skip to Main Content
Intervisie

Intervisie

Intervisie is een essentieel onderdeel van het coach/counselvak. Veel gehoorde klachten zijn echter dat ‘een rondje lief en leed’ zoveel tijd kost, dat de thema’s alle kanten opgaan of dat altijd dezelfde mensen aan het woord zijn. In deze module leer je hoe je effectiever intervisie kunt doen en hoe je zelf een intervisieronde kunt begeleiden.

Over de module

In de module Intervisie oefen je met diverse intervisiemethodieken. Je leert om als voorzitter te letten op het groepsproces en de afzonderlijke deelnemers. Een intervisieronde zorgt voor ondersteuning bij werkproblemen. Je werkt in een structuur aan inzichten en oplossingen. Iedereen is gelijkwaardig en ook is iedereen anders. Je leert van elkaars werkproblemen, je gebruikt elkaars kennis en deskundigheid. In intervisie is het belangrijk dat de deelnemers zich veilig voelen en gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het proces. Door deze module ervaar je de voordelen van de intervisiestructuur en de waarde van ieders inbreng. De deelnemers brengen eigen cases in uit de praktijk.

Voor wie is deze module bedoeld

De module Intervisie is bedoeld voor coaches/begeleiders – in opleiding – die hun wijze van intervisie willen verbeteren en uitbreiden. Een bestaande intervisiegroep van coaches kan zich ook aanmelden, wanneer die supervisie op de bestaande werkwijze en groepsdynamiek van intervisie wil krijgen.

Doel van de module

De module Intervisie heeft als doel op een gezamenlijke, gestructureerde wijze aan een vraagstelling of probleem te leren werken.

Wat leer ik in de module Intervisie

Aan het einde van de module Intervisie kun je:

 • Intervisierondes structureren aan de hand van intervisiemethoden
 • Uit verschillende methoden kiezen
 • Als voorzitter intervisieronden begeleiden

Opbouw module

Literatuur:

 1. Werkboek intervisie – Jeroen Hendriksen EN/OF
 2. Intervisie bij werkproblemen – Jeroen Hendriksen

De module Intervisie is opgebouwd uit 2 lesdagen. Tijdens deze dagen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Basishouding
 • Theorie intervisie
 • Oefenen met intervisie-methoden, zoals Incident-, Roddel-, Balintmethode, Roos van Leary, Speedintervisie
 • Groepsdynamiek in intervisie
 • Supervisie op intervisie
 • Collegiaal consult als afsluiting

Vooraf beschrijf je je leerwensen. Je bestudeert een studieboek. Tussen lesdag 1 en 2 schrijf je een reflectieverslag. Na afloop ontvang je het certificaat Module Intervisie.

Details
AB
Opleiding:Intervisie
Duur:1 maand
Omvang:2 lesdagen
Studiebelasting:Totaal 18 uur
Kenmerken:Klassikale opleiding
Opleidingsniveau:HBO
Vooropleiding:Minimaal mbo-niveau en/of voldoende levenservaring en motivatie
Docenten:Els Pet
Literatuurlijst1. Werkboek intervisie – Jeroen Hendriksen EN/OF 2. Intervisie bij werkproblemen - Jeroen Hendriksen
Diploma:Bij een voldoende resultaat voor het portfolio, het behalen van het theoretisch en praktisch examen, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en wanneer voldaan is aan de betalingsverplichting, ontvang je het diploma Basis Coaching en Counselling.
Prijzen
AB
Start september 2019Totaalprijs € 398,-
Genoemde prijzen zijn inclusief lesmateriaal dat wordt uitgereikt door de docent. De literatuur is niet inbegrepen in de prijs en dient door de student zelf te worden aangeschaft.
BetaalwijzeDe betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Als het overzicht niet wordt geladen, kantel dan je mobiele telefoon.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
17 april 2020
8 mei 2020
vrijdag
10.00 - 17.00
Els Pet
Den Haag
Minimum en maximum aantal deelnemers

De module bestaat uit twee dagen: 17 april en 8 mei 2020.

De module gaat van start bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 14 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een ander moment.

Back To Top