blank

Liesbeth Groen-Gitz

“Success isn’t about how much money you make, It’s about the difference you make in people’s lives” – Michelle Obama

Een droom is de eerste stap naar een doel
Vroeger droomde ik van een carrière als coach en trainer. Ik dacht alleen dat dit niet voor mij was weggelegd. Toch wel! Nadat ik door mijn werk kennis maakte met het begeleiden van mensen, ben ik diverse opleidingen gaan volgen en uiteindelijk ben ik mijn eigen praktijk gestart. Inmiddels is dit jaren geleden en werk ik alweer geruime tijd in dit prachtige vakgebied.

Ik geloof dus dat dromen het begin kunnen zijn van het neerzetten van iets heel moois in de werkelijkheid. Kijk maar naar mij!

Ik word heel blij van leren in groepsverband, met én van elkaar
Wat mij inspireert is om mensen te laten ontdekken wie ze aan het worden zijn, door ze spelenderwijs hun eigen avontuur te laten aangaan. In alle vrijheid mogen ze hun oordeel op het (nog) niet-weten helemaal loslaten en zo het leerproces doorlopen. Op die manier kunnen ze worden wie ze graag willen zijn en uiteindelijk hun volle potentieel leven.

Ik ben heel dankbaar dat ik op deze laag van ontwikkeling een bijdrage mag leveren. Dat geeft me enorm veel energie.

Mijn achtergrond
Ik ben een kind uit een samengesteld gezin. Zelf ben ik gelukkig getrouwd en heb een pracht van een dochter. Creativiteit, beweging, buitenlucht, speelsheid, humor en sociale contacten zijn belangrijk voor mij. Ik hou van mensen en ben geïnteresseerd in wat hen beweegt.

Na mijn studie HBO Personeelsmanagement heb ik jarenlang op een HR-afdeling gewerkt, aan de recruitment- en opleidingenkant. Toch bleef het (zelf) ontwikkelen en opleiden van mensen kriebelen. Bij de ACC heb ik daarom de opleiding Basis Coaching en Counselling gevolgd, en daarna het tweede verdiepingsjaar met als specialisatie Trainer & Intervisiebegeleider. De systemische opleiding en de trainersopleiding bij Phoenix waren daarop een prachtige aanvulling.

Expertise en passie
Ik ben werkzaam als coach en trainer gericht op professionals, teams en het ondersteunen van organisaties op het gebied van individuele, team- en leiderschapsontwikkeling.

Daarnaast ben ik verbonden aan een aantal maatschappelijke partners waar ik mij graag inzet om mensen met een extra uitdaging in het leven een stapje verder te helpen. Iedereen verdient immers een kans om succesvol te zijn. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest bij een sociale onderneming waar ik professionals begeleidde in het leren coachen. De professionals koppelde ik aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt en deze processen begeleidde ik vervolgens verder.

Ik heb een brede ervaring binnen HR en office- en programmamanagement. Verder spreken systemisch werk en energetisch werk mij erg aan. Deze combinatie neem ik mee in mijn werk als coach en trainer.

Mijn expertise is om vanuit mijn authenticiteit, spontaniteit en creativiteit mijzelf in te brengen in de interactie met cursisten. Hiermee wordt leren leuker en groeit het onderlinge vertrouwen. Dit nodigt onder andere uit tot het aangaan van niet eerder aangegane uitdagingen.

Voor mij was het een echte eye opener om in te zien hoeveel invloed je zelf hebt op je eigen leven en succes. Eigenaarschap, autonomie en persoonlijk leiderschap zijn dan ook belangrijke onderwerpen voor mij. Vanuit mijn systemische blik coach ik veel mensen met vragen omtrent plek en autonomie.

Ik ben goed in het verbinden van het hoofd en het hart met elkaar, en om op een speelse en creatieve manier theorie en uitdagende onderwerpen aan te raken. Ook heb ik veel ervaring met het begeleiden van mensen om hun talent te ontdekken en om stappen te maken naar zichtbaarheid, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt.

Waarom ben je docent bij de ACC?
Ik heb vele jaren geleden, in 2011, mijn opleiding bij de ACC gedaan en heb altijd gezegd: “ooit wil ik zelf de basisopleiding Coaching en Counselling geven bij de ACC”. Om nu, zoveel jaar later, mijn eigen ervaring en expertise te mogen inzetten om anderen verder te helpen in hun ontwikkeling, voelt geweldig.

Wie is mijn held en waarom?
Mijn held is Pipi Langkous. Puur door de uitspraak: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Ik hou ontzettend van de onbevangenheid die ik hierin hoor. Verder kan ik mensen enorm inspirerend vinden, maar een echte held….? Ik ben dol op de boeken en het woordgebruik van Els van Steijn. Mooie taal en woorden die raken.