skip to Main Content
ACC Coachen Met Spellen

Coachen met spellen

Kaartspellen zijn tools die veel door coaches worden gebruikt. Ze zorgen er o.a. voor dat de coachee actief betrokken blijft, dat relevante informatie sneller op tafel komt en dat het gesprek meer structuur krijgt. Ze maken een coachgesprek voor zowel de coachee als de coach gemakkelijker.

Voor een coach is het erg belangrijk om in een coachtraject op het juiste moment de best passende methodiek te kiezen. Dat geldt ook voor spellen. Zelf oefenen met spellen onder deskundige leiding is de beste manier om de specifieke kenmerken van spellen te leren kennen, zodat je ze met vertrouwen kunt inzetten in een coachtraject.

De docent van Coachen met spellen is Peter Gerrickens, al meer dan 25 jaar expert op het gebied van coachspellen. Al in 1991 bracht Peter Gerrickens het eerste “Kwaliteitenspel” spel uit en heeft nu meer dan 18 kaartspellen ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen. Kijk voor meer informatie over de spellen op de website kwaliteitenspel.nl.

Voor wie is deze module bedoeld?

De module is bedoeld voor iedereen die coachspellen in zijn werk of praktijk wil leren gebruiken als methodiek of die nieuwe inspiratie wil opdoen.

Of je als coach nou een eigen praktijk hebt, of bijvoorbeeld als teammanager wilt werken met coachspellen, deze module helpt je om dit op een succesvolle manier te doen.

Wat is het doel van de module?

Het doel van de moduel is om te leren werken met het Kwaliteitenspel, het Inspiratiespel, het Spel van Verlangens en het Waarden- en Normenspel in coachsituaties.

Door te leren werken met deze spellen krijg je ook inzicht in hoe je coachspellen in het algemeen in kunt zetten en wordt het makkelijker om ook met andere spellen te werken.

Wat leer ik in de module Coachen met spellen?

Je leert de mogelijkheden van de spellen kennen door er zelf mee te werken, ze toe te passen op jezelf. Daarbij werk je afwisselend zowel vanuit de rol van coach als die van coachee. Dit levert een evenwichtig beeld op van de mogelijkheden van een spel. Daarnaast ontvang je praktische tips toegespitst op uiteenlopende coachsituaties.

Opbouw module

  • Het maken en onderzoeken van een persoonlijk waardenprofiel (Waarden- en Normenspel).
  • Belemmeringen, kwaliteiten en vervormingen (Kwaliteitenspel en Inspiratiespel).
  • Omgaan met onvervulde verlangens (Spel van Verlangens).
  • Spellen doelgericht inzetten.
  • Het combineren van spellen in een coachingstraject.
Details
AB
Opleiding:Coachen met spellen
Duur:middag (4 uur)
Kenmerken:Klassikale opleiding
Docent:Peter Gerrickens
Prijzen
AB
Start voorjaar 2020Totaalprijs € 145,-

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze module geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
19 april 2020
zondag
13.00 - 17.00 uur
Peter Gerrickens
Utrecht
Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 6 deelnemers en heeft een maximum van 12 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een andere locatie.

Back To Top