http://www.counselling.nl
Counselling en Coaching Opleidingen - www.counselling.nl
De Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 1996 een begrip.
Counsellingsopleidingen en Coachingsopleidingen - Studenten
Hier staan een aantal reacties van studenten
die bezig zijn met de opleiding tot counsellor of coach
of inmiddels al zijn afgestudeerd.
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Prijzen
Nieuwsbrief
Brochure Downloads
Opleiding
FAQ - Veel gestelde vragen
Open Dagen
Examen

Overzichten:
Steden - Trainers - Data
Live Online Praktijktraining
De Opleidingen
Info voor alle Opleidingen
De opleiding is voor mij een rondleiding in mijn gevoelsleven. Hierdoor ben ik beter in staat mensen te begeleidden. Ik doe veel kennis op en de trainingen die er bij horen maken mij een rijker en evenwichtiger mens. De informatie en begeleiding die je krijgt zijn zo waardevol dat je niet met je handen in je haar komt te zitten. - Elly.

De opleiding is niet een opsomming van droge stof, maar vooral heel veel zelf doen; zelf aanpakken, zelf je tempo bepalen, zelf (naast de basis lesstof) aanvullingen zoeken, zelf je doel bepalen. Maar ook een stap in zelfontplooiing, vergroten van je zelfkennis, een zelfgekozen pad voor je innerlijke groei. Maar dit alles wel met de wetenschap dat je terug kunt vallen op de trainer(s) en je medestudenten. Een opleiding waarbij je volop in beweging bent. - Karin.

Ik heb de opleiding van de ACC tot nu toe ervaren als zeer goed. Is erg op de praktijk gericht, zodat je het geleerde ook direct kunt toepassen De praktijktraining is zeer intensief en erg professioneel. Ik heb in de afgelopen 6 maanden al een zeer grote innerlijke groei en verandering kunnen bemerken bij mezelf. Ik ben ervan overtuigd dat ik met het concept van deze opleiding erin zal slagen om mijn doel, anderen en mijzelf te helpen om verder te ontwikkelen, te bereiken. Ik kan de opleiding dan ook van harte aanbevelen. Daarnaast is het fijn om met de andere studenten van gedachten te wisselen en samen te werken. Je helpt elkaar om je doel te bereiken. - Jeannette.

Een flexibele opleiding voor flexibele mensen (ontwikkelingsgericht). Laagdrempelig. Veel onderlinge diversiteit. Betaalbaar. Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Goede en prettige trainers.

De opleiding is een goed uitgewerkt programma, waarbij je alle mogelijke hulpmiddelen krijgt aangereikt om tot een goed resultaat in je studie te komen. Er gaat een nieuwe wereld voor je open en je eigen wereld wordt er enorm mee verrijkt. Je inzichten worden verbreed en verdiept, waarbij je door de mogelijkheden van toepassing van deze opleiding wel eens een hele verrassende weg in kan gaan slaan voor de toekomst. - Margit.

Ik heb een veeleisende parttime baan en twee jonge kinderen, dus veel tijd om te studeren heb ik niet. Bij de ACC kan ik mijn studie prima om de rest van mijn verantwoordelijkheden plooien. De praktijktrainingen zijn ideaal om te oefenen, de maandelijkse bijeenkomst vormt steeds een “warm bad” waarin ik veilig kan groeien en waarin positieve feedback en opbouwende kritiek alle ruimte krijgen. - Eva.

De opleiding aan de ACC is qua theorie en praktijk goed in balans. Je krijgt de mogelijkheid een leerproces te doorlopen waarbij innerlijke groei centraal staat. Het bezig zijn met je persoonlijke groei stelt je in staat het vak van counsellor / coach beter uit te oefenen. De verplichte theorie geeft je de noodzakelijke basis. De nadruk bij de praktijktrainingen ligt op het leren van elkaar. De spiegel die je wordt voorgehouden werkt confronterend, maar verhelderend. Andermans ideeën geven je nieuwe inzichten en zijn een bron van inspiratie. - Jennifer.

Wat mij enorm aanspreekt bij de opleiding van de ACC is de praktijkgerichtheid. Tezamen met een degelijke theoretische ondersteuning word je in korte tijd klaargestoomd tot een professionele counsellor / coach.

De aandacht voor training en daarnaast de mogelijkheid van oefenen in huiswerkgroepen met medestudenten maakt de opleiding compleet. Intervisie en supervisie (in latere stadia) zijn belangrijk omdat je het niet alleen kunt. De opleiding biedt ruimschoots de mogelijkheid om van anderen te leren. Er gaat een wereld voor je open via de mailgroep en de site, die leveren ontelbare tips op om je theoretisch, praktisch en als persoon verder te ontwikkelen: kies maar uit! - Heleen.
 
