skip to Main Content

Studenten over de ACC

Uitstekende opleiding. Heeft mij veel tools gegeven om zelf sterker te staan in het leven. Ik ben sedert het volgen van deze opleiding veel beter in staat anderen daadwerkelijk te helpen. Dit wel zodanig dat de ander het zelf oplost, uitvoert etc. Indien een gesprek confronterend is ga ik dat niet meer uit de weg. Sterker ik zie het als een uitdaging. Ik heb uiteindelijk bemerkt dat alles bespreekbaar is. Resumerend een verrijking binnen mijn leven en overtuigt dat ik in staat ben hetgeen geleerd door te geven aan anderen.

Ik heb de opleiding ervaren als toegankelijk en uitnodigend om mezelf te ontdekken als coach en counsellor. Fijn was de humanistische visie en de vele werkvormen: praktijktraining met veel oefeningen, zelfstudie van de theorie en de innerlijke groei scriptie. Ik heb hierdoor mijn passie ontdekt om mensen te begeleiden, vooral op het vlak van relaties en zingeving. Als gediplomeerd relatiecoach integreer ik nu regelmatig coaching en mentoring in mijn dagelijkse werk als projectleider.

De opleiding is laagdrempelig, divers en vooral praktijkgericht, begeleid door een ervaren trainer.

 

Het was voor mij een waar genoegen en tevens zeer leerrijk om deze opleiding te volgen vanuit België. Ik heb veel geleerd van Lya, m.n. de rollenspellen, de uitleg van het studiepakket, begeleiding tijdens de studie, goede en degelijke feedback op het ingezonden huiswerk en uitwerkingen op de studiebijeenkomsten. Ik ben steeds samen met de studiegroep intensief begeleid en goed voorbereid op het examen en met succes!

Een woord van dank is op zijn plaats. In de eerste plaats voor Henri die mij meenam in een wereld vol nieuwe dingen, ook bekende dingen die opeens een naam kregen. Ik heb genoten van je gewone manier van doen. Geen hoge en ingewikkelde dingen, maar wel wijs en zeer warm en liefdevol. ‘Laat de liefde stromen’, was iets wat je vaak zei. Ik vind dat zó mooi. Het past ook bij mij.

Studeren aan de ACC voelde voor mij als thuiskomen bij mezelf: mensgericht maatwerk met voldoende ruimte voor eigen inbreng. Ik vertrouw op het leven en de ACC kwam voor mij dan ook op het juiste moment. Achteraf bezien bleek het dé logische (vervolg)stap op mijn te belopen levenspad: het heeft geleid tot inzichten en meer zelfkennis en daarmee stond en staat het aan de basis van mijn eigen coachpraktijk.

De opleiding heb ik als zeer zinvol ervaren. Zo heb ik veel aan de geleerde handvatten, technieken en methodes waardoor ik mijn werk beter kan uitvoeren: hierdoor kan ik sneller analyses maken en mensen motiveren tot gedragsverandering. En ik heb meer inzicht gekregen in mezelf en mijn eigen functioneren wat m.i. ook heel waardevol is om het werk beter uit te kunnen voeren.

De opleidingen van de Academie voor Coaching en Counselling (academisch en specialist counsellor) hebben mij een solide basis gegeven voor mijn werk als verliescounsellor.

De opleidingen waren nuttig, vormend, praktisch èn inspirerend.

Coachen en counselen dat was wat ik wilde maar hoe doe je dat en meer nog hoe leer je dat want het moest wel boven het niveau van een goed gesprek aan de keukentafel uitstijgen. Professioneel dus. Ik heb dat geleerd bij de ACC. Daar werd ik begeleid door professionele trainers en trainsters die ons als student de fijne kneepjes van het coach/counsellers vak hebben geleerd. Dat betekent niet alleen, het je eigen maken van de nodige theoretische en praktische vaardigheden, maar het betekent zeker ook het doormaken van een proces van persoonlijke ontwikkeling.
Ik kan stellen dat ik hierdoor op vele levens gebieden een rijker mensen geworden ben.

De ACC is een pittige opleiding waar je veel basiskennis meekrijgt en waar het vooral gaat om persoonlijke groei. De opleiding geeft je veel nieuwe inzichten waarmee je aan de slag kunt. De grote hoeveelheid praktijkuren die je maakt in combinatie met een vaste studie- en intervisiegroep maakt het een hele waardevolle opleiding!

Back To Top