skip to Main Content
Voeding En Beweging

Voeding en beweging

Er wordt steeds meer bekend over het verband tussen psychische klachten (zoals o.a. depressie en paniekstoornissen) en de darmwerking. De darmen en de hersenen staan met elkaar in verbinding d.m.v. het autonome zenuwstelsel en zenden elkaar via deze weg signalen. Door o.a. leefstijl en voeding kunnen er in de darmen problemen ontstaan, die hun weerslag kunnen hebben op onze mentale gezondheid. Andersom kan het ook zijn dat bijv. stress zorgt voor problemen in de darmen. En wat voor effect heeft beweging op ons welbevinden. Wanneer is (intensief) sporten bevorderlijk voor de gezondheid en met welke (stress)klachten kunnen mensen beter niet intensief sporten?

Voor veel van je cliënten is het voor een volledig herstel nodig om aan zowel het fysieke als het mentale probleem te werken. Door in je begeleiding de focus te leggen op de voeding, beweging en ontspanning van je cliënt, gecombineerd met jouw expertise op het gebied van coaching of counselling, kun je jouw cliënt nog beter helpen om zowel lichamelijk als mentaal te herstellen en groei door te maken.

Over de module

Met counselling en coaching kun je mooie resultaten bereiken met je cliënt, dat heb je zelf vast ook al ervaren, echter kan het voor veel cliënten effectief zijn om breder te kijken. Hoe zit het met de lichamelijke kant van zijn welzijn, hoe ziet zijn voedingspatroon eruit en wat doet hij aan lichaamsbeweging? Welke invloeden kan dit hebben op zijn mentale en fysieke gesteldheid?

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dit geldt in veel gevallen ook voor de (mentale) klachten waarmee een cliënt bij jou aanklopt. Door breder te leren kijken naar het lichaam als geheel kun je jouw cliënt nog beter ondersteunen en/of doorverwijzen.

In de module leer je als voedings- en bewegingscoach over de effecten die voeding en beweging hebben op zowel onze fysieke als mentale gezondheid en hoe je jouw cliënt kunt adviseren om zelf veranderingen aan te brengen in hun leefstijl om optimaal resultaat te halen uit jouw coaching/counsellingstraject. Ook leer je in welke specifieke situaties het beter is om je cliënt door te sturen voor extra ondersteuning op dit gebied.

Voor wie is deze module bedoeld?

Voor alle coaches en counsellors die meer willen weten over het effect van voeding en beweging op zowel de fysieke als mentale gesteldheid en deze kennis in willen zetten ter verrijking van hun begeleiding/behandeling van hun cliënt.

Doel van de module

Deze module is erop gericht om jou als counsellor/coach kennis bij te brengen over de invloed van voeding en beweging op zowel de mentale als fysieke gesteldheid van je cliënten. Je leert met welke adviezen je jouw cliënten kunt ondersteunen in hun herstel en je een blijvende positieve invloed kun uitoefenen op de kwaliteit van leven van je cliënt. Je ontwikkelt jezelf als voedings- en bewegingscoach voor de beste en blijvende resultaten.

Wat leer ik in de module

In de module leer je over de effecten die voeding en beweging hebben op zowel onze fysieke als mentale gezondheid en hoe je jouw cliënt kunt adviseren om zelf veranderingen aan te brengen in hun leefstijl om optimaal resultaat te halen uit jouw coaching/counsellingstraject. Ook leer je in welke specifieke situaties het beter is om je cliënt door te sturen voor extra ondersteuning op dit gebied.

Na de bijscholing weet je meer over:

  • De essentie van een goede vertering en darmgezondheid
  • Het samenspel tussen darmen en hersenen
  • De effecten die dit kan hebben op zowel fysiek als mentaal welzijn
  • Het hormonale systeem onder invloed van voeding en beweging
  • Zowel de positieve als negatieve effecten van beweging op onze lichaam
  • Wat er voor nodig is om je cliënt optimaal te kunnen begeleiden en adviseren op het gebied van voeding, beweging en levensstijl en wanneer je beter door kan verwijzen
Opbouw module

De module bestaat uit 2 lesdagen:

Dag 1: Voeding

– Welke klachten kunnen er ontstaan door (verkeerde) voeding en een tekort aan voedingsstoffen?

– Op welke manier is gezonde voeding van invloed op ons welzijn?

– De invloed van darmgezondheid en vertering op onze fysieke en mentale gezondheid.

– Effect van gezonde voeding gecombineerd met inzet van coaching/counselling.

Dag 2: Beweging

– Effect van beweging op mentale gesteldheid.

– Fysiologische uitleg over het hormonale systeem onder invloed van beweging.

– Het inzetten van beweging voor zowel lichamelijk als mentaal welzijn.

– Contra-indicaties voor het inzetten van beweging

– Combineren van de kennis van lesdag 1&2, welke effect kun je bereiken met counseling, voeding en beweging? En hoe zet je dit in bij jouw cliënt?

Details
AB
Opleiding:Module Voeding en Beweging
Duur:2 aaneengesloten dagen
Omvang:2 lesdagen
Studiebelasting:14 uur
Kenmerken:Klassikale opleiding
Docenten:Annemarie Mentink
Diploma:Je krijgt een certificaat van deelname.
Prijzen
AB
Start september 2019Totaalprijs € 398,-
Genoemde prijzen zijn inclusief lesmateriaal dat wordt uitgereikt door de docent. De literatuur is niet inbegrepen in de prijs en dient door de student zelf te worden aangeschaft.
BetaalwijzeDe betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Als het overzicht niet wordt geladen, kantel dan je mobiele telefoon.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
1 november 2019
2 november 2019
maandag
10.00 - 17.00
Annemarie Mentink
Amstelveen
Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 20 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een andere locatie.

Back To Top