http://www.counselling.nl
Stichting Counselling - counselling.nl - Gcoach.nl
Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 14 Februari 1996 een begrip.
Home - Sitemap - Contact

Counselling en Coaching opleidingen in Nederland - Erkenning
Leren in Vrijheid, Zelfrealisatie houdt in dat de
hoogste vorm van Erkenning Zelferkenning is.
Je kiest de weg die bij je past ..... in een land zonder paden .....
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Prijzen
Nieuwsbrief
Brochure Downloads
Opleiding
FAQ - Veel gestelde vragen
Open Dagen
Examen

Overzichten:
Steden - Trainers - Data
Live Online Praktijktraining
De Opleidingen
Info voor alle Opleidingen

Mail ons
met al je vragen

Wkkgz

Belangrijke Update.

Wettelijk gezien zijn er een aantal zaken veranderd per 1 januari 2016 en 2017. Het beroep Coach is een Vrij beroep. Daarvoor is alleen een inschrijving bij de K.v.K. nodig. Het beroep Counsellor en alle andere beroepen in de hulpverlening en gehele gezondheidszorg zijn niet meer geheel vrij. Daarvoor zijn diverse registraties nodig.

Voor jou als Counsellor:
In het kader van de Wkkgz is het nodig, dat een clint, eventueel een klacht kan indienen, over je dienstverlening als Counsellor. Dat kan bij een beroepsorganisatie, maar ook hier: www.solopartners.nl.

Niet verplicht maar wel aan te bevelen als je zelf geen risico kunt / wilt dragen:
- Een Rechtsbijstandsverzekering.
- Een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.         
- Een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
- Mogelijk andere verzekeringen afhankelijk van je situatie.

Een beroepsorganisatie voor b.v. counselling levert diverse diensten collectief. Mensen die zich daar niet kunnen of willen inschrijven kunnen de losse diensten individueel inkopen, zodat ze toch aan hun minimale wettelijke verplichtingen voldoen.
 


Dit moet je weten over de Wkkgz (sinds 1 januari 2016 verplicht.)
Sinds 1 januari 2016 is de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) van kracht. Deze wet verplicht elke zorgaanbieder om clinten de mogelijkheid tot zowel een klachtenfunctionaris als een geschilleninstantie te bieden.

Wat betekent dit voor jou?
Ben jij zorgaanbieder, zoals een counsellor en zelfstandig ondernemer? Dan moet je aangesloten zijn bij een organisatie die zon klachtenfunctionaris en geschilleninstantie aanbiedt. Doe je dat niet? Dan voldoe je niet aan de Wkkgz en ben je niet langer bevoegd om je beroep als zorgaanbieder (counsellor) te beoefenen.

Ben je nog niet aangesloten bij zon organisatie? Zorg dan dat je dit snel regelt. Ben je al wel aangesloten? Check dan of die organisatie een klachtenfunctionaris en een geschilleninstantie aanbiedt. Is dat niet het geval? Dan zul je je bij een andere organisatie moeten aansluiten.

Solo Partners
Voor veel zelfstandig ondernemers in de zorg geldt dat zij zo onafhankelijk mogelijk willen werken en bijkomende kosten die gerelateerd zijn aan zon klachtenfunctionaris en geschilleninstantie zoveel mogelijk willen voorkomen.

Omdat we daarover veel vragen kregen, hebben we voor onze (vroegere) studenten en andere aangesloten Counsellors e.a. hulpverleners een aantal opties onderzocht. Solo Partners kwam als beste en sympathiekste uit de bus.
.
Solo Partners is de grootste n goedkoopste kwaliteitspartner en belangenbehartiger voor zelfstandig ondernemers in de zorg. Zij bieden naast kennis op het gebied van zelfstandig ondernemen in de zorg ook een klachtenfunctionaris en een geschilleninstantie, zodat jij als zelfstandig ondernemer voldoet aan de Wkkgz. Ook zelfstandige coaches en mensen met andere of gecombineerde beroepen of zorginstellingen kunnen zich daar inschrijven voor een gering bedrag.

Meer informatie daarover vind je op de website van Solo Partners. Voor vragen over hun diensten of over de wet Wkkgz kun je bij hen terecht. Ze staan je graag te woord.
Site: https://www.solopartners.nl
Mail: info@solopartners.nl
Tel:   085 - 20 10 140


 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright