skip to Main Content
Business Coach

Business Coach

Werkgevers nemen de potentie van hun werknemers en de groepsprocessen binnen de onderneming steeds serieuzer. Daarbij worden steeds vaker coaches ingehuurd als helpende hand. In onze opleiding Business Coach leiden we coaches op die mensen op alle niveaus in de organisatie kunnen ondersteunen hun talenten te ontwikkelen en zo het beste uit zichzelf en de organisatie te halen.

De manier waarop wij kijken naar talentontwikkeling binnen organisaties is dat je als organisatie mensen ondersteunt om het maximale uit zichzelf te halen. Als coach kun je hier een cruciale rol in spelen.

Over de opleiding

De opleiding Business Coach leidt jou op tot allround businesscoach. Je leert coachvaardigheden die je kunt toepassen bij de begeleiding van individuen en teams in verandertrajecten, cultuurverandering, persoonlijke ontwikkeling en management coaching. Daarnaast leer je verschillende managementmethodieken die branche overstijgend ingezet kunnen worden.

Jouw inzet als businesscoach is vaak gekoppeld aan die van de manager, teamleider of eigenaar van het bedrijf. De begeleiding kan gaan over het optimaliseren van bedrijfsvoering en processen, maar ook bijvoorbeeld over teamdynamiek en persoonlijke ontwikkeling. Samen met de ondernemer, manager of het team kijk je wat er nodig is om mensen in organisaties optimaal te laten functioneren.

Om dit allemaal goed te kunnen doen moet je kennis en vaardigheden hebben op het gebied van coaching, managementmethoden en het aansturen van mensen en middelen. In de opleiding Business Coach leer je al deze vaardigheden.

Tijdens de opleiding werk je ook aan je eigen portfolio. De inhoud van het portfolio is het opzetten van een ondernemingsplan voor je eigen onderneming, een opdrachtgever of de organisatie/het team waar je in werkt. Alles wat je leert wordt zo direct in de praktijk gebracht. Er is veel tijd voor eigen inbreng en het oefenen met de materie.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding is geschikt wanneer je al coach bent en je verder wilt specialiseren op het gebied van business coaching. Daarnaast is de opleiding geschikt als je vanuit het bedrijfsleven komt en anderen wilt begeleiden binnen een bedrijf. Het is wel een vereiste om basis coachvaardigheden te hebben. Heb je nog geen coachopleiding gedaan, dan is het verplicht om eerst de opleiding Coachvaardigheden voor professionals te doen, of de opleiding Basis Coaching en Counselling.

Doel van de opleiding

De opleiding biedt een complete basis voor wie businesscoach wil worden. Wanneer jij graag het beste uit mensen haalt en meer impact wilt hebben op team(s) of de gehele onderneming, dan is dit dé opleiding.

Wat leer je in de opleiding

In de opleiding Business Coach leer je:

 • De context van coachen binnen bedrijven/organisaties, teams en individuele vraagstukken.
 • Diverse methodieken die zijn afgeleid vanuit coaching en (strategisch) management.
 • Begeleiding bij verandertrajecten.
 • Teamcoaching.
 • Ontdekken wie jij bent als businesscoach.
 • Jouw waarde vertalen naar klantwaarde (wat heb je te bieden aan een klant).
 • Keuzes maken in het verdienmodel van jouw onderneming.
 • Eigen doelen en ondernemersdoelen vertalen naar jouw unieke businessplan.
 • Doelgericht werken vanuit een plan van aanpak naar de opdrachtgever of het bedrijf waar je in werkt.

Opbouw van de opleiding

De opleiding is opgebouwd uit 10 lesdagen, met daarin onder andere de volgende thema’s/onderwerpen:

 • Coachen op strategisch, tactisch en operationeel niveau
 • Situationeel leiderschap/coachend leidinggeven
 • Businessmodellen en coaching voor teams
 • Fase van teamontwikkeling/teamrollen
 • Vaststellen van jouw ‘unique selling points’
 • Persoonlijke drijfveren en kernwaarden
 • Talent branding
 • Business model canvas
 • Ontwikkeling waarde propositie
 • Timemanagement

Tijdens de opleiding werk je aan je portfolio. Dit portfolio zal uiteindelijk bestaan uit reflectieverslagen, huiswerkopdrachten, verslagen van intervisiebijeenkomsten en van coachgesprekken met proefpersonen.

Details
AB
Opleiding:Business Coach
Duur:6 maanden
Omvang:10 lesdagen
Studiebelasting:Gemiddeld 10 uur per week
Kenmerken:Klassikale opleiding
Opleidingsniveau:HBO
Vooropleiding:HBO werk- en denkniveau en voldoende levenservaring en motivatie (MBO+ is toegestaan indien dit is aangevuld met werkervaring). Dit is een specialisatieopleiding. Om deel te kunnen nemen is het vereist dat je al een opleiding op het gebied van coaching en/of counselling hebt afgerond van minimaal 5 dagen en dat je voldoet aan de 8 Coachcompetenties.
Docenten:Jeroen Kromwijk
Diploma:Bij een voldoende resultaat voor het portfolio, het behalen van het theoretisch en praktisch examen, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en wanneer voldaan is aan de betalingsverplichting, ontvang je het diploma Business Coach.
Prijzen
AB
Start september 2019Totaalprijs € 3150,-. Betaling in 3 termijnen € 1050,- per termijn.*

*Betaling in termijnen is mogelijk (maximaal 3). Het volledige bedrag moet echter zijn voldaan vóór aanvang van de opleiding.

Genoemde prijzen zijn inclusief lesmap en examenkosten. De literatuur en eventuele herexamenkosten (à € 100,- per onderdeel) zijn niet inbegrepen.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

De opleiding Business Coach gaat van start in het najaar van 2020. Heb jij interesse in deze opleiding? Klik hier en laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter, zodat wij je op de hoogte kunnen houden zodra de opleidingsdata bekend zijn.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 12 deelnemers en heeft een maximum van 20 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing.

Aanwezigheidsplicht

Studenten worden geacht minimaal 80% van de lessen aanwezig te zijn voor het kunnen behalen van het diploma.

Back To Top