Skip to content

Coachen met spellen

1 middag
Utrecht
€ 175
Duur: 1 middag
Waar: Utrecht
Prijs: € 175
In de module Coachen met spellen leer je om coachspellen te gebruiken als methodiek in je werk of in je eigen praktijk. Kaartspellen zijn tools die veel door coaches worden gebruikt. Ze zorgen er o.a. voor dat de coachee actief betrokken blijft, dat relevante informatie sneller op tafel komt en dat het gesprek meer structuur krijgt. Ze maken een coachgesprek gemakkelijker. Het is erg belangrijk om in een coachtraject op het juiste moment de best passende methodiek te kiezen. Dat geldt ook voor spellen. Zelf oefenen met spellen onder deskundige leiding is de beste manier om de specifieke kenmerken van spellen te leren kennen, zodat je ze met vertrouwen kunt inzetten in een coachtraject.

De docent van deze module is Peter Gerrickens, al meer dan 25 jaar expert op het gebied van coachspellen. Al in 1991 bracht Peter Gerrickens het eerste “Kwaliteitenspel” uit en heeft nu meer dan 18 kaartspellen ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen. Kijk voor meer informatie over de spellen op de website kwaliteitenspel.nl.

Voor wie is deze module bedoeld?

Deze module is bedoeld voor iedereen die coachspellen in zijn werk of praktijk wil leren gebruiken als methodiek of die nieuwe inspiratie wil opdoen.

Of je nou een eigen praktijk hebt, of bijvoorbeeld als teammanager wilt werken met spellen, deze module helpt je om dit op een succesvolle manier te doen.

Wat is het doel van de module?

Het doel van de module is om te leren werken met het Kwaliteitenspel, het Inspiratiespel, het Spel van Verlangens en het Waarden- en Normenspel in coachsituaties.

Door te leren werken met deze spellen krijg je ook inzicht in hoe je spellen in het algemeen in kunt zetten en wordt het makkelijker om ook met andere spellen te werken.

Wat leer ik in de module Coachen met spellen?

Je leert de mogelijkheden van de spellen kennen door er zelf mee te werken en ze toe te passen op jezelf. Daarbij werk je afwisselend zowel vanuit de rol van coach als die van coachee. Dit levert een evenwichtig beeld op van de mogelijkheden van een spel. Daarnaast ontvang je praktische tips toegespitst op uiteenlopende coachsituaties.

Opbouw module

  • Het maken en onderzoeken van een persoonlijk waardenprofiel (Waarden- en Normenspel).
  • Belemmeringen, kwaliteiten en vervormingen (Kwaliteitenspel en Inspiratiespel).
  • Omgaan met onvervulde verlangens (Spel van Verlangens).
  • Spellen doelgericht inzetten.
  • Het combineren van spellen in een coachingstraject.

Details van de module Coachen met spellen

Module:

Coachen met spellen

Kenmerken:

Klassikale module

Duur:

middag (4 uur)

Groepsgrootte:

10 tot 16 deelnemers

Diploma:

Je ontvangt een certificaat van deelname.

Prijzen

Prijs module:

Totaalprijs € 175,-

Betaalwijze:

De betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze module geen btw van toepassing is.

Indien onderstaande tabel niet wordt getoond op je mobiele telefoon of tablet, kantel dan je scherm (een kwartslag).

Heb je interesse in deze module van de Academie voor Coaching en Counselling? Klik hier om ons contactformulier in te vullen en op de hoogte te worden gehouden van de nieuwe startdata.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De module start bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 16 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de module of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de module is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een andere locatie.

Back To Top