blank

Annemarie Mentink

“Volg je hart, dat klopt!”

Anderen inspireren en in hun kracht zetten
Met de kennis die ik heb gekregen over hormonen, voeding en leefstijl heb ik zelf waanzinnig mooie resultaten mogen behalen voor mijn gezondheid, privéleven en werk. Ik ben dankbaar dat ik via deze weg mijn kennis weer over mag dragen aan anderen, zodat ook zij en/of hun cliënten weer mogen leren en profiteren! Want hoe mooi is het om anderen te mogen inspireren en in hun kracht te zetten!?

Het behaalde resultaat geeft voor beide partijen voldoening
Tijdens de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik gaan werken bij een behandelgroep voor kinderen met een licht verstandelijke beperking in de Jeugdzorg. Hierna heb ik 8 jaar gewerkt op een woonvoorziening voor jongvolwassen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De interesse in het ontstaan van bepaald gedrag heeft mij altijd gefascineerd en ik ontdekte al tijdens mijn opleiding de kracht van coaching om dit op een positieve manier te beïnvloeden. Ook al zijn de stapjes nog zo klein, het behaalde resultaat geeft voor beide partijen voldoening en dat vind ik prachtig!

Door gezondheidsklachten en ernstig overgewicht ben ik een paar jaar geleden op zoek gegaan naar alternatieven buiten de reguliere gezondheidszorg en kwam ik in aanraking met de Hormoonfactor. Er ging een wereld voor mij en mijn gezondheid open toen ik ontdekte dat er een hormonale oorzaak was voor mijn overgewicht en gezondheidsklachten. Ik ging met behulp van internet zelf aan de slag en boekte al snel mooie resultaten die ik nog niet eerder had ervaren. Toen wist ik het zeker: hier wil ik iets mee gaan doen! Ik besloot om de opleiding tot Hormoonfactor Trainer te gaan volgen en in maart 2018 heb ik mijn baan in de gehandicaptenzorg opgezegd om mijn eigen praktijk te starten om mensen met hormonale klachten, gezondheidsproblemen en/of overgewicht te begeleiden om d.m.v. een gezonde leefstijl af te komen van hun klachten.

Mensen leren hun gezondheid zelf positief te beïnvloeden
Het is mijn passie om mensen te leren hoe zij zelf door middel van voeding, ontspanning en beweging hun gezondheid positief kunnen beïnvloeden. In mijn praktijk zie ik cliënten met overgewicht, vermoeidheid en hormonale klachten, maar met name zijn het vrouwen met klachten die gerelateerd zijn aan stress en burn-out.

Ik ga altijd op 3 gebieden met hen aan de slag; voeding, ontspanning en beweging. Ik adviseer hen over de mogelijke stappen die zij kunnen nemen om hun gezondheid positief te beïnvloeden. Door middel van coaching help ik heb ook de gedragsverandering te bewerkstelligen die ervoor nodig is om hun leefstijl blijvend te veranderen.

Ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik dit mag doen en ik ben blij dat ik mijn kennis over mag dragen en van mijn passie mijn werk heb mogen maken!

Kennis overdragen aan anderen
De ruimte die er vanuit de ACC gegeven wordt voor persoonlijke inbreng én ontwikkeling maken dat ik mij vanaf dag 1 welkom en gewaardeerd voel. Hierdoor heb ik nog meer zin om de kennis die ik heb over te dragen aan anderen.

Geïnspireerd door vrouwen die hun hart volgen
Ik laat mij graag inspireren door (onbekende) vrouwen die vanuit hun hart en passie hun leefomgeving een positieve boost weten te geven. Die een ander laten weten dat ze er mogen zijn en zichzelf en de ander in hun kracht weten te zetten! Omdat ieder stapje, hoe groot of klein ook, er één vooruit is!