skip to Main Content
Coachingsgericht Tekenen (online Module)

Coachingsgericht tekenen (online module)

4-delige online module

Al jarenlang worden in de hulpverlening tekeningen gebruikt als ondersteuning van het helingsproces van cliënten. Maar wat kan jij ermee als coach of counsellor?

Tekeningen, ook al zijn ze zeer eenvoudig, zeggen vaak meer dan duizend woorden. Ze worden gezien als ‘beeldtaal van het onderbewuste’. Wat een cliënt via tekeningen laat zien is vaak veel authentieker en betrouwbaarder dan wat hij/zij je vertelt. Het is altijd weer verrassend om te ervaren hoe helend en inzicht-gevend tekeningen kunnen zijn binnen het gehele begeleidingstraject.

Wij mensen handelen voor bijna negentig procent onbewust. Waarom zouden we dan blijven praten terwijl het onderbewuste via een tekening kan laten zien wat er werkelijk op de achtergrond speelt? Het is altijd weer mooi om te zien dat een cliënt bij een tekenopdracht meteen emotioneel en fysiek reageert als je alleen al een potlood geeft. Het doel van deze interactieve online module is je uit te dagen en kennis te laten maken met het gebruik van tekeningen tijdens coaching en counselling sessies.

Hoe werkt zo'n online module?

De online lessen zijn interactief, naast het theoretische gedeelte oefenen we tijdens de lessen via de webcam met de mededeelnemers. Om ook veel aandacht te kunnen geven aan persoonlijke groei en ontwikkeling proces zijn er per online groep maximaal zes deelnemers.

We maken gebruik van het Webex teleconferentie systeem. Verbinding maken met dit systeem is heel eenvoudig. Als je twijfelt over of deze manier van leren bij jou past of als je techniek eerst wilt uitproberen kun je altijd een vrijblijvend Skype gesprek aanvagen bij de trainer.

Voor wie is deze module bedoeld?

In deze module komt een aantal praktische tekenmethodieken aan bod die zeer geschikt zijn om toe te passen in elke vorm van hulpverlening. Het gebruik van tekeningen is niet alleen zeer effectief als ondersteuning van een coachingstraject, maar ook voor het opsporen en helen van (onbewuste) trauma’s.

De module is niet alleen bedoeld voor coaches en counsellors, maar voor iedereen die op een of andere manier volwassenen of kinderen begeleidt. Je krijgt handvatten mee om de tekenmethodieken te integreren in je eigen specialisatie.

Wat ga je leren?

In deze module ga je leren om op non-directieve wijze naar tekeningen te kijken en deze te gebruiken als interactieve ondersteuning van een coaching- of counselingsessie. Je krijgt als deelnemer een aantal tekenopdrachten die je voor aanvang van de module via email instuurt. We gebruiken tijdens de lessen deze tekeningen van de deelnemers als voorbeelden.

Opbouw van de lessen

De anderhalf uur durende lessen van deze 4-delige module zijn om de week. Op deze wijze kun je het geleerde tussen de lessen door in de praktijk brengen en er ervaring mee opdoen. In de lessen wordt ook aandacht gegeven aan persoonlijke groei: je krijgt niet alleen inzichten via de tekeningen van je mededeelnemers maar ook van je eigen tekeningen. Het gaat er niet om of je kunt tekenen of niet, uit elke tekening is door de juiste vraagstelling en begeleiding iets te halen om mee te werken.

Les 1

Theorie achter het kijken naar tekeningen.

Inzichtelijk tekenen – het (laten) maken en ‘lezen’ van tekeningen.

*Tekenopdracht: het laten maken van een ‘heden en toekomst tekening’ samen met een cliënt.

Les 2

Outside the box tekenen – hoe creatief kun/mag je zijn als Coach Counsellor?

Integratie van het gebruik van tekeningen in eigen specialisatie.

Werken met de tekeningen van de deelnemers.

*Tekenopdracht: Gebruik maken van tekeningen tijdens een coachingssessie.

Les 3

Het gebruik van tekeningen om onbewuste (lichamelijke) trauma’s op te sporen.

*Tekenopdracht: toepassing van de tekentechnieken van de lessen 1 t/m 3 met minimaal 2 cliënten.

Les 4

Werken met de tekeningen die de deelnemers ingezonden hebben.

Familietekenen – het tekenen van families met het systemisch werk als achtergrond. Zeer inzichtgevend vooral als je de tekeningen letterlijk tegen het licht houdt!

Details
AB
Opleiding:Coachingsgericht tekenen
Duur:8 weken
Omvang:4 x 1,5 uur
Studiebelasting:3 uur per week
Aantal deelnemers:4-6
Kenmerken:Live online module
Docenten:Henri van Amerongen
Diploma:Certificaat van deelname
Prijzen
AB
Start september 2019Totaalprijs € 396,-
BetaalwijzeDe betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank. Woon je in het buitenland en heb je geen Nederlandse of Belgische bankrekening, neem dan contact met ons op via info@counselling.nl.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze module geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Als het overzicht niet wordt geladen, kantel dan je mobiele telefoon.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
27 november 2019
29 januari 2020
woensdag
20.30 - 22.00
Henri van Amerongen
Betaalwijze

De betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank. Woon je in het buitenland en heb je geen Nederlandse of Belgische bankrekening, neem dan contact met ons op via info@counselling.nl.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De module start bij een minimum van 4 deelnemers en heeft een maximum van 6 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de module of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de module is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een ander moment.

Back To Top