Ga naar hoofdinhoud

Studenten over de ACC

De reviews (of ervaringen) op deze website zijn bedoeld om met anderen te delen hoe je de ACC en/of een opleiding hebt ervaren. Wil je een review schrijven? Dat vinden we ontzettend fijn! Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden met betrekking tot het schrijven van een review.

Tijdens de opleiding van ACC heb ik mijzelf, op mijn manier, kunnen ontwikkelen als coach/counsellor. Daarnaast heeft mij dit ook als persoon verder gebracht. De docenten heb ik als zeer bekwaam ervaren. Vanuit hun intrinsieke motivatie geven ze de lesstof door. Leren is voor mij jezelf ontwikkelen door de geleerde theorie in de praktijk brengen. Deze ruimte heb ik bij de ACC ervaren. De aangeboden lesstof geeft je veel handvatten om je cliënten te begeleiden. De kracht van de ACC is dat je gezien wordt en je de weg naar ontwikkeling laat voelen en realiseren.

In december 2021 heb ik de opleiding tot Loopbaancoach en Re-integratiecoach afgerond bij de ACC. In 2020 had ik de opleiding tot Stress en Burn-out Coach al bij de ACC gedaan. Begin 2021 realiseerde ik me dat de combinatie van die twee disciplines complementair zouden kunnen zijn. Los van de kans op het krijgen van meer werk, vond ik de opleiding ook erg goed. De lerares was inspirerend, empathisch en ervaren in haar werk als loopbaancoach.

Als loopbaancoach en re-integratie coach heb je meer te maken met regelgeving en opereer je vaker in een zakelijke omgeving. De opleiding heeft hierin de soms droge theorie goed en speels verwerkt. Daarnaast was er ruim voldoende tijd en ruimte voor zelfontwikkeling, reflectie en intervisie. De coaching methodieken zijn praktisch en doeltreffend. Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen aan anderen.

Ik werk inmiddels naar volle tevredenheid als loopbaancoach bij een coaching bureau en heb net mijn eerste Werkfit-traject bij het UWV afgerond.

Wat een prachtige opleiding die mij zoveel heeft geleerd. Mijn hart is echt open gegaan voor dit vak. De theorie wordt deskundig uitgelegd en het is fijn en leerzaam om methodieken te oefenen. Het lijntje met de docent is kort en heel prettig. Ook als persoon maak je een hele reis door omdat alle theorie en methodieken op je inwerken wat je vastgelegd in een portfolio. Hierdoor leer je jezelf nog beter kennen en kun je je verder persoonlijk ontwikkelen. De begeleiding en feedback hierbij is zeer waardevol en warm, met dank aan Mado.

Ik ben erg blij met mijn keuze om de basis coachopleiding bij de Academie voor Coaching en Counselling te volgen. Ik was op zoek naar een oprecht bedrijf die betrokken is bij zijn studenten (en geen pushy commercieel bedrijf die vooral veel probeert te verkopen). Ik voelde me gezien en gehoord, heb veel geleerd en ben enorm ontwikkeld. Ik kan iedereen aanraden om deze opleiding te volgen, zelfs als je geen coach zou willen worden. Ook de service buiten de opleiding om was hartelijk, warm en betrokken. Er werd erg met je mee gedacht, ook toen het wat minder goed met me ging.

 

Professioneel, gedegen en compleet. Dat zijn de woorden die als eerste door mij heen schieten als ik denk aan de opleiding Stress en Burn-out Coaching en Counselling.

En wanneer ik er iets langer over nadenk komen ook de termen; uitdagend, spannend, een lach, soms een traan en bij momenten confronterend naar boven.

Het resultaat voor mij; groei als professional, en zeker ook als mens.

Door deze opleiding ben ik in staat om volledig in te spelen op wat de cliënt nodig heeft aan begeleiding. En dat zorgt ervoor dat de client duurzaam kan herstellen van stress- en/of burn-outklachten.

Met veel plezier en enthousiasme heb ik de opleiding tot Stress en Burn-out Coaching en Counselling gevolgd. Ik heb de lessen steeds als heel zinvol, verrijkend en inspirerend ervaren. De docenten speelden hierbij een belangrijke rol. Vanuit betrokkenheid en passie voor hun vak, werd de stof tot leven gebracht. Er was ook genoeg ruimte om te oefenen met medestudenten, waardoor je alles meteen kon oefenen en zelf ervaren. Dit vond ik heel waardevol. Maar wat ik als het meest waardevol heb ervaren is de aandacht voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei. Kortom; een mooie en zinvolle opleiding in een prettige leeromgeving.

Ik heb de stress en burn-out coachingsopleiding als heel gedegen ervaren en een goede voorbereiding op de praktijk. De theoretische kennis over de invloed van stress op het lichaam is behulpzaam om mensen inzicht te geven in wat er nu eigenlijk gebeurt als je een burn-out hebt. Het kan ze helpen een andere leefstijl te kiezen die hun herstelproces versnelt. Er zijn genoeg tools om mee te oefenen. De coachingsmethodieken zijn praktisch en diepgaand. Ik heb er zelf ook veel aan gehad en heeft mijn zelfkennis vergroot. Er is ruimte genoeg om coachingsvaardigheden te trainen. De docenten zijn professioneel en empathisch. Ik ben inmiddels begonnen met mijn eigen praktijk en door de opleiding doe ik dat nu met zelfvertrouwen omdat ik een goede basis heb meegekregen.

Uitstekende opleiding. Heeft mij veel tools gegeven om zelf sterker te staan in het leven. Ik ben sedert het volgen van deze opleiding veel beter in staat anderen daadwerkelijk te helpen. Dit wel zodanig dat de ander het zelf oplost, uitvoert etc. Indien een gesprek confronterend is ga ik dat niet meer uit de weg. Sterker ik zie het als een uitdaging. Ik heb uiteindelijk bemerkt dat alles bespreekbaar is. Resumerend een verrijking binnen mijn leven en overtuigt dat ik in staat ben hetgeen geleerd door te geven aan anderen.

Een woord van dank is op zijn plaats. In de eerste plaats voor Henri die mij meenam in een wereld vol nieuwe dingen, ook bekende dingen die opeens een naam kregen. Ik heb genoten van je gewone manier van doen. Geen hoge en ingewikkelde dingen, maar wel wijs en zeer warm en liefdevol. ‘Laat de liefde stromen’, was iets wat je vaak zei. Ik vind dat zó mooi. Het past ook bij mij.

De ACC is een pittige opleiding waar je veel basiskennis meekrijgt en waar het vooral gaat om persoonlijke groei. De opleiding geeft je veel nieuwe inzichten waarmee je aan de slag kunt. De grote hoeveelheid praktijkuren die je maakt in combinatie met een vaste studie- en intervisiegroep maakt het een hele waardevolle opleiding!

Back To Top