http://www.counselling.nl
Counselling en Coaching Opleidingen - www.counselling.nl
De Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 1996 een begrip.
Counsellingsopleidingen en Coachingsopleidingen - Trainers
Hier staan een aantal reacties van trainers die de opleiding
tot counsellor of coach verzorgen tijdens de praktijkdagen.
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Prijzen
Nieuwsbrief
Brochure Downloads
Opleiding
FAQ - Veel gestelde vragen
Open Dagen
Examen

Overzichten:
Steden - Trainers - Data
Live Online Praktijktraining
De Opleidingen
Info voor alle Opleidingen
De ACC biedt een opleiding die voor een grote diepgang zorgt zonder dat dit resulteert in een diepgang in je financiŽle situatie. Vaak zijn goede opleidingen namelijk ongewoon duur met vooral een theoretische basis. De ACC geeft ook die basis, maar het blijft niet alleen bij theorie. Het is een opleiding voor diegenen die bereid zijn om echt aan de slag te gaan met zichzelf en het lesmateriaal. De vrijheid die je krijgt is erg groot. Dit kan ook een uitdaging zijn. Een naar mijn mening onmisbaar deel van een opleiding is de praktijk. Je hebt oefening nodig om het geleerde te kunnen toepassen. Praktijkdagen (trainingen) zijn dan ook een vast onderdeel van de opleiding.

Wat mij als trainer aanspreekt is de diepgang en breedte van de opleiding. Er worden vele onderwerpen behandeld en veel mogelijkheden geboden. Iedereen wordt uitgedaagd zijn of haar ontwikkeling in eigen hand te nemen, waar ik een groot voorstander voor ben. Als trainer geeft het mij de mogelijkheid om counsellors en coaches te trainen die ook echt verantwoordelijk met hun vak bezig willen zijn.

Als je een opleiding zoekt die genoeg diepgang heeft en je uitdaagt om je verder te ontwikkelen, zowel op het persoonlijke vlak als op het professionele vlak, dan vind je die bij de ACC. Durf jij het aan? Zo ja, dan zien wij elkaar misschien tijdens de trainingen.

* * *

Als je de opleiding volgt op de Academie voor Counseling en Coaching ben je eigenlijk al direct een welkome collega. De studie vraagt een volwassen inzet, openheid, transparantie en durven te leren van jezelf. Vereisten die ook aan counselors en coaches worden gesteld. De opleiding biedt je dan ook direct de gelegenheid om je van deze lerende momenten bewust te worden. De opbouw van de trainingen geeft je dan ook ruim de mogelijkheden om steeds meer een deskundige, professionele, mensgerichte vakbroeder of zuster te worden. Ik nodig je van harte uit om deze uitdagingen voor jezelf aan te gaan. Graag tot ziens.
* * *

Een training waar het vooral gaat om de praktijk van counselling! Iedereen komt met ďechteĒ situaties en daar zijn vele invalshoeken op mogelijk. In de trainingen wordt daar veel tijd aan besteed en geeft / heeft ieder een mening. Dit alles gelardeerd met een theoretisch sausje en het is perfect. Een zeer leerzaam proces voor alle aanwezigen en ook voor mij als trainer.

* * *

Als praktijktrainer vind ik het een uitdaging en prachtig om te zien dat de aanwezige (soms verborgen) talenten van aankomende counsellors en coaches via de praktijkoefeningen tot ontwikkeling komen. Ik ben regelmatig weer verbaasd en verwonderd als ik zie hoe het proces van counselling vanuit Rogers bij studenten aanslaat, hun eigen proces op gang brengt en vervolgens in een eigen discipline als counsellor / coach aan het werk gaan in de maatschappij.

