http://www.counselling.nl
Stichting Counselling - counselling.nl - Gcoach.nl
Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 14 Februari 1996 een begrip.
Home - Sitemap - Contact

Specialisatie: Systemisch Coachen en Counsellen
Het systemisch werk is bekend van de familieopstellingen. (Dat is een
onderdeel van het systemisch werk.) We werken niet met familieopstellingen,
maar juist met de achtergrond en theorie van het systemisch gedachtengoed.
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Nieuwsbrief
Brochure + Downloads

Geschiktheidstest
FAQ - Veel gestelde vragen

Algemene info:
over de Live Online TeleClass
Praktijktrainingen

Meer Specialisaties


Mail ons even:
- met nog meer vragen.
- om het uit te proberen.
- een gratis proeftraining.
- open dag via je pc.

  

Deze Pagina:
Henri van Amerongen
Systemisch Counsellen en C.
Data

Henri van Amerongen

Henri van Amerongen
Trainer:
Henri van Amerongen
3134 Robin Hood Drive 1016 Sabine Road
Parksville V9P1S9
Canada
e-mail - Tel: (1) 250 586 8822


Sites:
- www.gcoach.nl/henri-van-amerongen
- www.dare2bu.ca


Sinds 2001 geef ik ACC opleidingen op alle niveau's. Eerst in Utrecht waar ik 25 groepen heb getraind. Daarnaast heb ik voor de ACC de TeleClasses opgezet. Coachen en Counsellen is mijn passie sinds 1996. Na mijn opleiding Regressie Therapie, alle 4 niveau's van de ACC, trainersopleiding en Familieopstellingen ben ik zelf workshops gaan ontwikkelen. De (TeleClass) workshops die ik via mijn eigen Dare2bU Academy geef zijn: PEM doorvraagtechniek, Systemisch Coachen en Counsellen, Regression Counselling, Dare To Claim Your Success! En Freestyle Coaching / Counselling.  Eenmaal per jaar kom ik naar Nederland om 'live' workshops te geven.

In 1998 kwam ik voor het eerst in aanraking met het systemisch gedachtengoed. Na een gedegen opleiding familieopstellingen ben ik mij verder gaan verdiepen in het systemisch werk. Het werk heeft mij meteen vanaf de eerste dag geboeid, het is ongelooflijk fascinerend om te ervaren hoe familiesystemen en dynamieken grote invloed hebben op het dagelijks functioneren van mensen en hoe bepaalde zaken binnen een familiesysteem generaties lang (negatieve) invloed kunnen hebben. Persoonlijk geef ik om ethische redenen geen familieopstellingen in groepen meer, maar heb ontdekt dat de theorie en systemisch gedachtegoed ook zeer doeltreffend te gebruiken is in individuele sessies. De resultaten zijn vaak direct voelbaar voor de cliŽnt, maar in de meeste gevallen ook (subtiel) binnen een heel familiesysteem.

De TeleClass opleidingen en workshops geef ik vanuit Canada (Vancouver island). De belangstelling voor deze manier van leren  is sterk aan het toenemen en zal zeker in de zeer nabije toekomst steeds meer gemeengoed worden. Het is leuk om met je studenten in contact te staan die waar ook ter wereld wonen en werken. Maar dat geldt natuurlijk ook voor jou als (aspirant) trainer/begeleider, waar je ook bent of wilt gaan wonen, je neemt gewoon je werk mee!Specialisatie Systemisch Coachen en Counsellen.

Het systemisch werk is het meest bekend van de familieopstellingen (een onderdeel van het systemisch werk) door Bert Hellinger. Er wordt tijdens deze specialisatie niet gewerkt met familieopstellingen maar met de achtergrond en theorie van het systemisch gedachtengoed.

Tijdens de TeleClass praktijklessen worden theorie en achtergronden van het systemisch werken behandeld en door middel van oefeningen en voorbeelden inzichtelijk gemaakt. Een belangrijk onderdeel is het systemisch leren luisteren en kijken door middel van afstemming op specifieke elementen in het verhaal en de houding van je cliŽnt.

