skip to Main Content
Opleiding Leefstijlcoach ACC

Ontdek de nieuwe opleiding Leefstijlcoach

De Academie voor Coaching en Counselling (ACC) is continue bezig om haar studieaanbod te verbeteren en uit te breiden. Vanaf het najaar van 2020 kun je bij de ACC een nieuwe opleiding volgen: Leefstijlcoach.

In de opleiding Leefstijlcoach leer je mensen begeleiden naar een gezonde leefstijl. Je leert onder andere de basisbeginselen van het coachen en tevens specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van leefstijl(verandering). Zo leer je patronen en oorzaken herkennen die onder bepaalde vraagstukken liggen en welke methodieken je kunt inzetten om mensen optimaal te begeleiden. Er wordt aandacht besteed aan thema’s als gedrag en motivatie, voeding, anatomie, beweging, ontspanning, zingeving, verslaving en praktijkvoering. Je leert welke coachmethodieken je per onderwerp kunt toepassen.

De opleiding Leefstijlcoach is een 19-daagse opleiding en bestaat uit meerdere modules. Als je al een coachopleiding hebt gevolgd met een omvang van ten minste 5 praktijkdagen, is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor de eerste module met algemene coachvaardigheden van 5 dagen.

Klik hier voor alle informatie over de opleiding Leefstijlcoach.

Back To Top