Radha Mehilal (assistent-docent)

“Schrijf het visioen op en grif het duidelijk in platen zodat het makkelijk voor te lezen is” – Quote uit de bijbel (Habakuk 2:2)

Wat is jouw inspiratie om assistent te zijn?
Een paar jaar geleden heb ik als co-trainer voor de klas gestaan bij de ACC en dat heb ik als zeer fijn ervaren. Buiten dat ik zelf veel leer als assistent-docent vind ik het ook fijn om mijn kennis te delen met anderen.

Mijn achtergrond
Ik ben Radha Mehilal (van Hindostaanse afkomst) en ben geboren in Suriname. Ik kom uit een gezin van 9 broers en zussen, mijn ouders en grootouders. Het was altijd erg gezellig en we stonden altijd klaar voor elkaar. We hadden het financieel niet breed, maar er was wel veel liefde. In 1975 kwam ik naar Nederland. Hier heb ik mij ontwikkeld en besloot in 2005 de basisopleiding van de ACC te volgen. Sindsdien heb ik veel mensen mogen begeleiden, waaronder bij de Politie Haaglanden. Ik ben een gelukkige en trotse moeder van 3 prachtige kinderen. Ze zijn in mijn leven ook mijn onderwijzers.

Waarom ik heb gekozen voor de ACC?
De basisopleiding van de ACC was de eerste opleiding waar ik het voorrecht heb gehad om mijzelf te ontdekken. Ik ben er tijdens de opleiding achter gekomen wie ik ben en waar ik voor sta ik in het leven. Toen dat steeds duidelijker werd, kon ik op een andere manier van het leven genieten. Ik heb daardoor andere keuzes gemaakt in mijn leven. Ik had een simpel besluit genomen om te groeien en dat doe ik nog steeds door toe te passen wat ik geleerd heb en opleidingen te volgen die daarbij aansluiten.

Wie is mijn held en waarom?
Ik heb een heleboel helden in mijn leven. Mijn ouders hebben mij geleerd wat een zegen het is om elkaar te hebben. Dat heeft mij veel liefde en kracht gegeven. Mijn kinderen hebben mij geleerd om vooral oude patronen te doorbreken en naar elkaar toe te groeien. Steve Harvey heeft mij geleerd om op mijn eigen kracht te vertrouwen en vooral door te zetten, waarbij ik mij vooral niet laat ontmoedigen door sommige mensen die maar “goede bedoelingen” hebben. Mark Cuban heeft mij geleerd dat je het beste uit jezelf kunt halen als je jezelf blijft.