Francis Berends (assistent-docent)

Never blame anyone in life.
The good people give you happiness.
The worst people give you a lesson.
The best people give you memories.

Wat is jouw inspiratie om assistent te zijn?
Het enthousiasme dat ik voel voor het vak coaching, wil ik graag delen. Door de basisopleiding te gaan volgen bij de ACC, is er een nieuw hoofdstuk aangebroken in mijn leven.  Ik sta daarom in de startblokken om veel nieuwe uitdagingen aan te gaan. In de toekomst wil ik, naast individueel coachen, graag trainingen opzetten voor kleine groepen. Op deze manier kan ik leren om met een groep te werken en kan ik mijn geleerde theorie en de opgedane ervaringen delen met de groep.

Mijn achtergrond
Naast mijn drukke gezinsleven werk ik als hairstylist. Ook werk ik mee in het bedrijf van mijn echtgenoot. Voor een grote hockeyclub heb ik in het jeugdbestuur gezeten en ben ik een aantal jaren manager geweest van een team op landelijk niveau. Na dit een aantal jaar gedaan te hebben, wilde ik meer! Ik ben gaan kijken hoe ik mijn interesse in gesprekken in combinatie met mijn eigen opgedane ontwikkeling anders in kon zetten. Vorig jaar heb ik de basis opleiding coach/counseling succesvol afgerond. Momenteel volg ik de opleiding verdieping bij de ACC. Daarnaast heb ik mijn eigen coachpraktijk gestart.

Waarom ik heb gekozen voor de ACC?

Vanaf het moment dat ik mijn keuze had gemaakt om een coachopleiding te gaan volgen, begon voor mij de uitdaging om een goede opleiding te vinden. Voor mij waren er op dat moment 3 criteria: Fysieke lessen, te combineren met mijn gezinssituatie en een erkende opleiding. Dit paste binnen de door de ACC gegeven opleiding. Om de theorie te leren en het toe te passen tijdens de lessen, ervaar je wat je geleerd hebt. Zo maak jij je eigen coach traject mee, die zeer waardevol is.
De ACC heeft mij geleerd om een coachgesprek goed te begeleiden, en om op de juiste manier naar een dieper niveau te gaan. Samen met je intervisiegroep leer je te reflecteren op jezelf als coach.

Wie is mijn held en waarom?

Ik heb niet echt een held. Ik heb bewondering voor veel mensen. De bewondering hoe vol levenslust iemand in het leven staat ondanks zijn/haar gezondheid. De persoon die vol passie over zijn baan of hobby vertelt. De persoon die mij irriteert, hoe gek dat ook klinkt.
Het zijn niet mijn helden maar mijn mentoren of….. misschien  toch mijn helden.