De kracht van de Academie, naast de theoretische kennisoverdracht via Internet en zelfstudie, zit vooral in het feit dat er een gedegen onderbouw wordt geboden tot het beoefenen en verdiepen van de praktijk. De studenten leren letterlijk de counsellingtechnieken in de praktijksetting op een juiste wijze in te zetten en te ervaren wat er gebeurt en wat het met hun zelf doet. Oefening baart kunst is een oud gezegde, maar zeker van toepassing bij de Academie, dit biedt een meerwaarde aan deze opleiding.
* * *

Waarom studeren bij de Academie voor Counselling en Coaching? Counsellen en Coachen is een praktisch vak dat je vooral leert door het gewoon te doen. Als je je openstelt voor de ander en voor je eigen ontwikkeling worden de praktijkdagen niet alleen leerzaam maar ook leuk. Ik vind het een plezier om met gemotiveerde mensen te werken en mijn kennis en ervaring te delen, daardoor leren we ook van elkaar. Mijn werkstijl is empathisch, maar ook prikkelend, uitdagend en soms confronterend. We hebben een gezamenlijk doel en daar gaan we voor!

* * *

Het geeft me veel voldoening om de praktijkkennis over te dragen aan enthousiaste en leergierige studenten. Deze studenten, ieder met zijn specifieke achtergrond en doelen, maken elke trainingsdag tot een prikkelende en uitdagende ervaring. Iets waar ik met plezier naar toeleef.

* * *

Wat ik heel machtig vind van het ACC is de keuze die is gemaakt om de leergang op te splitsten in drie afgebakende trajecten:
  • de Theoretische leerroute
  • de Praktijk, het procesgerichte ontwikkelingstraject
  • Innerlijke Groei, die je zelf vorm mag geven

Met deze succesvolle formule heeft ACC mij de inspiratie gegeven om mijn kennis en talenten op het gebied van procestraining in te zetten bij de groei van studenten.

Wat ik heel leuk vind tijdens de praktijktraining, is dat studenten zichzelf herkennen in de processen van medestudenten. De wisselwerking heeft als effect dat problemen bespreekbaar worden gemaakt. De diepgang waarmee er gecommuniceerd wordt heeft effect op het proces van zelfontwikkeling en groei van de student en is de theorie ook meteen herkenbaar.

Deze vorm van studeren geeft een ieder de mogelijkheid om op een persoonlijke manier de confrontatie aan te gaan en het ď ikĒ beter te leren kennen. Pas dan ben je in staat om afstand te nemen bij het counsellen van een ander. Dit is een onmisbaar proces om je als Counsellor te professionaliseren.

Ik vind dat een iedere die als bekwame beroepsbeoefenaar en met mensen procesmatig wil werken maar het inlevingsgevoel eerst wil ontwikkelen, zich moet inschrijven bij ACC om de opleiding te volgen.

Counselling als communicatiemiddel is de toekomst in de mensgerichte benadering.


* * *

Studie en zelfreflectie gaan hand in hand binnen de ACC. Een Ďmustí voor iedereen die mensen begeleidt of wil gaan begeleiden. Een uitdaging voor mij als trainer om creatief op dit proces in te spelen en daarbij maak ik graag gebruik van de reeds aanwezige kennis en talenten binnen de groep.

Ik ben altijd  weer verwonderd hoe snel een respectvolle vertrouwdheid ontstaat en iedere groep zijn eigen groeiklimaat van bemoediging en inspiratie creŽert. Het onderling uitwisselen van kennis, ervaring, theorie en praktijk is dan leuk, interessant en praktisch toepasbaar.  Het aangaan van je eigen proces creŽert een dieper begrip voor de situatie van anderen en dŠt is waar cliŽnten behoefte aan hebben.

* * *

Het is mooi om mee te maken hoe de studenten zich ontwikkelen tijdens zo'n praktijkjaar. Vaktechnisch groeien ze als counsellor en coach door de vele gevarieerde praktijkoefeningen van de Academie en ze krijgen meer zicht op hun sterke kanten en specialisaties. Ik begeleid hen graag bij dit ervaringsgericht leren. Als praktijktrainer vind ik het belangrijk dat ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt en plezier heeft in dit vak. De Academie biedt hiervoor een prima kader.
 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©