De opleiding aan de Academie voor Counselling en Coaching is, doordat het gebaseerd is op veel zelfstudie en trainingen in zaterdagen of 's avonds goed te combineren is met mijn baan. Maar het vergt wel discipline om ook telkens de theorie vooraf door te nemen. De maandelijkse groepstrainingen zijn heel intensief, maar zijn ideaal om te leren de theorie in praktijk te gebruiken. Met name het oefenen van counsellingsessies in de studiegroep en de directe respectvolle feedback van mijn studiegenoten op zowel de inhoud als mijn houding in die oefensessies hebben mij een nieuwe blik op mijzelf gegeven. Ik was mij, voordat ik met de opleiding begon, nooit zo bewust hoe zeer ik problemen rationaliseer en vanuit mijn eigen referentiekader benader. Tijdens de maandelijkse groepstrainingen en vooral ook de feedback in de studiegroep leer ik om steeds effectiever een gesprek te voeren, door volledig en vanuit mijn gevoel te luisteren naar wat een cliënt vertelt. - Els.

Tijdens de trainingen brengen we de theorie in praktijk, wat voor mij zeer leerzaam is en vaak confronterend, omdat ook mijn eigen ervaringen regelmatig onderwerp van een oefensessie zijn. Dit levert dus niet alleen inzicht in de theorie maar ook veel inzicht in mezelf op. “Just do it” wordt erg gestimuleerd en voor mij werkt dat prima. - Iris.

Als je wilt leren counsellen / coachen en zelfstandig kunt studeren is dit een fijne opleiding. De theorie is pittig, maar heel interessant. Toch ging het pas echt leven toen de praktijkdagen begonnen. Dan gaat de theorie leven en het contact met de anderen in de praktijkgroep, die ook enthousiast zijn, geeft veel leuke en vooral leerzame momenten. We leren veel van elkaar, wat nodig is, want pas in de praktijk blijkt hoe moeilijk het is om goed te counsellen en kom je jezelf tegen. - Liesbeth

Ik vind de opleiding inspirerend. De frisse, enthousiaste wijze van lesgeven tezamen met het lesmateriaal is voor mij al een voorbeeld hoe gecoacht kan worden, in dit geval als leerling. De trainingen volg ik op zaterdag en zodoende kan ik de opleiding goed combineren met mijn gezin en mijn werk. In de studiegroep kan ik met medecursisten van gedachten wisselen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Dit ervaar ik als zeer waardevol. - Marja

Wat mij aanspreekt in de opleiding van ACC is toch wel de praktijkgerichtheid. Natuurlijk is theorie héél belangrijk, maar wat zeggen woorden zonder de ondervinding van de praktijk. Samen met je trainer en medestudenten groei je naar het niveau wat je wilt bereiken om als counsellor of coach je weg te vervolgen. - Gemma.

Wat ik als prettig ervaar is de gemakkelijke manier van contact kunnen leggen met de opleiding  (in jouw persoon dus) en de vrijheid die ik heb m.b.t. het leren zelf. Zelf tijd in kunnen delen, zelf bepalen hoeveel tijd ik eraan kan en wil besteden. Ook erg belangrijk voor mij is de gunstige prijsstelling in vergelijking met andere opleidingen - vooral omdat de gedachte hierachter me aanspreekt. Ik ben erg tevreden met de boekenkeus. Dit geldt ook voor de interactieve testen op internet, die ik niet alleen erg leuk vind om te maken maar ook bijzonder leerzaam! - Nelleke

Ik voel me veilig en op mijn gemak in de groep. Ik ben erg tevreden over de interactie. Voor wat betreft de innerlijke groei had ik geen enkele sessie willen missen. - John.

De opleiding voldoet geheel aan mijn verwachtingen. Hoe enthousiast ik ben geworden toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de website, zo enthousiast ben ik nu nog steeds. De sfeer in de groep is erg goed. Je merkt dat iedereen daar voor zichzelf zit en dus gemotiveerd en enthousiast is en er is heel duidelijk respect voor elkaar. We motiveren elkaar, maar wie daar ook zeker aan bijdraagt is Henning. Hij is enthousiast en boeiend. De trainingen zijn pittig, maar goed vol te houden. Er wordt gewerkt via een planning, maar deze is flexibel en er is ruimte voor eigen inbreng wat ik erg prettig vind. Veel dingen zijn herkenbaar en je kunt er ook echt iets mee. Ik heb in korte tijd veel geleerd, over mezelf, over de mens in het algemeen en zeker ook dat ik een goede keuze heb gemaakt. - Diana.

Het enthousiasme van de trainers is aanstekelijk, de prijs-kwaliteit verhouding uitmuntend. Niets anders als lof. - Fedor.
 
