http://www.counselling.nl
Counselling en Coaching Opleidingen - www.counselling.nl
De Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 1996 een begrip.
Counsellingsopleidingen en Coachingsopleidingen
Algemene Informatie over onze counsellings- en coachingsopleidingen.
Opleiding Counselling en Coaching en de opleiding Mensgericht Coachen.
 Opleidingen op 4 niveaus, vele specialisaties in counselling en coaching.
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Prijzen
Nieuwsbrief
Brochure Downloads
Opleiding
FAQ - Veel gestelde vragen
Open Dagen
Examen

Overzichten:
Steden - Trainers - Data
De Opleidingen
Info voor alle Opleidingen

Deze Pagina:
Beroepsopleidingen
Theorie voor de opleidingen
Praktijktrainingen -opleidingen
Ervaren trainers
Opleidingsniveau
Non-directive Opleidingen

Beroepsopleidingen
De Academie voor Counselling en Coaching is gespecialiseerd in beroepsopleidingen. We geven uitsluitend counsellingsopleidingen, coachingsopleidingen en trainersopleidingen. Na de opleiding kun je werken als counsellor, coach of trainers. Je kunt je ook registreren bij de beroepsorganisatie Gcoach.nl .

De Academie voor Counselling en Coaching is het opleidingsinstituut van de Stichting Counselling. We gebruiken de humanistische basis die Carl R. Rogers heeft gelegd als vertrekpunt. De opleidingen staan open voor beginners en mensen die hun vakgebied willen verdiepen of verbreden. We geven opleidingen waarin je nieuwe vaardigheden en kennis kunt leren, in een veilige omgeving kunt oefenen en werken aan je innerlijke groei. Onze opleidingen zijn uniek, daar we uitgaan van zelfsturend leren met een optimale keuzevrijheid tot specialisaties. Na de diepgaande basis counsellingsopleiding of coachingsopleiding kun je de weg kiezen die het beste bij jouw wensen en mogelijkheden aansluit. Je studiecoach / trainer helpt je hierbij.

Theorie voor de opleidingen
Thuis kun je de theorie voor de opleiding bestuderen en je wordt hierbij geholpen door je persoonlijke studiecoach. Bij hem kun je terecht met al je vragen over de theorie, algemene zaken en hij helpt je bij het uitzetten van je studietraject. De theorie leer je in praktijk brengen via de trainingscentra. Naast het counsellen en coachen besteden we ook veel aandacht aan innerlijke groei.

 
Praktijktrainingen Counsellingsopleidingen en coachingsopleidingen
Via de praktijktrainingen, ontmoetingen en gastbezoeken staan onze studenten, docenten, coaches en trainers met elkaar in verbinding. Door het gebruik van internet kunnen we makkelijk en snel met elkaar communiceren. Je kunt via e-mail persoonlijke vragen over je opleiding aan je studiecoach stellen. Daarnaast geven we veel algemene en nuttige informatie over onze opleidingen op onze sites en in onze nieuwsbrieven weer, zodat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

 
Ervaren trainers
De bevoegde trainers die we een vergunning hebben verleend om voor ons praktijktrainingen te verzorgen, zijn professionals, met gedegen kennis en ruime ervaring. Mensen die goed in het leven staan, een uitgebreid netwerk hebben, de humanistische principes onderschrijven en toepassen. Ze zijn geschoold in counselling, coaching en het geven van trainingen en opleidingen. Ze werken als counsellor, coach en trainer, zodat je de opleiding krijgt van iemand die veel praktijkervaring heeft.

 
Niveau counsellingsopleidingen en coachingsopleidingen
Deze opleiding is geschikt voor mensen vanaf HBO - niveau. Het gaat om het niveau waarop iemand functioneert en minder om de diplomaís die er in het verleden zijn behaald. We stellen in principe geen leeftijdsgrens. Met mensen die jonger zijn dan 23 jaar willen we eerst een (telefonisch) persoonlijk gesprek om samen tot een goede inschatting te komen of deze opleiding aansluit bij de wensen en mogelijkheden die de kandidaat-student op dat moment heeft. Mensen die gemotiveerd zijn en van wie we de indruk hebben dat ze de opleiding af kunnen maken laten we toe.
 
Non-directieve opleidingen
De academie voor counselling en coaching is non-directief. We passen op de opleiding zelf de non-directieve humanistische principes toe. Dat wil zeggen dat we als counsellor, coach, docent en trainer openstaan voor de ideeŽn en initiatieven van onze studenten. Behalve de minimale criteria om je diploma te halen ben je voor de rest vrij om je studie zelf in te vullen. Je kunt leren, oefenen en werken in alle vrijheid. Door een hecht netwerk is de Academie voor Counselling en Coaching meer dan een standaard opleiding tot counsellor of coach. Onze academie levert een totaalpakket waarvan je kunt profiteren:
 • Veel praktijktraining, intervisie, supervisie.
 • Leren in Vrijheid: je eigen tempo, plaats, methode, specialisatie.
 • Gedegen theoretische ondergrond en de mogelijkheid tot innerlijke groei.
 • Grote keuzevrijheid in diverse specialisaties en doorgroeimogelijkheid tot Meester.
 • Je persoonlijke Studiecoach en je eigen Praktijktrainer.
 • Speciale examentraining via internet of cd-rom met vele oefenvragen en feedback.
 • Prima netwerkmogelijkheden, krachtige en snelle ondersteuning via internet.
 • Gratis lidmaatschap van http://www.counselling.nl met alle bijkomende voordelen.
 • Een zeer economische opleiding tot het hoogste niveau op het gebied van counselling en coaching, waarbij je studeren, werken, innerlijke groei en je gezin kunt combineren.
 • De mogelijkheid om na een jaar te beginnen met werken en praktijkervaring op te doen.
 • Een opleidingen voor o.a. counsellor, coach, trainer, supervisor.
 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©