skip to Main Content

Coachen met spellen

In de module Coachen met spellen leer je om coachspellen te gebruiken als methodiek in je werk of in je eigen praktijk. Kaartspellen zijn tools die veel door coaches worden gebruikt. Ze zorgen er o.a. voor dat de coachee actief betrokken blijft, dat relevante informatie sneller op tafel komt en dat het gesprek meer structuur krijgt. Ze maken een coachgesprek gemakkelijker. Het is erg belangrijk om in een coachtraject op het juiste moment de best passende methodiek te kiezen. Dat geldt ook voor spellen. Zelf oefenen met spellen onder deskundige leiding is de beste manier om de specifieke kenmerken van spellen te leren kennen, zodat je ze met vertrouwen kunt inzetten in een coachtraject.

De ACC in tijden van Covid-19
Klik hier voor meer informatie over klassikale opleidingen in tijden van Covid-19.

De docent van deze module is Peter Gerrickens, al meer dan 25 jaar expert op het gebied van coachspellen. Al in 1991 bracht Peter Gerrickens het eerste “Kwaliteitenspel” spel uit en heeft nu meer dan 18 kaartspellen ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen. Kijk voor meer informatie over de spellen op de website kwaliteitenspel.nl.

Voor wie is deze module bedoeld?

De module is bedoeld voor iedereen die coachspellen in zijn werk of praktijk wil leren gebruiken als methodiek of die nieuwe inspiratie wil opdoen.

Of je nou een eigen praktijk hebt, of bijvoorbeeld als teammanager wilt werken met spellen, deze module helpt je om dit op een succesvolle manier te doen.

Wat is het doel van de module?

Het doel van de module is om te leren werken met het Kwaliteitenspel, het Inspiratiespel, het Spel van Verlangens en het Waarden- en Normenspel in coachsituaties.

Door te leren werken met deze spellen krijg je ook inzicht in hoe je spellen in het algemeen in kunt zetten en wordt het makkelijker om ook met andere spellen te werken.

Wat leer ik in de module Coachen met spellen?

Je leert de mogelijkheden van de spellen kennen door er zelf mee te werken, ze toe te passen op jezelf. Daarbij werk je afwisselend zowel vanuit de rol van coach als die van coachee. Dit levert een evenwichtig beeld op van de mogelijkheden van een spel. Daarnaast ontvang je praktische tips toegespitst op uiteenlopende coachsituaties.

Opbouw module

  • Het maken en onderzoeken van een persoonlijk waardenprofiel (Waarden- en Normenspel).
  • Belemmeringen, kwaliteiten en vervormingen (Kwaliteitenspel en Inspiratiespel).
  • Omgaan met onvervulde verlangens (Spel van Verlangens).
  • Spellen doelgericht inzetten.
  • Het combineren van spellen in een coachingstraject.

Indien onderstaande tabel niet volledig wordt getoond op je mobiele telefoon, kantel dan je scherm (een kwartslag).

Details
AB
Opleiding:Coachen met spellen
Kenmerken:Klassikale module
Duur:middag (4 uur)
Groepsgrootte:10 tot 16 deelnemers
Docent:Peter Gerrickens
Prijzen
AB
Prijs module:Totaalprijs € 145,-

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze module geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken.

Let op: de overheid is voornemens om de huidige regeling te veranderen. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Indien onderstaande tabel niet wordt getoond op je mobiele telefoon of tablet, kantel dan je scherm (een kwartslag).

Filters Sorteer resultaten
Opnieuw Start
Datum
Lesdag
Lestijden
Locatie
06-11-2021
zaterdag
13.00 - 17.00 uur
Utrecht
02-04-2022
zaterdag
13.00 - 17.00 uur
Utrecht (Lunetten)*

* Op deze locatie wordt gebruik gemaakt van een Corona-toegangsbewijs bij binnenkomst. Locaties zonder * achter de plaatsnaam maken geen gebruik van een Corona-toegangsbewijs. Klik hier voor meer informatie over klassikale opleidingen in tijden van Covid-19.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De module start bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 16 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een andere locatie.

Back To Top