skip to Main Content
ACC Verdieping Coaching En Counselling Niveau 2

Verdieping Coaching en Counselling

Niveau 2

De ACC-opleidingen in tijden van Covid-19
Klik hier voor meer informatie over klassikale opleidingen in tijden van Covid-19.

Over de opleiding Verdieping Coaching en Counselling

In deze opleiding ga je je vaardigheden als coach verdiepen en verbreden en kies je een domein om je in te specialiseren. De hoeksteen van de opleiding is de psychologie van verandering en de daaropvolgende uitdagingen voor coach en cliënt.

In vier blokken van ieder twee lesdagen verdiep je je in verschillende coachingsgebieden die belangrijk zijn in het dagelijks leven:

  • Persoonlijk leven en gezondheid
  • Gezin en relaties
  • Business en loopbaan
  • Rouw en verlies, trauma en herstel

Binnen deze gebieden leer je welke thema’s, vaardigheden en interventies nuttig zijn om verandering te begeleiden en te stimuleren. In deze opleiding ga je veel oefenen met verschillende methodieken en krijg je een gedegen theoretische basis om diepgaand te kunnen werken als coach/counsellor. Ook leer je hoe je constructief om kunt gaan met verstoringen of weerstand in het coachingsproces.

Daarnaast maak je een groeiproces door als coach door feedback te krijgen van je docent en medestudenten. Intervisie maakt een belangrijk onderdeel uit van deze opleiding.

Hoe kun je je verdiepen?

In de opleiding verdiep je je in alle vier de domeinen die worden behandeld. Daarnaast ga je je specialiseren op een coachingsgebied. Voor het kiezen van een specialisatie, kun je een van de vier onderwerpen selecteren uit de blokken, of een eigen specialisatie kiezen buiten deze blokken om (in overleg met de docent). Nadat je een specialisatie hebt gekozen, stel je samen met de docent een plan op om alle benodigde theorie en vaardigheden te leren, met als doel om een ​​gespecialiseerde coach/counsellor in het gekozen veld te worden.

Tijdens de opleiding werk je aan je portfolio, waarin je verslagen opneemt van jouw leerproces, de sessies met je proefcliënten, de intervisie en de geoefende methodieken. Je gaat 60 uur aan het werk met proefcliënten. Minimaal de helft van deze uren moeten worden ingevuld met cliënten op het gebied van de gekozen specialisatierichting.

Is deze opleiding geschikt voor jou?

De Verdieping Coaching en Counselling is geschikt voor iedereen die de opleiding Basis Coaching en Counselling heeft afgerond of voor mensen die voldoende coaching/counsellingervaring hebben opgedaan en zich verder willen ontwikkelen tot professionele en gespecialiseerde coaches en counsellors.

Wat is het doel van de opleiding?

De Verdieping Coaching en Counselling biedt je extra vaardigheden en ervaring om een ​​professionele en gespecialiseerde coach/counsellor te worden.

Wat leer je in de opleiding Verdieping Coaching en Counselling?

In opleiding Verdieping Coaching en Counselling leer je:

  • Hoe veranderings- en leerprocessen werken en hoe je deze kunt toepassen.
  • Hoe je op professionele wijze kunt ingrijpen bij verstoringen in het coachingsproces.
  • Verschillende coaching- en counsellingrollen en technieken.
  • Diepere kennis over specifieke thema’s.

Wie zijn je medestudenten?

De studenten in het verdiepingsjaar zijn mensen die zich willen specialiseren in een bepaald gebied van coaching en counselling. Je medestudenten hebben de opleiding Basis Coaching en Counselling allemaal met succes afgerond of hebben op zijn minst ten minste basiscoachings- en counsellingsvaardigheden opgedaan. Het verdiepingsgebied kan per persoon verschillen, maar de opleiding is zo ontworpen dat elke student zijn of haar algemene vaardigheden kan verbeteren, kan leren van medestudenten en zich kan specialiseren op een verdiepingsgebied naar keuze.

Opbouw van de opleiding

De opleiding is opgebouwd uit 10 lesdagen, met daarin de volgende thema’s/onderwerpen:

Dag 1

Psychologie van leren en veranderen
De bouwstenen van een succesvolle praktijk: thema’s, doelgroepen en methoden
Beoordeling van individuele leerdoelen

Dag 2 en 3 – Persoonlijk leven en gezondheid

Energie, stress en burn-out
Levenswiel
Positieve psychologie
Rational Emotive Therapy: overtuigingen, emoties en gedrag

Dag 4 en 5 – Familie en relaties

Familieopstellingen
Verbindingstheorie
Transactionele analyse

Dag 6 en 7 – Business en carrière

Loopbaanbegeleiding
Verandermanagement
Teamcoaching
Creatief denken

Dag 8 en 9 – Rouw, trauma en herstel

Psychologie van rouw en verlies
Traumacounselling
Verslaving- en herstelcoaching

Dag 10 – Je eigen praktijk starten

Zakelijke vaardigheden voor coaches
Samenvatting van het programma
Werken met echte cliënten

Details
AB
Opleiding:Verdieping Coaching en Counselling
Duur:7 maanden
Omvang:10 lesdagen (van 7 contacturen ieder)
Studiebelasting:Gemiddeld 8-10 uur per week
Kenmerken:Klassikale opleiding
Opleidingsniveau:HBO
Vooropleiding:Basis Coaching en Counselling (indien je een vergelijkbare opleiding elders hebt gevolgd, neem dan contact met ons op).
Docenten:Arjan van Dijk
Diploma:Portfolio en een persoonlijk verdiepingsproject van ca. 20 uur.
Literatuurlijst:Wij maken de literatuurlijst zo snel mogelijk bekend.
Prijzen
AB
Start september 2020Totaalprijs € 2400,-. Betaling in 3 termijnen € 800,- per termijn.*

*Betaling in termijnen is mogelijk (maximaal 3). Het volledige bedrag moet echter zijn voldaan vóór aanvang van de opleiding.

Genoemde prijzen zijn inclusief lesmap en examenkosten. De literatuur en eventuele herexamenkosten (à € 100,- per onderdeel) zijn niet inbegrepen.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Filters Sorteer resultaten
Variant
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
7 maanden
2 oktober 2020
16 april 2021
vrijdag
10.00 - 17.00
Arjan van Dijk
Utrecht

De opleiding Verdieping Coaching en Counselling is ook beschikbaar als online variant. Klik hier voor details en prijzen van Verdieping Coaching en Counselling online.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 16 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een andere locatie.

Aanwezigheidsplicht en lessen inhalen

Studenten worden geacht minimaal 80% van de lessen aanwezig te zijn. In principe verwachten we dat je de lessen op je eigen locatie volgt. In noodgevallen kan een lesdag in overleg op een andere locatie worden ingehaald. Neem hiervoor tijdig contact met ons op per telefoon of email, dan zoeken we samen naar een geschikte oplossing.

Back To Top