blank

Femke Kappert (assistent-docent)

“Until you make the unconscious conscious, it will direct your life and you will call it fate.” – C.G. Jung

Wat is jouw inspiratie om assistent te zijn?
Ik zou naast het een-op-een coachen in de toekomst ook workshops en trainingen voor groepen willen geven en dit is voor mij een goede kans om te ervaren hoe het is om een groep te begeleiden. Ook vind ik het prettig om de lesstof van de basisopleiding nog eens te herhalen, zodat het goed beklijft en voor altijd in mijn systeem zit. Ik kijk ernaar uit om mijn passie voor het coachen te delen met andere studenten.

Mijn achtergrond
Vijf jaar geleden ben ik gescheiden en heb ik ook mijn carrière van 20 jaar als designer in de mode beëindigd. Ik voelde geen passie en motivatie meer en wilde eindelijk gaan doen wat ik echt leuk vond en waar ik energie van kreeg. Ik heb een training tot IEMT-practioner gedaan en ben de basis- en de verdiepingsopleiding aan de ACC gaan volgen. Ik durfde eindelijk mijn hart te gaan volgen. Momenteel woon ik in Amsterdam met mijn nieuwe samengestelde gezin en ben mijn eigen coachpraktijk aan het oprichten.

Waarom ik heb gekozen voor de ACC?
Ik was op zoek naar een goede, degelijk basisopleiding die niet al te lang duurde zodat ik kon ontdekken of het coachvak iets voor me was. Dit is zo goed bevallen dat ik meteen maar ben doorgestoomd naar het verdiepingsjaar. De opleiding biedt heldere en concrete tools om te coachen en het werd voor mij een ware ontdekkingstocht, op zoek naar mezelf, zowel privé als als coach. Ik heb hier echt de fijne kneepjes van het vak kunnen leren en heel veel verschillende methodieken, zodat je kan ontdekken wat bij je past. Ik wil nog heel veel opleidingen, trainingen en cursussen gaan volgen maar ik ben blij dat ik hier de basis heb mogen leggen om het coach vak echt onder de knie te krijgen.

Wie is mijn held en waarom?
In het verdiepingsjaar jaar heb ik het boek Traumasporen van Bessel van der Kolk gelezen en daardoor ging er echt een wereld voor me open. Wat een held! Hij beschrijft daarin zijn ervaring en expertise na 40 jaar lang werken met getraumatiseerde personen. De kennis en ervaring die hij deelt over trauma en de enorme impact ervan op iemands lichaam en leven deed bij mij alle kwartjes vallen. Het is mijn missie geworden om mensen hierbij te begeleiden.