skip to Main Content
Psychologie Van Succesvol Ondernemen (online Module)

Psychologie van succesvol ondernemen (online module)

Hoe komt het dat een groot deel nieuwe ondernemingen na een paar jaar al op de fles gaat? Simpel, omdat veel nieuwe ondernemers vakinhoudelijk weten waar ze het over hebben, maar van het ondernemen zelf geen kaas hebben gegeten. Ondernemen moet je leren om het met een beetje succes te kunnen doen, net als lopen, fietsen en kinderen opvoeden.

Je moet eerst ontdekken wie jij bent als ondernemend coach/counsellor en vervolgens een aantal basisvaardigheden aanleren die universeel zijn: jezelf verkopen, marketing, netwerken en de tent organiseren.

Over de module

Deze inspirerende online module is gericht op het ondernemerschap van jou als coach/counsellor. Wie ben jij en wat heb jij voor unieks te brengen. En vervolgens: hoe ga jij dat aan de wereld brengen?

Het leren van ondernemersvaardigheden vraagt meer dan alleen een theoretische cursus volgen. Je moet vlieguren maken en het geleerde stap voor stap in de praktijk brengen.

Om jou te begeleiden in dit proces is de module opgebouwd aan de hand van drie werkboeken, die zijn bedoeld om jou in beweging te zetten. Tijdens de lessen zal de docent met jou kijken naar jouw ondernemersvaardigheden en hoe deze verder ontwikkeld kunnen worden.

Je krijgt tools in handen waarmee je niet alleen bewust je onderneming opzet, maar die je ook succesvol maakt.

Je kunt de vaardigheden en inzichten niet alleen inzetten voor jezelf, maar ook in jouw vak als coach van ondernemers. Je kunt hen ook de ondernemersvaardigheden leren en ze begeleiden om betere en bewustere zakelijke- en emotionele keuzes te maken en zo succesvoller te ondernemen.

NB. Onderwerpen zoals het maken van een ondernemersplan, kamer van koophandel, sociale media en boekhouding komen in deze module niet aan bod, daar zijn andere goede workshops voor te volgen.

Hoe werkt zo'n online module

De online lessen zijn interactief, naast het theoretische gedeelte oefenen we tijdens de lessen via de webcam met de mededeelnemers. Om ook veel aandacht te kunnen geven aan persoonlijke groei en ontwikkeling proces zijn er per online groep maximaal zes deelnemers.

We maken gebruik van het Webex teleconferentie systeem. Verbinding maken met dit systeem is heel eenvoudig. Als je twijfelt over of deze manier van leren bij jou past of als je techniek eerst wilt uitproberen kun je altijd een vrijblijvend Skype gesprek aanvagen bij de trainer.

Voor wie is deze opleiding bedoeld

De module ‘De psychologie van succesvol ondernemen’ is ontwikkeld voor coach/counselors die als zelfstandig ondernemer aan het werk zijn of willen gaan. Of dat nou met een eigen praktijk is of dat ze als ZZP ingehuurd worden door bedrijven. Verder is deze module ook geschikt voor (startende) ondernemers of coaches die ondernemers willen gaan begeleiden.

Doel van de opleiding

Het doel van de opleiding is om jou als coach/counsellor te helpen jezelf in de markt te zetten met je eigen praktijk of bedrijf. Deze module is voor iedereen die wil slagen als ondernemer, succes willen hebben en ook nog een beetje lol in het leven willen hebben om af en toe even unplugged te gaan.

Opbouw module

We gaan aan de slag met de psychologie van het ondernemen, dus met de emotionele kant van het ondernemingsschap. In de interactieve online lessen wordt je niet alleen gestimuleerd door de trainer maar ook door de andere deelnemers. De groepen hebben maximaal 6 deelnemers en het is coachen en gecoached worden.

De vier online lessen van anderhalf uur zijn om de week. Tussen de lessen door ontvang je een nieuw werkboek met opdrachten die je voor jezelf kunt uitwerken en in kan brengen in de volgende les. De lessen zijn interactief, inspirerend en effectief. We raden je aan om tussen de lessen door opdrachten uit  te werken samen met de andere deelnemers.

Twee weken voor aanvang van de module ontvang je werkboek 1: ‘bewustwording’

Opbouw lessen

Les 1 Bewustwording

 • Wie ben jij als Coach en ondernemer.
 • Waarom ondernemen.
 • Onbewust belemmerende patronen om succesvol te worden.
 • Angst voor succes.
 • Rol van de familiegeschiedenis.

Opdrachten maken van werkboek 2: ‘marketing’

Les 2

 • Wat is jouw specialisatie?
 • Wat maakt jou uniek?
 • Elevator pitch
 • Wat is jouw doelgroep?
 • Missie en visie.
 • Netwerken hoe doe je dat?

Opdrachten maken van werkboek 3: “De psychologie van verkopen’

Les 3 ‘De psychologie van verkopen’

 • Hoe verkoop je jezelf?
 • Hoe verkoop je je ‘product’?
 • ‘Verkooptaal’
 • Opbouw verkoopgesprek
 • Waarom zouden mensen voor jou kiezen?

Opdracht voor het maken van een 15 minuten durende presentatie.

Les 4

 • 15 minuten presentaties van deelnemers over hun ‘product’, missie en visie
 • Feedback geven en ontvangen.
 • Afronding
Details
AB
Opleiding:Psychologie van succesvol ondernemen
Duur:8 weken
Omvang:4 lessen van 1,5 uur
Studiebelasting:Gemiddeld 3 uur per week
Aantal deelnemers:4-6
Kenmerken:Live online module
Docenten:Henri van Amerongen
Diploma:Je ontvangt een certificaat van deelname
Prijzen
AB
Start september 2019Totaalprijs € 396,-
Genoemde prijzen zijn inclusief drie werkboeken die je digitaal krijgt toegestuurd van de trainer.
BetaalwijzeDe betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank. Woon je in het buitenland en heb je geen Nederlandse of Belgische bankrekening, neem dan contact met ons op via info@counselling.nl.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
18 september 2019
30 oktober 2019
woensdag
18.30 - 20.00
Henri van Amerongen
Online
Betaalwijze

De betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank. Woon je in het buitenland en heb je geen Nederlandse of Belgische bankrekening, neem dan contact met ons op via info@counselling.nl.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 4 deelnemers en heeft een maximum van 6 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een andere locatie.

De workshop: 'Psychologie van succesvol ondernemen ', kwam op mijn pad. In het bijzonder was ik geïnteresseerd in de bedrijfsdynamiek van mijn familie. Komend uit een ondernemersgezin wilde ik wel eens weten hoe ik zelf hierin stond. Henri heeft me geleerd om op een andere manier naar ondernemen te kijken. De blokkades die ik opgeruimd heb als gevolg van deze workshop hebben mij in een bijzondere flow gebracht, afspraken waar ik al tijden mee bezig was stromen opeens binnen, er is een prachtig pand beschikbaar en het ondernemen zelf voelt zoveel beter. Ga geen innerlijk gevecht met jezelf of je familie aan, maar volg deze workshop! Een absolute aanrader!

 

 

Back To Top