skip to Main Content
Innerlijk Kind En Karakterstructuren

Innerlijk kind en Karakterstructuren

Vraag jij je wel eens af waarom mensen reageren zoals ze reageren? Of waarom je om je heen zo opvallend vaak stellen ziet met overeenkomstige relatiepatronen? Dat komt door hun karakterstructuren en hoe deze op elkaar reageren.

Over de module

Iedereen heeft een of meerdere karakterstructuren. Deze zijn ontstaan in onze jeugd als reactie op onze opvoeding en omgeving. Ze maken onderdeel uit van ons ‘innerlijk kind’ en onze overlevingsstrategie. Karakterstructuren bepalen hoe we in het leven reageren op situaties en hoe we ons vooral onder druk gedragen.

Als coach/counsellor zie je deze karakterstructuren in je praktijk terug bij je cliënten. Wanneer je de structuren gaat herkennen en ze kunt duiden, kan het je in je coachtraject veel opleveren om hiermee te werken. Ook voor jezelf is het zinvol om je bewust te zijn van jouw karakterstructuren en hoe ze jou in je handelen als coach/counsellor en in je persoonlijk leven beïnvloeden.

De methode van de karakterstructuren is inzetbaar voor meer bewustwording over de ontwikkeling van de persoonlijkheid in de kindertijd. Het innerlijk kind verwijst naar deze periode en staat voor het kind-deel van de volwassen mens dat psychologisch, mentaal en emotioneel niet volgroeid is. Het betreft traumatische of gekwetste gevoelens in het hier en nu, die hun oorsprong hebben in de kinderjaren.

Door zicht te krijgen op de karakterstructuren krijg je een ‘wegwijzer’ en hoe deze krachtig in te zetten voor jezelf, je omgeving en je coachees.

Voor wie is deze module bedoeld

De module is bedoeld voor coaches en counselors die de karakterstructuren beter willen leren kennen en de methodiek in willen zetten in hun praktijk. De module is ook geschikt voor hulpverleners en managers die gebruik willen maken van de methodiek in hun werk. De module is bedoeld voor (aankomende) professionals en voor persoonlijke groei.

Doel van de module

Het doel van de module is om jou als coach/counsellor de karakterstructuren te leren herkennen en te herkennen welk gedrag wordt ingegeven vanuit welke karakterstructuur. Op deze manier kun je je coachees in de praktijk betere begrijpen en ook betere helpen met hun onderliggende problematiek.

Wat leer ik in de module

Je gaat leren:

  • Welke zes karakterstructuren er zijn.
  • Hoe combinaties van structuren met elkaar samenwerken of elkaar tegen werken.
  • Welke levensthema’s, overtuigingen, overlevingspatronen, fysieke kenmerken, trauma’s, gaven, kwaliteiten en beperkingen elke structuur bevat.
  • Je krijgt door middel van een test inzicht in je eigen structuren en daarmee een schat aan informatie, zoals hiervoor benoemd.
  • Je krijgt verschillende methoden, tools en oefeningen aangereikt m.b.t. hoe je de karakterstructuren als coach/counsellor kunt toepassen.

Opbouw module

De module bestaat uit 3 dagen van elk 7 uur. Er zijn zes karakterstructuren voor 6 dagdelen. Elk dagdeel komt één structuur aan bod met de daarbij horende theorie, persoonlijke ervaringen, huiswerkopdrachten, (fysieke) oefeningen en inzet van verschillende methoden.

Details
AB
Opleiding:Innerlijk kind en de karakterstructuren
Duur:3 dagen
Omvang:3 lesdagen
Studiebelasting:Gemiddeld 2 uur per week
Kenmerken:Klassikale opleiding
Opleidingsniveau:HBO
Vooropleiding:Minimaal mbo-niveau en/of voldoende levenservaring en motivatie
Docenten:Carla Bongers
Diploma:Je krijgt een certificaat van deelname.
Literatuur:Karakterstructuren - Carla Bongers
Prijzen
AB
Start september 2019Totaalprijs € 597,-
Genoemde prijzen zijn inclusief lesmateriaal dat wordt uitgereikt door de docent. De literatuur is niet inbegrepen in de prijs en dient door de student zelf te worden aangeschaft.
BetaalwijzeDe betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Als het overzicht niet wordt geladen, kantel dan je mobiele telefoon.

De module Innerlijk kind en Karakterstructuren gaat van start in het najaar van 2020. Heb jij interesse in deze opleiding? Klik hier en laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter, zodat wij je op de hoogte kunnen houden zodra de opleidingsdata bekend zijn.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 12 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een ander moment.

Back To Top