Moniek Yakob (assistent-docent)

“Ieder mens is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.” – Albert Einstein

Assistent docent zijn is voor mij een grote eer. Ik kijk ernaar uit om van de studenten te leren en jaar 1 vanuit een ander perspectief te ervaren. Vorig jaar heb ik Jaar 1 in het Engels gedaan en dit jaar zal ik Jaar 1 in het Nederlands assisteren. Zelf kijk ik er naar uit om te zien hoe vergelijkbaar of anders de ervaring is.
Waar ik vooral naar uitkijk is om studenten op welke manier dan ook, zij het met administratief of met emotionele obstakels, te ondersteunen tijdens deze spannende en uitdagende reis en getuige te zijn van al hun leercurve. Ook kijk ik er naar uit om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses.

Mijn achtergrond
Tot nu toe heb ik in verschillende functies en bij verschillende bedrijven en organisaties gewerkt als managementondersteuner. Omdat er meer is dan alleen dit vakgebied, ben ik gaan zoeken naar wat er nog meer bij mij past. Zo ben ik bij coaching terechtgekomen. Daar heb ik nu aan ‘geroken’ en ik kijk ernaar uit om nog veel meer te gaan leren!

Waarom ik heb gekozen voor de ACC?
Vanwege het internationale karakter is mijn keuze gevallen op ACC. De docenten hebben veel ervaring en zijn makkelijk te benaderen. De workshops op de open dag gaven me het gevoel dat ik thuiskwam. Sterke punten die ik aan ontwikkelen ben bij de ACC, zijn hoe ik mijn toekomstige cliënten een veilige ruimte w bieden waarin zij zich gezien, gehoord en geaccepteerd voelen.

Wie is mijn held en waarom?
De mensen die ik bewonder zijn degenen die hebben geleerd om het beste van elke situatie te maken en hoe ze hun strijd en pijn hebben omgezet in superkrachten en zegeningen. Mijn held(en) zijn mensen die ik ken uit het dagelijks leven.