skip to Main Content
Regressie Counselling (online Module)

Regressie Counselling (online module)

Zou het niet mooi zijn als je je cliënt op diep (emotioneel) niveau contact kunt laten maken met datgene wat hem/haar onderbewust blokkeert?

De PEM (Physically, Emotionally , Mentally) doorvraagtechniek biedt jou handvatten om dit soms binnen enkele minuten, op non-directieve wijze, te bewerkstelligen. Deze methodiek is niet alleen geschikt als korte interventie binnen een coachingsgesprek, maar ook voor diep therapeutisch werk om onverwerkte trauma’s op te sporen en te helen.

De online opleidingen van de Academie voor Coaching en Counselling zijn ontwikkeld voor mensen die flexibeler en op eigen tempo willen studeren. In deze 5-delige online opleiding krijg je de mogelijkheid om de theorie en praktische kennis in een tijdsbestek van tien weken te bestuderen en in praktijk te brengen. Tussen de lessen door krijg je opdrachten en oefen je samen met je mededeelnemers.

Een extra voordeel van een online opleiding is dat je ook leert om op afstand te coachen en te counsellen met cliënten wereldwijd, iets wat in onze huidige maatschappij steeds meer wordt toegepast.

Wat is PEM en regressie?

Doorvragen volgens de PEM is een vorm van regressiecoaching. Regressie betekent ‘teruggaan naar’ het moment dat een (lichamelijk) trauma is ontstaan. Dat kan een persoonlijke traumatische ervaring zijn van nu of lang geleden. Maar we kunnen ook last hebben van blokkades, omdat we onbewust verbonden zijn met overgenomen trauma vanuit bijvoorbeeld het familiesysteem.

De regressie coaching is erop gericht om de cliënt uit het ‘hoofd’ te krijgen en via het onderbewuste contact te laten maken met achterliggende lichaamsgevoelens en emoties. Hierdoor ontstaat een beter inzicht in wat er op onbewust niveau speelt en kan er op dieper emotioneel niveau gewerkt worden.

Door hier vroeg in een sessie aandacht aan te besteden, ontstaat er al in de eerste fase een doorbraak in de coaching/counselling. Dit betekent een belangrijke verschuiving in het verdere sessieverloop. Het zwaartepunt komt te liggen bij het begeleiden van het veranderingsproces, wat al vanaf het eerste moment begint.

Regressie is ook uitstekend geschikt om mensen te begeleiden met (chronische)lichamelijke klachten. Door het lichaam een stem te geven kan er gewerkt worden met de ‘pijn achter de pijn’, door hier inzicht in te verkrijgen kunnen lichamelijke klachten afnemen en soms geheel verdwijnen.

Hoe werkt de online module

De online lessen zijn interactief, naast het theoretische gedeelte oefenen we tijdens de lessen met de mededeelnemers, hierdoor kun je zelf de kracht van de PEM ervaren. Om ook veel aandacht te kunnen geven aan persoonlijke groei en ontwikkeling proces zijn er per online groep maximaal zes deelnemers.

We maken gebruik van het Webex teleconferentie systeem. Verbinding maken met dit systeem is heel eenvoudig, ook als je niet veel technische kennis hebt. Als je twijfelt over of deze manier van leren bij jou past of als je techniek eerst wilt uitproberen kun je altijd een vrijblijvend Skype gesprek aanvagen bij de trainer.

Doel van regressie coaching/counselling

Het doel van deze opleiding is om je de (PEM) technieken, inzichten en handvatten mee te geven die te integreren zijn in elke vorm van hulpverlening. Het geeft je een goede praktische en theoretische basis om je sessies nog inzichtelijker en effectiever te maken en je cliënt op een dieper niveau te begeleiden bij het oplossen van trauma.

Wat ga je leren?

Je gaat leren om met de PEM doorvraagtechniek de achterliggende gevoelens en emoties van de cliënt te achterhalen. Je leert hoe je de cliënt via het onderbewuste contact laat maken met onbewust onverwerkte belemmerende thema’s in zijn of haar leven.

Naast het theoretische gedeelte oefenen we tijdens de drie dagen van de module in kleine subgroepen, hierdoor kun je zelf de kracht van regressie ervaren en leren toepassen.

Voor wie?

