Je kunt er meer over lezen in het Handboek en er je voordeel mee doen. Het leert je om vele nieuwe mogelijkheden te ontdekken en toe te passen.

Als coach / trainer val je buiten die wetten van de hulpverlening, dat blijft nog (even) een vrij beroep. Ook kun je al de vaardigheden die je leert gebruiken als vrijwilliger, binnen een ander beroep of als grondstof voor geheel nieuwe stromingen, die meer mogelijkheden bieden.

25 jaar Samengevat:
De afgelopen 25 jaar was Counselling een fantastische manier om mensen te helpen. We hebben meer dan 10.000 mensen opgeleid en die hebben samen honderdduizenden tot miljoenen andere mensen goed geholpen. Dat is iets om trots op te zijn.
De EU / NL / Farmaceutische Industrie / Verzekeraars / Beroepsorganisaties hebben een andere agenda dan wij en maken echt diepgaand counsellen min of meer onmogelijk. Het begrip counselling is gekaapt en men maakt er wat anders van dan het was.
Daarom raden we aan om een Vrije Professional te worden, dat zijn we zelf ook en dan val je buiten de wetten m.b.t. de ZorgIndustrie. (Natuurlijk zijn er wel andere wetten, maar die zijn best te doen.)
Je kunt dan al je vaardigheden en kennis op een andere manier gebruiken, zonder enige belemmering. Voor wie leert om innovatief te zijn, zijn de restricties geen belemmering, maar juist een stimulans om innerlijk te groeien, innoveren en een paradigmashift te ondergaan.

We helpen je graag via het Handboek, dat je fantastisch helpt om een succes van je leven en werk te maken.Belangrijke Update 1 - Begin 2017

Wettelijk gezien zijn er een aantal zaken veranderd per 1 januari 2016 en 2017. Het beroep Coach is een Vrij beroep. Daarvoor is alleen een inschrijving bij de K.v.K. nodig. Het beroep Counsellor en alle andere beroepen in de hulpverlening en gehele gezondheidszorg zijn niet meer geheel vrij. Daarvoor zijn diverse registraties nodig.

Voor jou als Counsellor:
In het kader van de Wkkgz is het nodig, dat een cliŽnt, eventueel een klacht kan indienen, over je dienstverlening als Counsellor. Dat kan bij een beroepsorganisatie, maar ook hier: www.solopartners.nl.

Niet verplicht maar wel aan te bevelen als je zelf geen risico kunt / wilt dragen:
- Een Rechtsbijstandsverzekering.
- Een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.         
- Een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
- Mogelijk andere verzekeringen afhankelijk van je situatie.

Een beroepsorganisatie voor b.v. counselling levert diverse diensten collectief. Mensen die zich daar niet kunnen of willen inschrijven kunnen de losse diensten individueel inkopen, zodat ze toch aan hun minimale wettelijke verplichtingen voldoen.
 


Dit moet je weten over de Wkkgz (sinds 1 januari 2016 verplicht.)
Sinds 1 januari 2016 is de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) van kracht. Deze wet verplicht elke zorgaanbieder om cliŽnten de mogelijkheid tot zowel een klachtenfunctionaris als een geschilleninstantie te bieden.

Wat betekent dit voor jou?
Ben jij zorgaanbieder, zoals een counsellor en zelfstandig ondernemer? Dan moet je aangesloten zijn bij een organisatie die zoín klachtenfunctionaris en geschilleninstantie aanbiedt. Doe je dat niet? Dan voldoe je niet aan de Wkkgz en ben je niet langer bevoegd om je beroep als zorgaanbieder (counsellor) te beoefenen.

Ben je nog niet aangesloten bij zoín organisatie? Zorg dan dat je dit snel regelt. Ben je al wel aangesloten? Check dan of die organisatie een klachtenfunctionaris en een geschilleninstantie aanbiedt. Is dat niet het geval? Dan zul je je bij een andere organisatie moeten aansluiten.

Solo Partners
Voor veel zelfstandig ondernemers in de zorg geldt dat zij zo onafhankelijk mogelijk willen werken en bijkomende kosten die gerelateerd zijn aan zoín klachtenfunctionaris en geschilleninstantie zoveel mogelijk willen voorkomen.

Omdat we daarover veel vragen kregen, hebben we voor onze (vroegere) studenten en andere aangesloten Counsellors e.a. hulpverleners een aantal opties onderzocht. Solo Partners kwam als beste en sympathiekste uit de bus.

Solo Partners is de grootste ťn goedkoopste kwaliteitspartner en belangenbehartiger voor zelfstandig ondernemers in de zorg. Zij bieden naast kennis op het gebied van zelfstandig ondernemen in de zorg ook een klachtenfunctionaris en een geschilleninstantie, zodat jij als zelfstandig ondernemer voldoet aan de Wkkgz. Ook zelfstandige coaches en mensen met andere of gecombineerde beroepen of zorginstellingen kunnen zich daar inschrijven voor een gering bedrag.

Meer informatie daarover vind je op de website van Solo Partners. Voor vragen over hun diensten of over de wet Wkkgz kun je bij hen terecht. Ze staan je graag te woord.
Site: https://www.solopartners.nl
Mail: info@solopartners.nl
Tel:   085 - 20 10 140

 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©