Skip to content

Betaalmogelijkheden

Je kunt bij de Academie voor Coaching en Counselling op meerdere manieren betalen voor jouw opleiding.

Zodra jij je hebt aangemeld voor een opleiding via onze website, ontvang je van ons een e-mail met daarin een link naar een vragenlijst. In die vragenlijst kun je onder andere je betaalwensen invullen. Wij zullen aan de hand van de opgegeven betaalwensen de financiële afhandeling in werking zetten. Je betaalt de opleidingskosten dus niet direct op onze website. In plaats daarvan sturen we een aparte factuur per e-mail, zodra jouw inschrijving definitief kan worden bevestigd. Hieronder vind je een uitleg van alle betaalmogelijkheden.

Betaling in één keer

Je kunt het totaalbedrag voor de opleiding in één keer betalen. Selecteer in dit geval in de vragenlijst de optie ‘betaling in één keer’. Je ontvangt dan na goedkeuring van je inschrijving een factuur voor het volledige bedrag.

Je kunt het bedrag zelf overmaken of je kunt de factuur met iDEAL of Bancontact betalen.

Let op: 

 • Jouw plek in de groep is pas verzekerd als er tenminste een aanbetaling is gedaan van één derde van de factuur. Vermeld in dat geval de referentie ‘aanbetaling’ en het factuurnummer bij je betaling.
 • Zodra het volledige bedrag is betaald, heb je recht om met de opleiding te starten.

Betaling in termijnen

Je kunt het totaalbedrag voor de opleiding in maximaal 3 maandelijkse termijnen aan ons voldoen. Selecteer in dit geval in de vragenlijst de optie ‘betaling in termijnen (max. 3 per opleidingsjaar)’. Je ontvangt na goedkeuring van je inschrijving direct de eerste deelfactuur.

Betaling in termijnen is uitsluitend mogelijk tot 3 maanden vóór aanvang van de opleiding. Indien het een tweejarige opleiding betreft, dan kun je de opleidingskosten per opleidingsjaar in 3 maandelijkse termijnen voldoen. Mocht er op het moment van inschrijving onvoldoende tijd resteren voor betaling in drie termijnen, dan zullen we automatisch het maximaal aantal mogelijke termijnen hanteren (bijvoorbeeld 2 termijnen of betaling in één keer).

Je kunt het bedrag zelf overmaken of je kunt de deelfactuur met iDEAL of Bancontact betalen.

Let op:

 • Jouw plek in de groep is pas verzekerd als je ten minste een derde van het totaalbedrag hebt voldaan.
 • Zodra het volledige bedrag is betaald, heb je recht om met de opleiding te starten.

Betaling door werkgever

Bij sommige werkgevers is het mogelijk om een opleiding vergoed te krijgen vanuit een loopbaanbudget. Ook in het kader van een afvloeiingsregeling zijn er soms mogelijkheden om een opleiding vergoed te krijgen. Wellicht dat ook jouw werkgever een opleiding kan en wil vergoeden. Soms vervalt een opleidingsbudget als je het niet binnen een bepaalde tijd gebruikt, dus houd dit goed in de gaten.

In onze vragenlijst kun je kiezen voor de optie ‘betaling door werkgever’. Je kunt dan direct de gegevens van jouw werkgever invullen, zodat we de factuur naar de juiste contactpersoon kunnen sturen.

Wil je overleggen over hoe onze opleidingen kunnen bijdragen in jouw persoonlijke situatie, neem dan gerust contact met ons op.

Let op:

 • Het is voor werkgevers enkel mogelijk om in één keer te betalen.
 • Zodra het volledige bedrag is betaald, heb je recht om met de opleiding te starten.
 • Voor inschrijvingen waarbij de opleiding wordt betaald door een werkgever zijn onze zakelijke algemene voorwaarden van toepassing.

Betalen als ondernemer

Ben jij zelfstandig ondernemer en wil je de factuur ontvangen op naam van jouw bedrijf? Kies dan in onze vragenlijst voor de optie betaling in één keer of betaling in termijnen en vul je ‘bedrijfsnaam’ in. Wij zorgen dan dat de factuur op naam van jouw bedrijf komt te staan.

Je kunt het bedrag zelf overmaken of je kunt de factuur met iDEAL of Bancontact betalen.

Het is als ondernemer (bijvoorbeeld als ZZP-er) onder bepaalde voorwaarden mogelijk om studiekosten op te geven als bedrijfskosten. Ook de btw die je bent verschuldigd over het opleidings- en boekengeld mag je terugvragen van de Belastingdienst. Kijk op de website van de Belastingdienst voor de zakelijke voorwaarden.

Let op:

 • Jouw plek in de groep is pas verzekerd als je ten minste een derde van het totaalbedrag hebt voldaan.
 • Zodra het volledige bedrag is betaald, heb je recht om met de opleiding te starten.

Betaling door UWV

De ACC is leverancier van het UWV, wat betekent dat onze opleidingen zijn opgenomen in hun ‘preferred supplier lijst’. De loopbaancoaches en re-integratieadviseurs van het UWV kunnen daardoor een ACC-opleiding inkopen als jij in een UWV-traject zit.

Zit jij in de WW, Ziektewet of WIA en kom jij misschien in aanmerking voor een opleidingstraject? Informeer dan bij het UWV wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Gaat het UWV akkoord met het volgen van een opleiding bij de ACC? Schrijf je dan in voor de opleiding via onze website en selecteer in de vragenlijst de optie ‘betaling door UWV’.

Let op:

 • Zodra jouw inschrijving is goedgekeurd, ontvang je van ons een offerte die jij zelf kunt doorsturen naar jouw UWV-begeleider.
 • Nadat de offerte door het UWV is goedgekeurd, zullen wij jou definitief inschrijven voor de opleiding.

Regionale mobiliteitsteams

Het is onder bepaalde voorwaarden mogelijk om middels regionale mobiliteitsteams (RMT’s) – een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid – scholing vergoed te krijgen. Door heel Nederland kun je bij één van de 35 regionale mobiliteitsteams (RMT’s) terecht als je je werk of inkomen kwijt bent, of als je je werk dreigt kwijt te raken. De teams zijn er ook voor mensen in de bijstand en mensen die niet-uitkeringsgerechtigd zijn. Ze helpen kosteloos om (ander) werk te vinden. De hulp van regionale mobiliteitsteams bestaat onder andere uit de financiering van scholing. Welke hulp je kunt krijgen, hangt af van jouw situatie. Op deze pagina lees je hier meer over en kun je een mobiliteitsteam vinden bij jou in de buurt.

Back To Top