Skip to content

Studenten over de ACC

De reviews (of ervaringen) op deze website zijn bedoeld om met anderen te delen hoe je de ACC en/of een opleiding hebt ervaren. Wil je een review schrijven? Dat vinden we ontzettend fijn! Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden met betrekking tot het schrijven van een review.

In kort tijdsbestek ruime voorziening van zowel theoretische als praktische informatie. Ruimte voor persoonlijke aandacht.

Prettige lerares en waardevolle oefeningen die aansluiten of kunnen aansluiten in je coaching.

Een leerzaam en informatief traject.

Gepassioneerde docenten, goede locatie, goede informatievoorziening, goed bereikbaar, mooie literatuur, betrokken medewerkers en breed aanbod aan opleidingen.

Voor mij een gedegen opleiding en de mensen van de administratie blijven heel prettig met je in contact totdat alles duidelijk is.

Opleiding sluit goed aan bij de praktijk. Zowel theorie- als praktijkopdrachten sluiten aan.

De opleiding Re-integratiecoach bij ACC was in één woord inspirerend. De opleiding, in het bijzonder de docent Geesje Bluijssen, heeft mij een waardevolle, toegankelijke en vooral humane kant van het re-integratiecoachen laten zien. Want let wel, de realiteit van (voornamelijk 2e spoor) re-integratie coaching gaat gepaard met procedures, rapporteren en wetgeving. En binnen die gegeven kaders kan er magie plaatsvinden, kan je écht iets betekenen voor een cliënt en daarmee indirect voor de werkgever. Dat kan Geesje op een zeer kundige en inspirerende wijze tijdens de opleiding bijbrengen.

Ik vond de opleiding tot re-integratiecoach een intensieve maar zeer volledige opleiding.

Er wordt heldere informatie aangereikt betreffende de wet- en regelgeving waarmee je als coach veel te maken krijgt binnen dit werkveld. Daarnaast ontvang je diverse bruikbare formats en coachingtools om zelfstandig mee aan de slag te kunnen binnen dit dynamische werkveld.

De verplichte theorie vond ik erg uitgebreid en fijn om als naslagwerk te gebruiken in mijn trajecten.

Het is soms wat taaie stof, maar dit wordt allemaal helder en overzichtelijk gepresenteerd. De docent was zeer vakkundig. Zo heerlijk om van haar jarenlange praktijkervaring gebruik te mogen maken. Haar grote passie voor het vak en de fijne energie die zij elke keer weer mee bracht waren erg prettig en werkte aanstekelijk. Zij gaf boeiende praktijkvoorbeelden, liet leuke filmpjes zien en geen vraag was voor haar teveel of te gek. Tijdens de opleidingsdagen was er voldoende ruimte om kennis met elkaar uit te wisselen en te experimenteren met de diverse methodieken. Ook aan het supervisie traject, dat ik naast deze opleiding heb doorlopen, heb ik veel gehad. Denk hierbij aan persoonlijke gesprekken die wij hadden omtrent casussen en de diverse methodieken die ingezet kunnen worden. Dit was een win-win situatie, want dit hielp mij zowel in mijn persoonlijke ontwikkeling alsmede als coach in het werkveld waarin ik al opereerde binnen de gemeente waar ik werkzaam ben. Dit traject werd op maat met elkaar ingericht waarbij er gekeken werd naar persoonlijke voorkeuren en behoeften. Ik heb een super fijne tijd en ervaring gehad het afgelopen jaar. Deze opleiding alsmede het supervisie traject zijn wat mij betreft dan ook zeker een aanrader!

De prijs-kwaliteitverhouding is erg goed. De 2 docenten die ik heb meegemaakt waren ieder van hoge kwaliteit. Goed dat je zelf kan kiezen of je wel of niet mee-eet in het restaurant.

De Academie voor Coaching en Counselling zou ik absoluut aanraden. Het lesmateriaal van ACC en de lessen van de zeer ervaren docent zijn duidelijk en to the point.

Back To Top