http://www.counselling.nl
Counselling en Coaching Opleidingen - www.counselling.nl
De Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 1996 een begrip.
Counsellingsopleidingen en Coachingsopleidingen - Studenten
Hier staan een aantal motivaties van je medestudenten,
zodat je een idee krijgt waarom ze bij ons
een opleiding tot counsellor of coach volgen.
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Prijzen
Nieuwsbrief
Brochure Downloads
Opleiding
FAQ - Veel gestelde vragen
Open Dagen
Examen

Overzichten:
Steden - Trainers - Data
Live Online Praktijktraining
De Opleidingen
Info voor alle Opleidingen
Specifiek kies ik voor uw instituut, omdat ik het van wezenlijk belang vind dat er ook degelijke praktijklessen in de cursus zijn opgenomen.
 
Deze opleiding biedt mij de mogelijkheid om in een eigen tempo te studeren en ziet er professioneel uit. Ook kom ik graag in contact met medestudenten om ervaringen uit te wisselen.

Wat me erg aanspreekt zijn de praktijktrainingen en het feit dat de innerlijke groei ook erg belangrijk is. Je moet het toch van de praktijk hebben!

De opbouw van de studie in de 4 niveaus maakt de studie voor mij overzichtelijk.

De internetsite is helder, concreet en overzichtelijk. De doelen, visie en praktische zaken staan er duidelijk in. Dit is bijzonder. Van sommige opleidingen moest ik eerst een brochure aanvragen en bleef ik daarna nog met allerlei vragen en onduidelijkheden zitten.

Ik kon voordat ik begon al rechtstreeks mailen en bellen met de trainers en mijn studiecoach, die al mijn vragen konden beantwoorden.

De opzet van de opleiding spreekt me aan, o.a. de praktijktraining, zelf coaching ondergaan, en de vrijheid om het onderdeel persoonlijke ontwikkeling zelf in te vullen.

Omdat ik persoonlijke gesprekken en helpen van collega's het leukste vind in mijn werk.

Een pluspunt vind ik de uitgebreide informatie op Internet. Ik heb overigens geen uitgebreid vergelijkend warenonderzoek gedaan, ik verlaat me ook een beetje op mijn gevoel hierin.

Ik had al de cd's en het bijbehorende boek besteld en die gaven uiteindelijk de doorslag.

Tot nu toe had ik alleen van opleidingen tot counsellor gehoord die schriftelijk waren, zonder praktijklessen. Training vind ik een must als je in de hulpverlening wilt gaan werken, dus deze opleiding sluit hierbij aan.

Deze opleiding ligt binnen mijn financiële mogelijkheden plus uw aanpak spreekt mij wel aan!

Deze opleiding geeft mij de mogelijkheid om andere mensen beter te begrijpen en om mensen te kunnen motiveren om positiever in het leven te staan en eventuele problemen, conflicten of anders op te kunnen lossen door middel van counselling.

Ik vind het fijn zoals jullie de omgang met mensen beschrijven, de privacy waarborgen en vooral de mensen in hun waarde laten, want dat is iets wat voor mij heel erg belangrijk is.

De manier waarop jullie de studie naar voren brengen door samen zonder hiërarchie te werken. Dat geeft rust en vertrouwen en dat vind ik buitengewoon belangrijk.

Ik ben al lang op zoek naar een opleiding zoals deze, wat mij vooral aanspreekt is de ruimte voor innerlijke groei en de psychosociale aspecten van de opleiding. Ook de flexibele tijdsindeling en het gefaseerd toegroeien naar een gewenste functie in de maatschappij zijn voor mij belangrijk.

De opleiding past bij me. Counselen heeft mijn interesse gewekt. Daarbij is het een relatief korte opleiding. Ik hoef niet veel te schrijven. Praten, luisteren en observeren zijn nu mijn tools en daar kan ik wat mee.
 
Een jaar terug heb ik gekozen voor een schriftelijke cursus stresscounselling. De manier van les krijgen beviel me niet. Ik miste de interactie.

Ik kies voor de zaterdagopleiding, omdat ik die het beste kan combineren met mijn privé-leven.

