skip to Main Content
ACC Module Voice Dialogue

Voice Dialogue

Leer deze methode toepassen in je eigen praktijk

Voice Dialogue

Alle mensen hebben belemmerende overtuigingen, en deze leggen vervelend dwingend gedrag op. Wanneer mensen echt last hebben van deze overtuigingen gaan ze in coaching of therapie.

Voice dialogue is een effectieve methodiek die je als coach, counsellor, therapeut of trainer in kunt zetten om deze belemmerende overtuigingen te neutraliseren.

Over de module Voice Dialogue

In deze training leer je belemmerende overtuigingen te herkennen bij je cliënten en op een effectieve manier de Voice Dialogue-methode toe te passen. Hierdoor kun je je cliënt ondersteunen bij het loslaten van zijn/haar belemmerende overtuigingen.

Hoe werkt een voice dialogue?

In een Voice Dialogue sessie gaat een cliënt een gesprek aan met zijn belemmerende overtuiging(en). Dit doet hij door om en om op verschillende stoelen te gaan zitten. Eén stoel wanneer hij als zichzelf spreekt, één stoel wanneer hij als zijn belemmerende overtuiging spreekt. Wanneer de cliënt steeds tussen deze stoelen wisselt, ontstaat er een dialoog tussen beide en daardoor begrip voor elkaars standpunten. Als het goed is, is de belemmerende overtuiging na de dialoog bereid zich terug te trekken en deze is dan vanaf dat moment geneutraliseerd. Je hebt er geen last meer van.

Wat is het doel van de training Voice Dialogue

In deze training leer je de methode Voice Dialogue toe te passen op een professioneel niveau zodat je deze methode kunt gebruiken in je eigen praktijk. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om je cliënten op een veel dieper niveau te ondersteunen. Je helpt ze om hun belemmerende overtuigingen los te laten.

Wat leer ik in de module Voice Dialogue

In de module Voice Dialogue leer je:

 • Wat is een belemmerende overtuiging en hoe ontstaat deze?
 • Vaststellen belemmerende overtuigingen.
 • Wat is Voice Dialogue?
 • Wat is een subpersoon?
 • Identificeren van een subpersoon.
 • Hoe benader je een subpersoon?
 • Neutraliseren van een subpersoon.
 • Afronden van een Voice Dialogue sessie.
 • Begeleiding coachee voor en na een sessie.
 • Hoe en wanneer zet je Voice Dialogue in?
 • Contra-indicatie Voice Dialogue.

Voor wie is de module bedoeld?

Deze module is geschikt voor iedereen die professioneel de methode Voice Dialogue wil gaan inzetten in zijn eigen praktijk. Bijvoorbeeld coaches, counsellors, therapeuten, trainers, diëtisten en zorgverleners.

Opbouw Voice Dialogue module

De training bestaat uit het invullen van een vragenlijst, een coachsessie met de trainer, 4 dagen training en 3 tot 6 contactmomenten met medecursisten.

 • Vragenlijst
  Vóór de training ontvangen de deelnemers een vragenlijst, waarmee hun belemmerende overtuigingen zichtbaar worden. Deze wordt ingevuld geretourneerd aan de trainer.
 • Voice Dialoguesessie
  Elke deelnemer doet een Voice Dialoguesessie met de trainer, zodat deze een helder beeld krijgt wat het is om een Voice Dialogue sessie te ondergaan. Deze sessie vindt een paar weken vóór de training plaats.
 • Dag 1 Bepalen Belemmerende Overtuigingen
  We beginnen met het onderzoeken van belemmerende overtuigingen. Waar komen ze vandaan en hoe kom je er van af. Er wordt uitgelegd hoe deze door middel van een gesprek kunnen worden bepaald bij de cliënt. We behandelen de modellen ‘De logische niveaus van Bateson’ en ‘Het ei van Assagioli’.
 • Oefensessies 1 (thuis)
  Samen met 2 medecursisten gaan de deelnemers tussen de trainingsdagen door oefenen. Ze bepalen elkaars belemmerende overtuigingen.
 • Dag 2 Introductie Voice Dialogue
  De methode Voice Dialogue wordt uitgebreid uitgelegd. Er wordt centraal een Voice Dialogue gedaan met een deelnemer en alles wat in deze sessie langskomt wordt uitgebreid uitgelegd. We gaan het voorgesprek oefenen en we kijken naar het opstarten van een Voice Dialogue sessie. En de ‘Quick reference card Voice Dialogue’ wordt uitgelegd.
 • Oefensessies 2 (thuis)
  Deelnemers gaan elkaar Voice Dialogue sessies geven.
 • Dag 3 Verdieping Voice Dialogue
  Verdere uitleg over Voice Dialogue en er wordt veel geoefend. Er wordt een Voice Dialogue centraal voorgedaan, van begin tot eind. Deelnemers oefenen zelf een Voice Dialogue.
 • Oefensessies 3 (thuis)
  Deelnemers gaan elkaar Voice Dialogue sessies geven. De methode wordt verder verfijnd.
 • Dag 4 Afronding Voice Dialogue
  We gaan deze dag vooral veel oefenen, waardoor de methode verder wordt verdiept. Een deelnemer doet, centraal voor de groep, een Voice Dialogue met een andere deelnemer. Deze wordt stap voor stap besproken. 
Details
AB
Opleiding:Voice Dialogue training
Duur:4 dagen + een Voice Dialogue sessie + 3 tot 6 avonden samen oefenen
Kenmerken:Klassikale module
Opleidingsniveau:Bachelor/HBO
Vooropleiding:HBO-niveau
Docenten:Richard Buijtenhek
Diploma:Certificaat van deelname wanneer alle onderdelen zijn gevolgd
Boek:‘Belemmerende Overtuigingen’ van Richard Buijtenhek
Prijzen
AB
PrijsTotaalprijs € 947,-
Dit is inclusief:
 • Voice Dialogue sessie met de trainer ongeveer 2 weken voor aanvang training
 • 4 dagen training in een kleine groep
 • Minimaal 8 en maximaal 12 personen
 • Koffie/thee
 • 3 tot 6 avonden oefenen met 2 medestudenten
 • Studiemap.
 • Quick reference card Voice Dialogue
 • Je geeft 3 Voice Dialogue sessies en je ontvangt er vier
 • Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname
BetaalwijzeDe betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
18 maart 2020
10 juli 2020
woensdag
10.00 - 17.00
Richard Buijtenhek
Amstelveen
Minimum en maximum aantal deelnemers

De module start bij een minimum van 8 deelnemers en heeft een maximum van 12 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de module of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de module is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een ander moment.

Wat ben ik blij en dankbaar dat ik de module Voice Dialogue heb gevolgd bij Richard Buijtenhek, o.a. docent, coach en schrijver van het boek: “Belemmerende overtuigingen. Laat je remmingen los en ga leven in vrijheid”. Richard leerde mij om via de methode Voice Dialogue belemmerende overtuigingen bij cliënten te neutraliseren. De eigen ervaring, de aangereikte theorie en de oefensessies met ontzettend goede persoonlijke feedback, hebben mij een grote stap verder geholpen. Een heel mooie aanvulling op wat ik al in huis had om in te zetten in het mooie werk dat ik doe als coach op gebied van liefde en werk. Een aanrader voor al mijn collega’s.

Back To Top