http://www.counselling.nl
Stichting Counselling - counselling.nl - Gcoach.nl
Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 14 Februari 1996 een begrip.
Home - Sitemap - Contact

Veel gestelde vragen - Live Online TeleClass Praktijktrainingen
De antwoorden op veel gestelde vragen.
Mocht je een andere vraag hebben mail ons dan gerust.
(Zie hier voor de algemene veel gestelde vragen m.b.t. de opleidingen.)
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Nieuwsbrief
Brochure + Downloads

Geschiktheidstest

Alg. FAQ over de Opleidingen

Algemene info:
over de Live Online TeleClass
Praktijktrainingen

Mail ons even:
- met nog meer vragen.
- om het uit te proberen.
- een gratis proeftraining.
- open dag via je pc.

  

Deze Pagina:
Waarom lange naam?
Opendagen
Benodigdheden
1 op 1 oefenen
Oefenen met andere studenten
Non-verbale Communicatie
Voordelen Live Online
Specialisaties
Vanuit ieder land meedoen.
Startdata
Praktijkuren
Groepsdynamica
Snelheid Opleiding
Storingen
Privacy
Testimonials
Meer vragen
Waarom is de naam zo lang?
De gehele naam is: Live Online TeleClass Praktijktrainingen. Ieder onderdeel benadrukt een aspect van wat we doen. Omdat we hiermee als eerste in Nederland starten (In het buitenland zijn er miljoenen mensen die op deze manier succesvol praktijktraining krijgen.) is het voor veel mensen niet duidelijk hoe we de praktijktraining geven. Het gebruik van 1 woord leidt vaak tot misverstanden.
Live - Staat voor het feit dat er direct menselijk contact is, je elkaar kunt zien en horen.
Online - Dat we het via internet doen en niet de telefoon of in een trainingsruimte.
TeleClass - Geeft aan dat je aan de klas kunt deelnemen van een grote afstand.
Praktijktrainingen - Dat je net zoals in de klas echt goed kunt trainen in de praktijk.
Na de introductie zullen we het voor de studenten regelmatig afkorten tot bijvoorbeeld TeleClass - Online Praktijktraining - OnlineTraining - LiveOnlinePraktijktraining. We bedoelen er allemaal hetzelfde mee. Later als er een ingebrugerde uitdrukking is die iedereen kent, gaan we die gebruiken.

Zijn er ook Open Dagen voor de Live Online TeleClass Praktijktrainingen?

De trainers van de TeleClass opleidingen geven regelmatig een 'open avond'. Als je je daar voor aanmeldt (er is maar plaats voor 6) krijg je een uitnodiging met alle inloggegevens. Tot nu toe heeft iedereen, ook met weinig PC ervaring, contact weten te maken. Tijdens de 'open avond' maak je kennis met het TeleClass programma en legt de trainer uit hoe het een en ander in zijn werk gaat en beantwoord alle vragen van de deelnemers.

Wat heb ik nodig om aan de Live Online Praktijktraining te kunnen meedoen?
We hebben een combinatie gemaakt van Skype teleconferentie (audio) en een TeleClass programma (video) , door gebruik te maken van deze optie blijft het gebruik voor de studenten gratis. Wat je nodig hebt is een goede snelle Skypeverbinding, webcam (kan ook met een ingebouwde microfoon), microfoon en geluid in je PC. Je kunt ook gebruik maken van een headset in combinatie met een webcam. 

Kun je ook één op één oefenen gedurende een Live Online Praktijktraining?
Het is mogelijk om een één op één oefensessie te doen terwijl op de achtergrond je medestudenten en de trainer meekijken. Na elke oefensessie krijg je feedback van de trainer en je medestudenten en wordt de casus verder besproken. Het is ook mogelijk om de lessen op te nemen (uiteraard met toestemming van de andere deelnemers) door een recorder op je PC aan te sluiten.  

Kan ik ook met TeleClass studenten uit andere groepen oefenen?
Dat kan, als we starten krijg je alle e-mail adressen van de studenten die een TeleClass volgen, daar kun je dan contact mee opnemen. In de praktijk blijkt dat daar goed veel gebruik van gemaakt wordt. Veel studenten oefenen één op één via Skype of met elkaar via de teleconferentie van Skype.

