Skip to content

Voorwaarden voor reviews

Waarom zijn er reviews over opleidingen?

De reviews (of ervaringen) op counselling.nl zijn bedoeld om met andere klanten te delen hoe je een opleiding hebt ervaren. Wil je een review schrijven? Dat vinden we ontzettend fijn! Denk aan de onderstaande voorwaarden tijdens het schrijven van je review en dan komt je review snel online te staan.

De volgende zaken staan we niet toe:

 • Je bent geen klant/student van de Academie voor Coaching en Counselling en hebt de betreffende opleiding dus niet bij ons gekocht.
 • Meningen of uitspraken die niets te maken hebben met hoe je de opleiding hebt ervaren.
 • Uitsluitend opmerkingen over de prijs.
 • Ongepaste taal (bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend: scheldwoorden, racistische uitlatingen, ziektes of verbasteringen).
 • Verwijzingen, wel of niet als URL, naar andere websites. Kortingen, kortingswebsites, acties, campagnes of prijsverschillen ten opzichte van andere opleiders.
 • Commerciële inhoud en/of een commercieel doel. De reviews op deze website zullen nooit geplaatst worden door mensen die betaald worden voor het schrijven van reviews. Ook zal er nooit een review verschijnen van reviewers die in ruil voor een goede review een beloning krijgen.

Wanneer worden reviews verwijderd?

De ACC kan zonder bericht een review afkeuren, direct nadat deze is geschreven, of kan deze naderhand verwijderen. Dit kan onder andere in deze gevallen:

 • Als één of meerdere voorwaarden (zoals hierboven genoemd) niet zijn nageleefd, of als wij hier een redelijk vermoeden van hebben.
 • Als de review gaat over productinformatie die fout was op het moment van registratie, maar ondertussen is aangepast. Om te voorkomen dat klanten in de war raken, kunnen we ervoor kiezen om de review te verwijderen.
 • Wanneer we door middel van (automatische) controle een afwijkend patroon vaststellen, en we reden hebben om aan te nemen dat de review nep is. Je moet namelijk daadwerkelijk klant/student bij de ACC zijn en de opleiding gekocht en gevolgd hebben om er een review over te kunnen schrijven.

Een negatieve ervaring is voor ons nooit een reden om jouw review af te keuren of te verwijderen. Als de review voldoet aan de voorwaarden, dan komt deze online.

Hoe worden reviews verzameld en getoond?

Studenten kunnen alleen een review schrijven over opleidingen die ze daadwerkelijk bij ons gevolgd hebben. Zo zijn we er zeker van dat de reviews gebaseerd zijn op echte ervaringen.

Op onze website kun je op twee plekken de ervaringen van (oud-) studenten terugvinden. Onder het menu-onderdeel ‘Over ons’, staan alle reviews over de ACC en de opleidingen. Daarnaast vind je bij elke opleiding op onze website een tabblad ‘Ervaringen’ met reviews over die specifieke opleiding.

Je kunt op de volgende manieren een review achterlaten:

 1. Door ons een e-mail te sturen of ons contactformulier te gebruiken.
 2. Daarnaast nodigen we alle studenten enkele weken na afronding van de opleiding uit om de opleiding te reviewen.

Reviews zijn nooit direct zichtbaar. Dat komt omdat de herkomst en inhoud eerst automatisch of handmatig worden gecontroleerd. Deze controle doen we zelf of laten we doen door een derde partij.

Review uitnodigingen door derde partij

Wij werken ook samen met derden om algemenere reviews te verzamelen. Deze reviews worden op onze website gepresenteerd, maar staan niet op onze servers. Voor deze reviews gelden dezelfde voorwaarden en regels als hierboven omschreven.

Back To Top