Noor Verheul

“Je moet het leven wel zelf doen, maar niet alleen”

Een vak dat je uitgenodigt om na te denken over wat belangrijk is in je leven
Mijn inspiratie om te trainen is de onderlinge interactie. Ik heb een vak waarbij je uitgenodigd wordt om na te denken over wat belangrijk in je leven is. In die ontmoeting geef ik graag mijn kennis en levenservaring door. Daarbij ervaar ik het als inspirerend als ikzelf ook gevoed word door de inzichten van anderen. Voor mij is dat een vorm van persoonlijke ontwikkeling die nog altijd doorgaat.

Het vastzittende punt opzoeken en in beweging brengen
Sinds 2000 heb ik mijn eigen bedrijf Brucka; praktijk voor levensvragen. Als ik kijk naar mijn levensloop en de vrouw die ik nu ben geworden, zie ik dat mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling grote dwarsverbindingen hebben met elkaar.

Ik ben lerend ingesteld, werk graag samen en heb een intuïtieve en flexibele afstemming. Ik heb een paar keer mijn (werkzame) leven opnieuw moeten inrichten. Samen met de positieve steun van studenten, cliënten en mijn omgeving heeft mij dat dankbaar verrijkt.

Anderen zeggen over mij dat ik nauwgezet kan luisteren en in staat ben om die vastzittende punt op te zoeken en in beweging kan brengen.

Aandacht voor verlies en rouw als inspiratiebron
Verlies en rouw hoort bij het leven. Het klinkt als een statement, maar als je iets over de veerkracht en verbondenheid van het menselijk leven wilt leren, is aandacht voor verlies – rouw – transitie een grote inspiratiebron. Rouw gaat nl. over hechting, over houden van en over wie je bent. Vandaar dat je om alles kunt rouwen wat je dierbaar is.

Rouw is een interessant onderwerp dat theoretisch in ontwikkeling is. Mijn motivatie is om (beginnende) coaches-counselers te bemoedigen om contact te maken met de rouw van anderen en dat begint bij jezelf. Om met meer vertrouwen en onderbouwing te doen wat nodig is om het proces van hun cliënten in beweging te brengen.

Bewustzijn vergroten bij gemotiveerde studenten
Met veel plezier heb ik jarenlang bij de ACC als basistrainer getraind. De praktijk van coachen en counselen wordt theoretisch goed onderbouwd. Daarbij is het prettig om met professionals te werken die ook gedreven zijn om gemotiveerde studenten inhoudelijk en praktijkgericht te ontwikkelen en zo het bewustzijn te vergroten.

Jezelf opnieuw uitvinden
Ik heb een aantal mensen die mij inspireerden. Variërend tussen mijn overleden vriendin die strijdbaar was tot in het verpleeghuis – mijn ouders die mij leerden om ieder mens gelijkwaardig te benaderen – prinses Beatrix, die koningschap en persoonlijk leed combineerde terwijl heel Nederland naar haar keek.

Ik heb een voorkeur voor vrouwen, omdat zij zichzelf steeds opnieuw kunnen uitvinden en met doorzettingsvermogen de ‘zaken’ bij elkaar kunnen houden.

Studenten over Noor

Coachen en counselen dat was wat ik wilde maar hoe doe je dat en meer nog hoe leer je dat want het moest wel boven het niveau van een goed gesprek aan de keukentafel uitstijgen. Professioneel dus. Ik heb dat geleerd bij de ACC. Daar werd ik begeleid door professionele trainers en trainsters die ons als student de fijne kneepjes van het coach/counselers vak hebben geleerd. Dat betekent niet alleen, het je eigen maken van de nodige theoretische en praktische vaardigheden, maar het betekent zeker ook het doormaken van een proces van persoonlijke ontwikkeling.
Ik kan stellen dat ik hierdoor op vele levens gebieden een rijker mensen geworden ben.

Een van de trainers die ik hiervoor dankbaar ben is Noor Verheul. Ik ben 2 cursusjaren door haar begeleid en ben daarna 4 jaar assistent trainer bij haar geweest.
Noor is een vakvrouw met een jaren lange ervaring als trainster en coach/counseler. Ze heeft een grote betrokkenheid bij en verantwoordelijkheid voor haar studenten. Ze weet de juiste toon te vinden om bij moeilijke levenservaringen en processen, snel tot de kern te komen en deze niet alleen bespreekbaar te maken, maar daarin ook tot inzicht te komen.
Haar stijl van begeleiden kenmerkt zich door vakinhoudelijke actuele kennis; ze is consciëntieus, passievol; heeft een grote mensenkennis waarbij ze het spirituele en aardse op hartniveau weet te verbinden en last but not least ze is in staat én durft buiten kaders te denken.

Kortom Noor, dank je wel!  Je bent niet alleen een TOP trainster maar ook een fantastisch mooi en liefdevol mens.

De professionele deskundigheid van Noor, zowel als trainer als op inhoud zijn zeer waardevol geweest voor mijn keuze voor het vak en verdere ontwikkeling.

De positieve wijze van feedback geven en betrokkenheid motiveerden en haar empathische en positieve benadering van en omgaan met mensen die te maken krijgen met verlies en rouw,  waren en zijn een voorbeeld voor mij.