Stefan van Rossum

“Stay with the body not the story”

Ik hou zelf heel erg van ontwikkelen en leren. Samen dingen onderzoeken waarbij de vragen mij meer interesseren dan de antwoorden. Vanuit een fenomenologische benadering zaken onderzoeken, ervaren, testen en uitwisselen; I love it!

Mijn achtergrond
Ik ben al mijn hele volwassen leven met massage bezig. Ooit was ik een van de eerste stoelmasseurs in Nederland. Vandaar uit ben ik verder het lichaam ingedoken en gaan lesgeven. Eerst bij mijn eigen instituut en nu ook bij de ACC. Persoonlijk heb ik veel gehad aan massage(therapie) en lichaamswerk en ben ik nog elke dag bezig om nog meer in mijn lichaam te leven.

Expertise en passie
Ik weet veel over lichaam, fascia (zeg maar je zachte skelet) en de gevoelens en emoties die in ons lichaam huizen. De samenwerking tussen lichaam en geest (je lijf) en hoe we daarmee leven is een prachtige boeiend en fascinerend schouwspel.

Waarom ben je docent bij de ACC?
Ik ken de ACC van naam en ik denk dat Marian en Paulien met heel veel drive hier een fantastisch instituut van maken. Voor leefstijlcoaches biedt het lichaam en een andere benadering hiervan, heel veel oplossingen voor pathologieën etc. Een interessante toekomst staat voor ons.

Wie is mijn held en waarom?
Thomas Myers van Anatomy Trains is een voorbeeld omdat ik bij hem zag dat meer kennis leidt tot meer je intuïtie kunnen gebruiken.