skip to Main Content
ACC Module Familieopstellingen

Familieopstellingen en systemisch werk

Systemisch werk is een therapeutische methodiek die zich richt op het werken met de systemen waar een mens onderdeel van uitmaakt. Dit kan bijvoorbeeld het systeem van herkomst zijn, het huidige familiesysteem of het systeem binnen een bedrijf/organisatie.

Mensen worden ten diepste beïnvloed door deze systemen. Wat iemand in de vroege jeugd als imprint heeft meegekregen, kan op een onbewust niveau lange tijd in zijn/haar leven voor belemmerende patronen zorgen. Ook kan iemand invloeden van voorouders onbewust met zich meedragen en hier belemmerende invloeden van ondervinden.

Systemisch werken is een geweldige manier om inzicht te krijgen in deze patronen, de onbewuste dynamieken en de belemmeringen waardoor iemand steeds opnieuw vervalt in vaste patronen. Het werken met opstellingen, hetzij met representanten of in individuele sessies, is verhelderend en raakt tot in de kern. Het biedt een diep inzicht in de levenspatronen van de mens.

Systemisch werk in 1-op-1 begeleiding

In deze tweedaagse module leer je werken met systemische methodieken en een systemische vraagstelling hanteren.

Daarnaast wordt er in praktijkoefeningen gewerkt met verschillende systemische technieken die kunnen worden ingezet tijdens individuele consulten. Hiermee kijk je samen met je cliënt naar belemmerende patronen in het leven en wat er mogelijk vanuit het familiesysteem op de achtergrond meespeelt.

Je begeleidt je cliënt in het maken van contact met het (innerlijke) energieveld. In opstellingen wordt dit veld gerepresenteerd door representanten. Om deze energie op te pakken in een individuele sessie is een andere benadering nodig: een volledige afstemming op de vraag van de cliënt, het vermogen om je creativiteit te gebruiken en om een oefening in te zetten die aansluit bij het thema.

Ook leer je te kijken welke systeemdynamiek er spelen in families. Hoe is het gesteld met de hiërarchie, heeft iedereen de juiste plek, enz. Door letterlijk ‘op afstand’ naar een familiesysteem te kijken, kan je cliënt verhelderende inzichten krijgen in de levenspatronen en het karma waarmee hij/zij geconfronteerd wordt.

Voor wie is deze module bedoeld

De module is bedoeld voor professionals die mensen begeleiden als coach, trainer, therapeut, supervisor, manager, etc. Voor het leren toepassen van systemische methodieken, en het gebruik van individuele opstellingsvormen in 1-op-1 coaching en begeleiding. Na afloop ken je het theoretisch kader waarin je kunt afstemmen en duiden, en beschik je over een ruim repertoire aan werkvormen. Hiermee kun je creatieve keuzes maken voor verschillende opstellingsvormen. Je leert razendsnel een thema en dynamiek duiden.

Doel van de module

Deze module verrijkt je repertoire aan methodieken vanuit de systemische visie, theorie en werkvormen. Je raakt vertrouwd met individuele opstellingsvormen en ontwikkelt een systemische vaardigheid.

Wat leer ik in de module

  • De grondhouding van de begeleider
  • Basisprincipes van systemisch werken
  • Afstemmen, waarnemen en bevragen
  • Afbakening, ordening, geven en nemen, plek innemen
  • Het gebruiken van ankers (o.a. stenen, poppen, tekenen) in individuele consulten
  • Kennis van verschillende theorieën, benaderingen en technieken over systemisch werk.
Details
AB
Opleiding:Introductie familieopstellingen en systemisch werk
Duur:2 dagen (27 mei 2020 en 17 juni 2020)
Omvang:2 lesdagen
Studiebelasting:14 uur
Kenmerken:Klassikale opleiding
Opleidingsniveau:HBO
Vooropleiding:Minimaal mbo-niveau en/of voldoende levenservaring en motivatie
Docenten:Loes Koot
Diploma:Je krijgt een certificaat van deelname
Prijzen
AB
Start mei 2020Totaalprijs € 295,-
Genoemde prijzen zijn inclusief lesmateriaal dat wordt uitgereikt door de docent. De literatuur is niet inbegrepen in de prijs en dient door de student zelf te worden aangeschaft.
BetaalwijzeDe betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Als het overzicht niet wordt geladen, kantel dan je mobiele telefoon.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
27 mei 2020
17 juni 2020
woensdag
10.00-17.00 uur
Loes Koot
Hilversum
2 bijeenkomsten op 27 mei en 17 juni

De eerste bijeenkomst van Familieopstellingen en systemisch werk vindt plaats op woensdag 27 mei 2020 en de tweede bijeenkomst op woensdag 17 juni 2020.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 20 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een ander moment.

Back To Top