Je leert de basisprincipes van Ordening, Balans en Plek en je leert van de inzichten die in dit specifieke werkveld door mensen als Stam, Van Kampenhout, Ruppert en Hellinger zijn ontwikkeld.

Al deze benaderingen bieden een rijkdom aan zienswijzen en methodieken om op diep niveau te werken aan levensvragen, organisatieontwikkeling, en loopbaanvragen.

Het systemisch werk is toepasbaar in praktisch alle specialisaties, het is een andere manier van kijken naar situaties en problemen. Iedereen is verbonden met dynamieken vanuit de familie. Dit kan van grote invloed zijn op de keuzes die we in het leven maken, niet alleen privť maar ook in werksituaties. Vaak is deze verbinding onbewust en ontstaan er belemmerende patronen in het leven. Door als Coach/Counsellor bewust met deze achterliggende dynamieken en patronen aan de slag te gaan krijgt je cliŽnt heel veel inzicht in wat hem of haar blokkeert om het leven ten volle te kunnen nemen.

Daarnaast maakt ook intervisie en onderdeel uit van het programma. Een goede grondhouding van jou als Coach/Counsellor is in het systemisch werk van het grootste belang, in dit tweede niveau staat jouw professionele groei en ontwikkeling op de voorgrond.

Les 1*:
Introductie Trainer en studenten - huisregels - feedback enz.

Les 2:
Achtergrond en basis theorie van het systemisch gedachtengoed.

Les 3:
Het maken van familiegeschiedenissen.
Intervisie.

Les 4:
Hoe 'luister' en 'kijk'  je systemisch.
Intervisie.

Les 5.
Grondhouding Systemisch Coach/Counsellor.
Kijken naar de ouders van je cliŽnt.

Les 6:
Systemisch werken binnen organisaties.

Les 7:
Presentatie student(e).
Intervisie.

Les 8:
Waar staan we als Coach/Counsellor?
Het werken met (echt)paren.

Les 9:
Presentatie Student(e).
Intervisie.

Les 10:
Behandeling ingebrachte casus.
Intervisie.

Les 11:
Presentatie student(e)
Intervisie.
 
Les 12:
Behandeling ingebrachte casus.
Intervisie.

Les 13:
Presentatie student(e).
Bahandeling ingebrachte Casus.

Les 14:
Overeenkomsten familiegeschiedenissen studenten. Het zoeken naar gezamenlijke thema's vanuit het systemisch perspectief.

Les 15:
Presentatie student(e)
Intervisie.

Les 16:
Afronding lesprogramma.

* (Dit programma is onder voorbehoud, doordat we werken in een kleine groep kan het programma in gezamenlijk overleg worden aangepast).

* In deze specialisatie is een goede grondhouding van de Coach/Counsellor van groot belang. We zullen daarom veel werken aan de persoonlijke en professionele groei van de student(e). Er wordt tijdens de praktijklessen veel geoefend met casussen die de student(e) zelf inbrengt door middel van 'estafette coaching' en/of intervisie. Het theoretische gedeelte dient thuis bestudeerd te worden. Elke student(e) geeft ook een presentatie over het veld waarin hij/zij werkzaam is. De presentaties duren ongeveer 45 minuten. 


Literatuurlijst:
- Vonken van verlangen - Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard - ISBN: 90-80050776
- De verborgen dynamiek van familieopstellingen - Bert Hellinger - ISBN: 90-69634759
- De kunst van het helpen - Bert Hellinger - ISBN: 90-77290052
- De verborgen boodschap van Psychische stoornissen - F. Ruppert - ISBN: 90-77247737
- Kind en familielot -
Ingrid Dykstra - ISBN: 90-7729006-0
- Het verbindende veld (organisatieopstellingen) - Jan Jacob Stam - ISBN: 90-77290-02-08
- Intervisie bij werkproblemen - Jeroen Hendriksen - ISBN: 90 244 1458 x
- Tranen van de voorouders
- Daan van Kampenhout - ISBN: 90-69637853               
- Beelden van de ziel
- Daan van Kampenhout - ISBN: 90-69635143Data
16 bijeenkomsten van 90 minuten via je PC - Mail voor data en tijden.
 
 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©