Ga naar hoofdinhoud

Suriname Jaar 1: Basis Coaching en Counselling

In de opleiding Basis Coaching en Counselling in Suriname leer je om jouw talenten in te zetten om andere mensen te begeleiden op hun pad. Je leert patronen en oorzaken herkennen die onder bepaalde vraagstukken liggen en tevens welke methodieken je kunt inzetten om mensen optimaal te begeleiden.

Over deze opleiding

De opleiding Basis Coaching en Counselling in Suriname is een variant van de klassikale opleiding Basis Coaching en Counselling. Meer informatie over de inhoud van deze opleiding, vind je hier. Lees hieronder wat het volgen van deze opleiding in Suriname inhoudt en hoe je je voor deze opleiding inschrijft.

Tijdens deze opleiding wordt er aandacht besteed aan thema’s zoals als werk, persoonlijke ontwikkeling, trauma en rouw en verlies. Je ontdekt wie jij bent en welke kwaliteiten en talenten je in kunt zetten als coach/counsellor. Je leert daarbij tevens welke coachmethodieken bij jou passen en hoe je omgaat met thema’s die voor jou persoonlijk belangrijk zijn.

Details van de opleiding

Opleiding:

Basis Coaching en Counselling Suriname (jaar 1)

Kenmerken:

Klassikale opleiding

Duur:

11 maanden

Omvang:

11 lesdagen/22 avonden

Groepsgrootte:

12 tot 20 deelnemers

Studiebelasting:

Gemiddeld 8-10 uur per week

Opleidingsniveau:

HBO

Vooropleiding:

Minimaal MBO niveau 4 en voldoende levenservaring en motivatie.

Docenten:

Christin AlspeerCaroline BijlhoutFilia Macknack-Boschveld (docent en studiegroep begeleider)

Diploma:

Bij een voldoende resultaat voor het portfolio, het behalen van het theoretisch en praktisch examen, het ontvangen van een positieve trainersverklaring, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en wanneer voldaan is aan de betalingsverplichting, ontvang je het diploma Basis Coaching en Counselling.

Literatuurlijst:

Download hier de literatuurlijst voor de opleiding.

Inhoudsopgave:

Download hier de inhoudsopgave voor de opleiding.

Prijzen

Prijs:

Totaalprijs € 1000,- Betaling in 5 termijnen € 200,- per termijn

Verplichte supervisie en coaching:

Groepssupervisie SRD 80,- per persoon per sessie (aantal sessies 5 verplicht).

Genoemde prijzen zijn inclusief lesmap en examenkosten. De literatuur en eventuele herexamenkosten (à SRD 100,- per onderdeel) zijn niet inbegrepen. Betaling in termijnen is mogelijk.

Voor meer informatie over deze opleiding en inschrijving voor deze opleiding kun je rechtstreeks contact opnemen met onze docente Christin Alspeer in Paramaribo:

Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 12 deelnemers en heeft een maximum van 20 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing.

Aanwezigheidsplicht en lessen inhalen

Studenten worden geacht minimaal 80% van de lessen aanwezig te zijn voor het kunnen behalen van het diploma.

Back To Top