skip to Main Content
Test: Zit Er Een Coach In Jou?

Test: zit er een coach in jou?

Lijkt het je leuk om te werken als coach/counsellor of meer over coaching en counselling te leren? Wil jij ontdekken of het coach-vak ook daadwerkelijk bij jou past? Doe dan onderstaande test en ontdek of er een coach in jou zit. 

Hieronder vind je een aantal stellingen die jou helpen om te bekijken of coaching en counselling voor jou geschikt is. Vink hieronder aan welke stellingen op jou van toepassing zijn.

Ik ben geïnteresseerd in mensen.
Mensen komen vaak naar mij toe met hun verhalen.
Ik kan goed luisteren en aandacht geven aan anderen.
Anderen vragen mij vaak om advies.
Ik vind het leuk om andere mensen te helpen.
Ik wil mij graag persoonlijk blijven ontwikkelen.
Ik vind het goed te zien als anderen succes ervaren.
Ik ben geduldig in het luisteren naar anderen.
Ik kan omgaan met feedback.
Ik heb HBO werk- en denkniveau.
Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren.
Ik heb interesse in psychologie.
Ik zou graag meer willen coachen in mijn werk.

Heb je meer dan 7 stellingen aangevinkt, dan zit er zeker een coach in jou!

Wil je van coachen je beroep maken of meer gaan coachen in je werk? Dan is een coachopleiding volgen een goed idee. Kijk hieronder voor de mogelijkheden die bij jou passen.

Coachopleiding

Welke coachopleiding is geschikt voor jou?

Verdiep jij je graag in de psychologie en de emoties van de mens, en heb je nog nooit professioneel iets met coaching of counselling gedaan, kies dan voor de Opleiding Basis Coaching en Counseling.

Deze opleiding is heel geschikt als je wilt leren hoe je:

  • Emoties onderzoekt en anderen helpt bij het verwerken van gevoelens en gedachtes.
  • Hart, hoofd en handelen meer met elkaar in balans wilt helpen brengen.
  • Anderen kunt helpen meer balans te vinden tussen werk en privé.

Ook leer je kijken naar achterliggende patronen in iemands gedrag.

Heb je al coachervaring en wil je deze ervaring verbreden of verdiepen? Kies dan voor een de specialistische vervolgopleidingen zoals Stress en Burn-out Coach, Business Coach, Verslavingsdeskundige, Recovery Coach, Energetisch Coach of Seksueel Trauma Counsellor. Kijk op onze overzichtspagina voor het volledige aanbod van alle opleidingen.

Modules

Het is ook mogelijk om een coachmodule te kiezen in plaats van een hele coachopleiding te volgen. In deze kortere modules ga je je verdiepen in een methodiek of thema dat bij coaching of counselling aan de orde kan komen, zoals bijvoorbeeld familieopstellingen, Voice Dialogue, oplossingsgericht coachen, en omgaan met rouw en verlies. Bekijk hier het overzicht van alle modules om te ontdekken welke module jou interesseert of bij jou of je beroep past.

Welke manier van les krijgen past bij mij?

De ACC biedt zowel klassikaal als online opleidingen aan. Als je niet in de gelegenheid bent om klassikaal les te volgen, bijvoorbeeld omdat je hier overdag geen tijd voor hebt, of je woont ver bij een opleidingslocatie vandaan, dan bieden de live online opleidingen uitkomst. Je leert dan vanachter je eigen computer met webcam coachen, terwijl je wel contact hebt met de trainer en je medestudenten en je dus gewoon kunt oefenen.

Back To Top