blank

Peter Gerrickens

´Je eigenheid is je grootste kracht´

Inspirerend om kennis te delen
Ik vind het erg leuk om uiteenlopende doelgroepen (bv. coaches) te leren werken met de kaartspellen die wij gemaakt hebben. Het delen van mijn kennis en ervaring die ik in de loop der jaren met de spellen heb opgedaan, vind ik erg inspirerend.

Passie voor kwaliteiten
Ik ben oorspronkelijk opgeleid als landbouwtechnisch ingenieur. Tijdens deze studie ontdekte ik dat ik mensen toch interessanter vond dan machines en heb ik de overstap gemaakt naar het vak van trainer en coach. Mijn passie voor het onderwerp ´kwaliteiten´ resulteerde in 1991 in het maken van het Kwaliteitenspel – het eerste spel in deze soort dat in ons land op de markt kwam. Inmiddels hebben wij een serie van 18 kaartspellen voor uiteenlopende toepassingen. Wij ontwikkelen deze kaartspellen zelf, geven ze uit en leren mensen ermee werken in workshops en trainingen.

Kaartspellen als een hulpmiddel om jezelf te ontdekken
Mijn expertise ligt op het terrein van kaartspellen en het onderwerp ´kwaliteiten´. De kaartspellen zijn hulpmiddelen om jezelf te ontwikkelen. Ik vind het heel belangrijk dat mensen kun eigen kwaliteiten leren kennen en die inzetten, omdat ze daarmee een unieke bijdrage kunnen leveren aan de wereld. Daarnaast worden ze er ook gelukkiger van!

Coaches helpen hun eigen stijl te vinden
De visie van de ACC op het coachvak spreekt mij erg aan. Door een groot aantal methodieken en tools aan te bieden, help je coaches hun eigen stijl te ontdekken en daar goed in te worden.

Verhouding tussen ziel en persoonlijkheid
Mijn grote inspirator is Hans Korteweg. Hij zette mij in 1984 op het spoor van het onderwerp ´kwaliteiten´. Zijn mensvisie, waarin de verhouding tussen ziel en persoonlijkheid in jezelf een centrale rol speelt, vormt nog steeds de rode draad in mijn werk.