Ik vond je syllabus van vorig jaar er erg goed uitzien en heldere informatie verschaffen. Het was voor mij een belangrijke aanzet om de opleiding van de ACC te gaan volgen! Ik dacht: Als de syllabus er zo goed uitziet, dan zal de opleiding vast ook goed georganiseerd zijn. En dat was ook zo! - Kim.

Binnen de opleiding kun je zijn wie je bent. - Ria

Iedereen denkt altijd dat hij / zij goed luistert en precies weet wat de ander zegt. Bij deze opleiding leer je pas echt te luisteren! Je leert welke vragen je moet stellen om dieper in een verhaal te komen. Je leert dus spijkers met koppen slaan. Ik beveel deze opleiding aan iedereen aan die veel van mensen wil weten en hoe je dat op de beste manier kunt doen. - Sandra.

De opleiding tot counsellor / coach heeft mijn leven enorm veranderd. Ik kijk door nieuwe ogen naar anderen, maar zeker ook naar mezelf. Ik vind het prettig om zelf te bepalen hoe intensief je met de opleiding aan de slag wilt. Ik leer van de praktijkdagen, de literatuur, het schrijven aan de scripties, de studiegroep, maar nog het meest van het toepassen ervan in mijn dagelijks leven. - Suzanne.

Het is een opleiding waarin je gemotiveerd en gestimuleerd wordt - mede dankzij de medecursisten - om het geleerde in de praktijk te brengen. Tijdens de cursusdagen is plaats voor het oefenen van de vele casussen. Dankzij de vele gemotiveerde medecursisten heb ik het gevoel dat je jezelf kunt zijn en dat niets gek is. Je mag en kan fouten maken, en zijn medecursisten altijd bereid je te helpen indien je in een bepaald gesprek vast loopt. In de korte tijd, dat ik deze cursus volg, is nu het resultaat al merkbaar. Ik ben rustiger in een gesprek, luister en geef geen ongevraagd advies meer. Ja, ik vind eigenlijk dat iedereen zo'n cursus zou moeten volgen die veel met mensen werken. Goede communicatie is een eerste stap in het opbouwen van een goede relatie. - Jolanda.

Wat met name is opgevallen in het verloop van de cursus is: dat ik mijn gevoelens beter onder woorden kan brengen en mij bewuster ben van wat er in mij leeft, dat ik beter met gevoelens omga naar mijzelf, maar ook naar anderen. Het maakt mijn leven bewuster, rijker en gelukkiger. - Piet.

Als het je vrije wens is er achter te komen wat het betekent mens te ZIJN temidden van je medemensen, ... en je daarin via je eigen persoonlijke weg wilt groeien, dan is daarvoor de opleiding van de ACC van onschatbare waarde. Lees hiervoor ook Leren in vrijheid en Mens worden, een visie op persoonlijke groei, van Carl Rogers. In de schaduw is het licht slechts een stap opzij, maar je moet die stap wel zelf zetten! - Titus.

Centraal in deze opleiding staat de “ontmoeting van de ander”, zowel docenten als studenten. In interactie met die “ander” leren over jezelf en jezelf ervaren in alle aspecten van je menszijn. “Luisteren - ervaren - handelen”, dit alles in een continu proces van innerlijke groei en vorming. Inspiratie opdoen om vragen op een andere wijze te benaderen en verwantschap ervaren. - Franka.

Ik heb echt genoten het afgelopen jaar, de eerste praktijkdag was voor mij een verrassing die al mijn verwachtingen overtrof, geweldige trainers en zoveel enthousiaste medestudenten met zoveel verschillende achtergronden, het is een bijzonder leerzaam en boeiend jaar geweest en ik heb ontzettend veel zin om in september met niveau 2 te beginnen. - Karin.

Je wordt niet in een standaard hokje geduwd. Natuurlijk zijn er (vooral ethische) regels en is er de basiskennis die je moet leren, maar verder is het aan jou: Hoezeer zet je je in? In welke richting ontwikkel je je? Wat voor soort counsellor of coach wil je worden? Verwacht niet dat alles is voorgekauwd, gelukkig niet! Je kunt werkelijk jezelf ontwikkelen in plaats van alleen maar een soort kopie van de trainer en diens ideeën te worden. - Marieke.

Op het eerste gezicht had ik twijfels over de waarde van een counselopleiding. Waar sta je als je dit hebt afgerond? Laat iemand zich niet liever counsellen door een afgestudeerd psycholoog? Die twijfel heb ik niet meer. De opleiding is van grote waarde, vooral voor mijzelf. Het maakt me een completer mens en het heeft al direct invloed op de mensen die ik probeer te helpen. - Rolf

We wensen dat ook jij een tevreden student wordt.
 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©