Bij de praktijktrainingen zie ik niet het hele lichaam, hoe werkt je dan met non-verbale signalen?
In de praktijk blijkt dat veel hulporganisaties al werken via chatten, telefoon en langzamerhand ook met Skype. Op deze manier werken vergt een aangepaste manier van communiceren. In de TeleClasses besteden we hier ook aandacht aan. We gaan je leren hoe je ook op afstand met je cliënten kunt werken. Als je namelijk je cliënt niet (volledig) kunt zien, ontwikkel je andere vaardigheden. Hulpverleners die via chat mensen coachen / counsellen kunnen namelijk zien aan de snelheid van tikken, of het maken van taalfouten hoe de ander zich emotioneel voelt. Uit de stem en de gezichtsuitdrukkingen valt ook enorm veel te halen. Ook kan je cliënten leren 'aanvoelen'. 
 
Wat zijn de extra voordelen  van de Live Online Praktijktrainingen?
Er zijn de gebruikelijke voordelen van geen reistijd en verdere kosten etc. De TeleClass trainers merken wel dat er een veel intensiever contact is met de studenten. In de dagopleiding wordt veel gewerkt in subgroepjes, als trainer heb je minder mogelijkheden om evenveel tijd te besteden aan alle subgroepjes (soms maar 20 - 30 minuten per dag per subgroepje). Om dit zoveel mogelijk op te vangen werken de meeste trainers tijdens de dagopleidingen dan met een co-trainer.
Ondanks het feit dat er minder praktijkuren met een trainer zitten in een TeleClass (24 uren in plaats van 60 uren)  liggen de 'contacturen' die je als student rechtstreeks met de trainer hebt veel hoger.  De TeleClass lessen zijn daardoor intensiever en ook qua tijd effectiever. Sommige studenten noemen het zelfs 'privé lessen'.   
  
Kan ik ook het tweede niveau doen per TeleClass?
Het grote voordeel van een TeleClass is dat we ook homogene groepen kunnen vormen. Dat betekent dat je met 5-6 studenten in een TeleClass dezelfde specialisatie doet. Er zijn al een groot aantal specialistische groepen opgestart. Deze groepen worden geleid door een trainer met veel expertise en ervaring op dat specifieke vakgebied.
Als je geen specialisatie (nog) hebt is dat ook geen probleem, vaak krijg je daar een beter beeld van als je met het tweede jaar begint. Doordat je met studenten werkt met andere specialisaties krijg je ook meer inzicht in andere delen van het vakgebied.
Het tweede niveau is er vooral ook om aan de slag te gaan en daarin begeleid te worden.  De ervaring leert dat het goed is om te overwegen het tweede niveau niet versneld te doen. Vanwege het intervisiedeel is het goed om weer ervaringen op te doen met cliënten en dat eventueel tijdens de lessen in te brengen. Het geeft je ook meer tijd om tussen de lessen door  intervisie met je medestudenten te doen.
Het is overigens ook mogelijk dat je het tweede niveau opstart voordat je het eerste niveau hebt afgerond.  Dat kan in overleg met de trainer, die kan inschatten of je er aan toe bent.

Kan iedereen meedoen aan de Live Online Praktijktrainingen?
Iedereen kan meedoen (uiteraard na inschrijving en goedkeuring), het enige wat je nodig hebt is een goede Skype verbinding. We merken wel  dat de meeste TeleClass studenten kiezen voor de versnelde opleidingen, dat is waarschijnlijk inherent aan deze manier van werken. De TeleClass is ook uitermate geschikt voor studenten die in het buitenland wonen / werken of aan huis gebonden zijn. We hebben al  Nederlandse studenten die in Amerika, België, Duitsland, Spanje en Peru wonen. Als je je laptop meeneemt kan je zelfs als je op reis bent de lessen blijven volgen!

Wanneer starten de TeleClasses?
In principe kunnen we een TeleClass starten als er 5-6 aanmeldingen voor een bepaalde groep binnen zijn. Sommige TeleClasses zijn versneld, andere hebben het normale tempo, je kunt zelf kiezen in overleg met de trainer. We kunnen namelijk met de TeleClasses erg flexibel zijn. De data van de geplande groepen staan op onze site.

De praktijkuren via de TeleClasses zijn anders verdeeld dan in de dagopleiding, waarom is dat?
In de dagopleiding zitten 60 praktijkuren. In de TeleClass zijn dat er 24 (16 lessen van 1,5 uur). Doordat de TeleClass praktijklessen  intensiever en qua tijd effectiever zijn (factor 3) hebben we gekozen voor meer zelfwerkzaamheid van de studenten. Om het diploma te halen moeten de TeleClass studenten namelijk dezelfde aantal studieuren maken als de de studenten in de dagopleiding.
Wij zijn ervan uitgegaan dat als je de lessen volgt via de TeleClass je in principe de deur niet uit hoeft. Je kan er namelijk voor kiezen, je supervisie, coaching/counselling en je oefencliënten per Skype te doen. Ook krijg je als TeleClass student een mondeling in plaats van een schriftelijk examen.  Je mag natuurlijk ook veer een schriftelijk theorie examen kiezen.
 