Deze module is zowel geschikt voor coaches en counsellors om op effectiever dieper niveau te werken, als voor hulpverleners die op een of andere wijze werken met het begeleiden van mensen. De PEM doorvraagtechniek is zeer breed inzetbaar en kan ook worden toegepast in zakelijke communicatie, evaluatiegesprekken, gesprekken met leerlingen, medewerkers, in sport coaching etc.om heel snel te achterhalen wat er werkelijk op de achtergrond speelt.

Opbouw module

De online lessen zijn interactief, naast het theoretische gedeelte oefenen we tijdens de lessen met de mededeelnemers, hierdoor kun je zelf de kracht van de PEM ervaren. Om ook veel aandacht te kunnen geven aan persoonlijke groei en ontwikkeling proces zijn er per online groep maximaal zes deelnemers.

De onderverdeling is 5 lessen van 1,5 uur die om de week worden gegeven. Daarnaast oefen je met mededeelnemers via Skype (8 uur) en maak je (zoek)opdrachten (video’s, artikelen etc.) (2,5 uur). In totaal zal de studiebelasting 18 uur bedragen. Deze uren zijn verplicht, maar ervaring leert dat ‘onliners’ over het algemeen erg nieuwsgierig, leergierig  en gemotiveerd zijn en in de praktijk meer leeruren maken dan aangegeven.

Les 1:

– theorie achter de regressie coaching/counselling.

– 7 stappen binnen de PEM doorvraagtechniek.

– demonstratie met de groep.

– doorvragen naar emoties en lichaamsgevoelens.

– het maken van een ‘contract’ met je cliënt.

– Eigen grondhouding.

– sublimale registratie.
– observatie en waarneming.
– informatievergaring vanuit verschillende niveau’s.

Oefenen met mededeelnemers via Skype en maken van opdrachten.

Les 2:

– ontwikkeling van dogma’s en overtuigingen.

– regressie technieken.

– Talentenjacht
– opsporen van (onbewust) onverwerkt trauma.

– verwerking van onverwerkt trauma.
– impulsen en reactie.

Oefenen met mededeelnemers via Skype en maken van opdrachten.

Les 3:

– werken met (chronische)lichamelijke klachten.

– hoe geef je het lichaam een stem.

– demonstratie met de groep

Oefenen met mededeelnemers via Skype en maken van opdrachten.

Les 4:

– hoe kun je de PEM doorvraagtechniek  en regressie als empowerment gebruiken binnen de coaching.

– opsporen van transgenerational trauma.
– integratie van de PEM binnen de eigen specialisatie

Oefenen met mededeelnemers via Skype en maken van opdrachten.

Les 5:

-ervaringen delen

-oefenen met de PEM in verschillende specialisaties

-afronding module

Over de trainer

De regressie coaching/counselling en de PEM doorvraagtechniek is ontwikkeld door Henri van Amerongen door een unieke combinatie te maken van onder andere counselling, (past) life regression therapie, systemisch werk en NLP. Henri heeft heeft meer dan 20 jaar ervaring als counsellor/therapeut/trainer.

Details
AB
Opleiding:Regressie Counselling
Duur:10 weken
Omvang:5 online lessen van 1,5 uur
Studiebelasting:18 uur totaal
Aantal deelnemers:4-6
Kenmerken:Live online module
Docenten:Henri van Amerongen
Diploma:Bij 100% aanwezigheid krijg je een certifaat van deelname.
Prijzen
AB
Start september 2019Totaalprijs € 495,-
Genoemde prijzen zijn inclusief lesmateriaal dat wordt verzorgd door de trainer en exclusief literatuur.
BetaalwijzeDe betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank. Woon je in het buitenland en heb je geen Nederlandse of Belgische bankrekening, neem dan contact met ons op via info@counselling.nl.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Als het overzicht niet wordt geladen, kantel dan je mobiele telefoon.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
18 september 2019
13 november 2020
woensdag
20.30 - 22.00
Henri van Amerongen
Betaalwijze

De betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank. Woon je in het buitenland en heb je geen Nederlandse of Belgische bankrekening, neem dan contact met ons op via info@counselling.nl.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 4 deelnemers en heeft een maximum van 6 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een andere locatie.

Back To Top