Ga naar hoofdinhoud

Uitleg aanvraag STAP-budget

Je vraagt STAP-subsidie aan via stapuwv.nl. Volg bij je aanvraag de onderstaande stappen:

 1. Ga naar stapuwv.nl, scroll naar beneden en klik op de knop ‘Aanvragen STAP-budget’. Tip: we raden je aan om eerder dan 10:00 uur in de ochtend op de knop ‘Aanvragen STAP-budget’ te klikken, bijvoorbeeld om 9:30 uur, om een zo gunstig mogelijke plek te hebben in de wachtrij.
 2. Log in met je DigiD.
 3. Vul je e-mailadres en telefoonnummer in en klik op ‘Volgende’.
 4. Controleer je gegevens op de volgende pagina en klik op ‘Volgende’.
 5. Upload je STAP-aanmeldingsbewijs.
 6. In het veld ‘Student-, klant of inschrijvingsnummer’ vul je het Studentnummer in dat je vindt op het STAP-aanmeldingsbewijs. Klik op ‘Volgende’.
 7. Er verschijnt nu een zoekscherm op de pagina ‘Selecteer uw scholing’.
 8. Bij ‘Naam scholing’ vul je de Naam opleiding in die je ziet op het STAP-aanmeldingsbewijs.
 9. Bij ‘Naam opleider’ vul je Academie voor Coaching en Counselling in.
 10. Klik vervolgens op ‘Zoek’. Er verschijnen nu één of meer opleidingen.
 11. Selecteer je opleiding in de lijst. Let erop dat je voor opleidingen die op meerdere locaties worden gegeven, de juiste locatie kiest (bijvoorbeeld Basis Coaching en Counselling Amsterdam of Basis Coaching en Counselling Utrecht Lunetten). Gebruik de ‘>’ knop bij de juiste opleiding om deze te selecteren.
 12. Klik op ‘Selecteer deze scholing’ bij de juiste opleiding.
 13. Je ziet nu dat de opleiding is ingevuld bij je aanvraag.
 14. Controleer of de ‘Startdatum scholingsactiviteit’ overeenkomt met de ‘Startdatum scholing’ op het STAP-aanmeldingsbewijs. Is dit niet het geval? Pas deze dan aan.
 15. Controleer of de ‘Einddatum scholingsactiviteit’ overeenkomt met de ‘Einddatum scholing’ op het STAP-aanmeldingsbewijs. Is dit niet het geval? Pas deze dan aan. De einddatum op het STAP-aanmeldingsbewijs en het STAP-scholingsregister wijkt af van de einddatum op onze website. De einddatum op het STAP-aanmeldingsbewijs ligt namelijk altijd 12 maanden na de startdatum. Dus bij een opleiding die start op 1 september 2022, kies je als einddatum 31 augustus 2023.
 16. Bij ‘Uitvoeringslocatie van de scholingsactiviteit’ neem je de ‘Plaatsnaam scholing’ over van het STAP-aanmeldingsbewijs. Bij een Online opleiding is dit ‘Online’.
 17. Vul bij ‘Subsidiebedrag’ het STAP-subsidiebedrag in dat op het STAP-aanmeldingsbewijs staat en klik op ‘Volgende’.
 18. Beantwoord de vragen over je huidige situatie en klik op ‘Volgende’. Let op: studenten die STAP-budget aanvragen voor de opleiding Verslaving en Recovery Counsellor, geven bij de vraag ‘Duurt de gekozen scholing langer dan 12 maanden?’ het antwoord ‘ja’. Bij ‘hoeveel jaar duurt de scholing in totaal?’ geef je ‘2’ op en bij ‘in welk studiejaar bent u?’ geef je ‘1’ op. Bij alle andere opleidingen geef je als antwoord bij ‘Duurt de gekozen scholing langer dan 12 maanden?’ het antwoord ‘nee’ op.
 19. Controleer je aanvraag op het scherm ‘Overzicht van uw aanvraag’ en klik op ‘Volgende’.
 20. Ga akkoord met de voorwaarden, geef aan dat je de aanvraag naar waarheid hebt ingevuld en klik op ‘Versturen’.
 21. UWV beoordeelt je aanvraag binnen vier weken. Log in op stapuwv.nl om de status van je aanvraag te bekijken.
Back To Top