http://www.counselling.nl
Stichting Counselling - counselling.nl - Gcoach.nl
Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 14 Februari 1996 een begrip.
Home - Sitemap - Contact

Counselling en Coaching opleidingen in Nederland - Erkenning
Leren in Vrijheid, Zelfrealisatie houdt in dat de
hoogste vorm van Erkenning Zelferkenning is.
Je kiest de weg die bij je past ..... in een land zonder paden .....
Overzicht ACC (Oud Studenten)
Overzicht Vrije ACC (Nieuwe)

Vrije Professionals
Belangrijke Update 2 - November 2017

Doordat de wetten en regels van NL en de EU aan verandering onderhevig zijn, is het mogelijk dat ze binnen nu en een aantal jaren anders zijn. We verwachten dat ze op dit gebied strenger zullen worden, omdat dat een algehele trend is binnen de EU. Men streeft naar; certificering, controle, gelijkvormigheid, Evidence-based practice (EBP). Daardoor wordt het toekomstige "counsellen" 100% anders dan het bedoeld was; Werken via vaststaande protocollen is geheel anders dan een exploratie vanuit de belevingswereld van een clint. In dat opzicht is dat wat men "counselling" noemt omgeslagen naar zijn tegendeel. Daarnaast wordt straks een HBO Diploma voor hulpverleners / counsellors verplicht.
(Kosten zijn; 4 jaar studeren en vanaf ca. 10.000,- terwijl de vergoeding door verzekeraars minimaal is.)

Dat is de reden dat we zijn overgeschakeld naar Vrije Professionals. Die vallen buiten die wetten. Je kunt er meer over lezen in het Handboek en er je voordeel mee doen. Het leert je om vele nieuwe mogelijkheden te ontdekken en toe te passen.

Als coach / trainer val je buiten die wetten van de hulpverlening, dat blijft nog (even) een vrij beroep. Ook kun je al de vaardigheden die je leert gebruiken als vrijwilliger, binnen een ander beroep of als grondstof voor geheel nieuwe stromingen, die meer mogelijkheden bieden.

25 jaar Samengevat:
De afgelopen 25 jaar was Counselling een fantastische manier om mensen te helpen. We hebben meer dan 10.000 mensen opgeleid en die hebben samen honderdduizenden tot miljoenen andere mensen goed geholpen. Dat is iets om trots op te zijn.
De EU / NL / Farmaceutische Industrie / Verzekeraars / Beroepsorganisaties hebben een andere agenda dan wij en maken echt diepgaand counsellen min of meer onmogelijk. Het begrip counselling is gekaapt en men maakt er wat anders van dan het was.
Daarom raden we aan om een Vrije Professional te worden, dat zijn we zelf ook en dan val je buiten de wetten m.b.t. de ZorgIndustrie. (Natuurlijk zijn er wel andere wetten, maar die zijn best te doen.)
Je kunt dan al je vaardigheden en kennis op een andere manier gebruiken, zonder enige belemmering. Voor wie leert om innovatief te zijn, zijn de restricties geen belemmering, maar juist een stimulans om innerlijk te groeien, innoveren en een paradigmashift te ondergaan.

We helpen je graag via het Handboek, dat je fantastisch helpt om een succes van je leven en werk te maken.Belangrijke Update 1 - Begin 2017

Wettelijk gezien zijn er een aantal zaken veranderd per 1 januari 2016 en 2017. Het beroep Coach is een Vrij beroep. Daarvoor is alleen een inschrijving bij de K.v.K. nodig. Het beroep Counsellor en alle andere beroepen in de hulpverlening en gehele gezondheidszorg zijn niet meer geheel vrij. Daarvoor zijn diverse registraties nodig.

Voor jou als Counsellor:
In het kader van de Wkkgz is het nodig, dat een clint, eventueel een klacht kan indienen, over je dienstverlening als Counsellor. Dat kan bij een beroepsorganisatie, maar ook hier: www.solopartners.nl.

Niet verplicht maar wel aan te bevelen als je zelf geen risico kunt / wilt dragen:
- Een Rechtsbijstandsverzekering.
- Een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.         
- Een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
- Mogelijk andere verzekeringen afhankelijk van je situatie.

Een beroepsorganisatie voor b.v. counselling levert diverse diensten collectief. Mensen die zich daar niet kunnen of willen inschrijven kunnen de losse diensten individueel inkopen, zodat ze toch aan hun minimale wettelijke verplichtingen voldoen.
 


Dit moet je weten over de Wkkgz (sinds 1 januari 2016 verplicht.)
Sinds 1 januari 2016 is de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) van kracht. Deze wet verplicht elke zorgaanbieder om clinten de mogelijkheid tot zowel een klachtenfunctionaris als een geschilleninstantie te bieden.

Wat betekent dit voor jou?
Ben jij zorgaanbieder, zoals een counsellor en zelfstandig ondernemer? Dan moet je aangesloten zijn bij een organisatie die zon klachtenfunctionaris en geschilleninstantie aanbiedt. Doe je dat niet? Dan voldoe je niet aan de Wkkgz en ben je niet langer bevoegd om je beroep als zorgaanbieder (counsellor) te beoefenen.

Ben je nog niet aangesloten bij zon organisatie? Zorg dan dat je dit snel regelt. Ben je al wel aangesloten? Check dan of die organisatie een klachtenfunctionaris en een geschilleninstantie aanbiedt. Is dat niet het geval? Dan zul je je bij een andere organisatie moeten aansluiten.

Solo Partners
Voor veel zelfstandig ondernemers in de zorg geldt dat zij zo onafhankelijk mogelijk willen werken en bijkomende kosten die gerelateerd zijn aan zon klachtenfunctionaris en geschilleninstantie zoveel mogelijk willen voorkomen.

Omdat we daarover veel vragen kregen, hebben we voor onze (vroegere) studenten en andere aangesloten Counsellors e.a. hulpverleners een aantal opties onderzocht. Solo Partners kwam als beste en sympathiekste uit de bus.

Solo Partners is de grootste n goedkoopste kwaliteitspartner en belangenbehartiger voor zelfstandig ondernemers in de zorg. Zij bieden naast kennis op het gebied van zelfstandig ondernemen in de zorg ook een klachtenfunctionaris en een geschilleninstantie, zodat jij als zelfstandig ondernemer voldoet aan de Wkkgz. Ook zelfstandige coaches en mensen met andere of gecombineerde beroepen of zorginstellingen kunnen zich daar inschrijven voor een gering bedrag.

Meer informatie daarover vind je op de website van Solo Partners. Voor vragen over hun diensten of over de wet Wkkgz kun je bij hen terecht. Ze staan je graag te woord.
Site: https://www.solopartners.nl
Mail: info@solopartners.nl
Tel:   085 - 20 10 140

 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright