Caroline Bijlhout

“What lies behind us, and what lies before us are but tiny matters compared to what lies within us.” – Ralph Waldo Emerson.

Mijn inspiratie om les te geven heb ik al heel vroeg ontwikkeld sinds mijn jonge jaren. Deze vroeg ontwikkelde inspiratie heeft zijn weg gevonden, omdat ik mij van bewust was dat door kennis over te dragen, een wisselwerking ontstaat van wederzijds leren. Door het wederzijds leren vermenigvuldigt de kennis zich. De uitdaging om vragen te beantwoorden van studenten alsook het ervoor zorgdragen dat het overdragen leerstof begrepen wordt, houdt mij scherp en verscherpt mijn creatieve vermogen en intrinsieke nieuwsgierigheid. Ik raak geïnspireerd om mij nog meer te bekwamen in innovatieve ontwikkelingen nationaal en internationaal.

Mijn achtergrond
Mijn naam is Caroline Bijlhout en ik ben 37 jaar. Ik heb een brede theoretische vorming die voortkomt uit de verschillende opleidingen die ik genoten en afgerond heb, waaronder Msc. Management in Strategie en Innovatie, Pedagogische didactische bekwaamheid, supervisie, intervisie, counselling en coaching. Ik ben gespecialiseerd in trauma counselling met het accent op het holisme. Mijn brede theoretische achtergrond stelt mij in staat om middels de cohesie van de opgedane vaardigheden en kennis, sneller transformatie processen mogelijk te maken op diverse gebieden. Hierdoor heb ik mezelf ontwikkeld tot transformatiespecialist.

Expertise en passie
Ik ben gespecialiseerd in het holistisch counsellen van cliënten zowel individueel als in gezinsverband. In de praktijk worden cliënten in complexe situaties begeleid op het gebied van holistisch counselling, zowel op spiritueel- en religieus niveau. Mijn levensdoel is om door middel van mijn opgedane kennis en ervaring het bewustzijn van personen, te vergroten om zodoende het geloof in eigen kunnen vergroten. Daarnaast beschik ik ook over de competentie om mensen te stimuleren in de zakelijke- en commerciële dienstverlening zoals ondernemerschap
Verder begeleid ik nationaal- en internationaal studenten van het hoger onderwijs bij het uitvoeren van hun afstudeeronderzoek. In de afgelopen jaren heb ik mij bezig gehouden met studie coaching, het begeleiden van studenten in groepsverband om de problemen die ze op hun pad van studie tegenkomen, te overstijgen met als doel een succesvolle afronding van hun opleiding. Begeleiding van anderen is mijn passie en vanaf mijn jonge jaren wist ik dat ik ooit deze pad zou opgaan.

Waarom ik docent ben bij de ACC
Ik heb gekozen voor ACC, omdat dit opleidingsinstituut mij de handvatten heeft geboden om mij verder te ontwikkelen in een specifieke kennis en vorming tot coach/counsellor en als persoon. ACC heeft in Suriname de vertaalslag gemaakt om de theorie te toetsen aan de Surinaamse praktijk, waardoor studenten de leerstof zichzelf eigen kunnen maken. Deze leeromgeving biedt een podium om jezelf nog meer te ontdekken om zodoende zelf jouw eigen problemen onder ogen te komen en aan te pakken. Door mijn opleidingsachtergrond beschik ik over de expertise om studenten te begeleiden na afronding van het 1e leerjaar in het doen van kwalitatief en kwantitatief onderzoek. De verdieping in volgende leerjaren biedt hun de mogelijkheid zich te specialiseren in een richting die maatschappelijk relevant is voor Suriname. Ik ben daarom ook de oprichter in Suriname erkentelijk, deze opleiding aan te bieden in haar geboorteland Suriname.

Wie is mijn held en waarom?
Mijn helden zie ik in de vele verschillende personen die ik tegenkom in mijn leven, omdat ik van een ieder kan leren. Elk individu heeft zijn eigen krachtenveld en is uniek op zijn of haar eigen manier. Op verschillende manieren komen de krachtenvelden die wij als mens hebben naar boven en bij een ieder is het anders en tegelijkertijd inspirerend en leerrijk.