In een groep heb je een bepaalde groepsdynamiek, heb je dat ook bij de TeleClass?
Ervaring leert dat ook een sterke groepsdynamiek aanwezig is binnen een TeleClass groep. Net als in de dagopleiding zijn de eerste lessen vrij rustig, maar na een paar lessen ontstaat, net als elke andere groep, een bepaalde groepsdynamiek. Doordat er gewerkt wordt aan persoonlijke groei en ontwikkeling gaan er dynamieken tussen de studenten maar soms ook richting trainer ontstaan. Dat is een deel van het gehele leerproces. Het voordeel is dat een TeleClass uit  6 studenten bestaat en dat een trainer het sneller in de gaten kan hebben wat er  op de achtergrond meespeelt en eventueel actie kan ondernemen.  

Hoe snel kan ik een ACC Live Online TeleClass opleiding halen?
Allereerst kun je beginnen met de theorie wanneer je wilt, dat tempo kun je zelf bepalen. Wat wel vast staat zijn de data van de TeleClass praktijk lessen. Het blijkt dat mensen die een TeleClass willen volgen deze lessen versneld willen doen. De snelste manier is een les per week, door vakantie e.d. wordt het in totaal vaak 4 maanden. Hou er rekening mee dat er tussendoor ook werk verricht moet worden, sneller zou kunnen maar is niet aan te raden. Je leert niet alleen een nieuw vak maar ook je eigen persoonlijke groei en ontwikkeling gedurende de opleiding kost tijd en energie.  

Zijn er wel eens technische storingen?
Het TeleClass programma is erg stabiel en heeft tot nu toe geen technische storingen gegeven. Belangrijk is dat je als student zorgt voor een goede internet verbinding. Als je daar niet zeker van bent kan je dat van te voren met een van de TeleClass trainers testen.  Een goede webcam en microfoon is ook van belang, niet alleen voor jezelf maar ook voor de andere studenten. Krakende en piepende microfoons kunnen erg storend zijn. De ervaring leert dat meestal na de eerste les iedereen het technisch goed voor elkaar heeft. Een enkele keer komt het wel eens voor dat het audio gedeelte wel eens uit valt bij een van de studenten, maar dat is meestal binnen een paar minuten opgelost. Hier kun je ook je snelheid testen.

Is er wel genoeg privacy in een TeleClass?
We gaan er altijd van uit dat de studenten werken volgens de ethische code. Het TeleClass programma is erg beveiligd, je kan er alleen in met een link die elke keer weer opnieuw wordt aangemaakt en naar de studenten verstuurd. Van belang is wel dat tijdens de lessen bij de student niemand anders in de ruimte aanwezig is.

Hoe ervaren andere studenten de TeleClasses?
Testimonials:
Sinds enkele maanden studeer ik via TeleClass, de verkorte opleiding coach en counseling. Het bevalt me uitstekend! Je kunt je eigen tijd indelen, studeren wanneer het jou uitkomt, en het contact via skype is uitzonderlijk leuk! We hebben naast de lessen veel contact en helpen elkaar waar we kunnen.
Ik heb 2 kleine kinderen, een man en een baan, dus de vrije tijd is schaars, maar toch lukt het omdat de anderen me stimuleren en naast de lessen oefenen we samen op de tijden dat het rustig is in huis. De lessen zijn goed opgedeeld en goed te volgen. Als je twijfelt over het vinden van tijd en ruimte voor een opleiding, dan is deze via de TeleClass echt een aanrader!
Linda

Handig, zelfs toen ik net geopereerd was kon ik de lessen blijven volgen via de TeleClass!
Mareille

Heel praktisch les krijgen via teleclass,ook het oefenen met medestudenten gaat heel goed via skype en je maakt heel snel veel uren met elkaar. Belangrijk is wel dat je een goede computer verbinding hebt, wanneer om technische redenen de computer het niet doet of ineens uitvalt, dat vind ik nog steeds heel spannend iedere keer weer.
Patricia

Heerlijk om vanuit het buitenland een degelijke Nederlandse opleiding te doen! Als ik weer in Nederland terug ben heb ik in ieder geval weer een extra diploma om de arbeidsmarkt op te gaan!
Marjan

Meer vragen
Mail ons gerust al je vragen. Je kunt ook kijken bij de algemene FAQ over onze opleidingen.
 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©