http://www.counselling.nl
Counselling en Coaching Opleidingen - www.counselling.nl
De Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 1996 een begrip.
Counsellingsopleidingen en Coachingsopleidingen - Overzicht
Opleidingen Coach Counsellor op 4 niveaus.
Opleiding Counselling en Coaching en de opleiding Mensgericht Coachen.
  Basisopleiding - Specialisatie - Promotie - Meesterschap
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Prijzen
Nieuwsbrief
Brochure Downloads
Opleiding
FAQ - Veel gestelde vragen
Open Dagen
Examen

Overzichten:
Steden - Trainers - Data
De Opleidingen
Info voor alle Opleidingen

Deze Pagina:
Studietempo Opleiding
Opleidingen Niveau 1
Opleidingen Niveau 2
Opleidingen Niveau 3
Opleidingen Niveau 4
Overzicht BeroepsopleidingenStudietempo Opleiding
Na het lezen van deze syllabus kun je je voor de opleidingen tot counsellor, coach inschrijven via het inschrijfformulier. Zodra je inschrijving is goedgekeurd, kun je het lesgeld overmaken en beginnen met je studie. De opleiding bestaat uit vier niveaus. Ieder niveau is een afgerond geheel en je krijgt er een diploma voor. Als student bepaal je zelf het tempo van de opleiding tot coach, counsellor. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de eerste 2 niveaus in 1 jaar te doen en het derde of vierde niveau in een half jaar. De snelheid van leren en groei binnen de opleiding hangt af van jezelf. De gemiddelde studietijd is 5 tot 8 uur per week. Heb je een goede voorkennis en meer vrije tijd, dan kun je de opleiding sneller afronden.

Beroepsopleiding Niveau 1
Na het eerste niveau: “Inleiding tot Counselling en Coaching” of “Inleiding tot Mensgericht Coachen”, heb je een gedegen opleiding in theorie en praktijk tot counsellor of coach. Je krijgt het diploma “Academisch Counsellor en Coach” of “Academisch Coach”. Je kunt dan beginnen met het counsellen, coachen van echte cliënten, zodat je voldoende praktijkervaring opdoet.

Beroepsopleiding Niveau 2 - Specialisatie
Na de opleiding Academisch Counsellor en Coach of Academisch Coach kun je jezelf specialiseren in een richting die het beste bij je wensen aansluit. Over deze specialisatie maak je een scriptie, die na goedkeuring het diploma behorende bij die specialisatie oplevert. Bij de opleidingen aan de Academie voor Counselling en Coaching kun je jezelf specialiseren in iedere gewenste richting, enkele voorbeelden: allround counsellor of coach, stresscounsellor, schoolcounsellor, kindercounsellor, bedrijfscounsellor, relatiecounsellor, loopbaancoach, persoonlijk-, life-coach, online counsellor, stressmanager, facilitator, trainer, teamleider, mediator, pastoraal, spiritueel, multicultureel, psychodynamisch counsellor, psychosociaal counsellor, teamcoach, executive-, intervisiecoach, etc. Een specialisatie helpt je om jezelf goed in de markt te profileren en juist die richting te kiezen die je het meeste boeit. Hierdoor kun je recht op je doel af, omdat je alleen leert en werkt in de richting waarin je werkelijk wilt gaan.

Beroepsopleiding Niveau 3 - Promotie
De titel Professioneel Counsellor of Coach behaal je als je tijdens je opleiding aantoonbaar veel werkervaring hebt opgedaan onder begeleiding van een supervisor of een intervisiegroep.

Beroepsopleiding Niveau 4 - Meesterschap
Meesterschap is een titel die we verlenen aan mensen die een uniek eigen model van counselling of coaching hebben ontwikkeld, er mee werken en dit model overdragen aan anderen, door b.v. boeken, cd’s, internet, workshops, trainingen. Deze mensen creëren nieuwe stromingen.
Er zijn dus in totaal vier stappen die je één voor één of soms parallel kunt nemen:

Overzicht Beroepsopleidingen
Niveau 1: Inleiding tot Counselling en Coaching - Academisch Counselling Coaching - AC
Niveau 1: of kies: Inleiding tot Mensgericht Coachen - Academisch Coaching - AC

Niveau 2: Specialisatie - Specialist Counselling of Coaching - SC

Niveau 3: Promotie - Professioneel Counselling of Coaching - PC

Niveau 4: Meesterschap - Meester Counselling of Coaching - MC

Als je al een diepgaande counsellingsopleiding hebt of veel ervaring hebt met counsellen of coachen is het mogelijk één of meerdere jaren over te slaan of parallel te volgen. Overleg vooraf met je studiecoach voor de meest optimale weg. Hierdoor kun je direct aan je specialisatie, promotie of meesterschap beginnen. Het is nodig dat je vooraf bewijst, dat je een bepaald niveau hebt gehaald.
 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©