Ik ga niet voor mijn gemak, maar wel voor een goed resultaat. Ik wil feedback / reflecteren / ervaren. Theorie moet ingesleten worden in vaardigheden. Ik wil een goede coach worden.

De persoonlijke en heldere toon van de syllabus sprak me erg aan en gaf me meteen een goed gevoel over de opleiding (en de opleidingskosten zijn zeer schappelijk).

Ik ben al enige tijd op zoek naar een opleiding op het gebied van de psychologie, die te combineren is met gezin en werk, en mogelijkheden biedt om andere werkzaamheden te creëren, die me meer voldoening geven en ook goed te combineren blijven met mijn gezin.

De manier van communiceren spreekt me aan, de tijd is te overzien, verschillende locaties in het land en het lijkt me goed te combineren met mijn werk.

Deze opleiding spreekt me aan doordat ik mijn eigen studiepakket kan samenstellen.

De syllabus van de ACC zag er goed doordacht uit en de “nazorg” d.m.v. stageplaatsen, hulp bij het opzetten van een eigen praktijk vond ik belangrijk.

Het directe contact met trainers en coaches tijdens de studie en, heel belangrijk, de praktijkdagen.

Ik kies voor deze opleiding om een aantal praktische redenen: flexibiliteit, relatief veel praktijk oefening, en de zeer aantrekkelijke prijs. Mogelijkheid voor toetreden tot beroepsvereniging.

Waar ik nou echt enthousiast van werd waren zaken zoals: De gelijkwaardigheid tussen trainer / docente en studente. Het uitgangspunt is het goede in de mens, diens vermogen om te ontwikkelen.

Dat de leerstof boeken zijn, die geschreven zijn door verschillende auteurs, en niet een dictaat aan de hand van één persoon en dat persoonlijke ontwikkeling even zeer meetelt als vaardigheden en kennis. De humanistische stroming in de psychologie spreekt me ook erg aan.

Eerlijk gezegd was het deze lange lijst vragen die jullie stelden. Hierdoor weet ik dat ik in een klas kom met gemotiveerde medestudenten en dat het een gedegen opleiding is.

Bij counsellen en coachen komt het vooral aan op het veelvuldig trainen van vaardigheden. Ik vind het daarom prettig dat het theoretische gedeelte vooral een thuisstudie is en dat vragen of problemen via e-mail kunnen worden voorgelegd. Dat maakt dat op trainingsdagen voor het grootste gedeelte ook getraind kan worden.

Ik heb me ook bij andere opleidingen georiënteerd. Telkens kwam ik terug bij de ACC, omdat de manier waarop de opleiding wordt gepresenteerd mij enthousiast maakt en inspireert.

Praktisch gezien is dit een opleiding die naast mijn werk in mijn leven is in te passen.

Sluit aan bij wat ik nu doe, kan in beperkte tijd en met overzichtelijke kosten bereikt worden en zet de deur open naar zelfstandig ondernemerschap.

Deze opleiding bij jullie is aantrekkelijk, omdat er mogelijkheden zijn om deel te nemen aan het gezamenlijk bouwen van een mooi geheel, ik zie mogelijkheden om mijn talenten toe te kunnen passen. In feite kun je de opleiding zo mooi maken als je zelf wilt. En zelf ook diepgang creëren.

Met deze basis kan ik doorstuderen tijdens het werken als counsellor. Ik wil de vrijheid om mijn leven in te delen zoals ik voel dat het goed is.
 
De duur van de opleiding is te overzien; na 10 maanden kun je al een niveau bereikt hebben waarmee het mogelijk is het beroep ook daadwerkelijk uit te oefenen.

De andere counselopleidingen die ik gezien heb, zijn lang zo diepgaand niet als deze.

De inhoud (de cd's en boekenlijst) spreekt mij aan, enkele boeken bezat ik reeds uit eigen interesse, voordat ik in contact kwam met de ACC. Uit ervaring weet ik dat iets alleen geleerd kan worden door regelmatig (liefst veel) te oefenen, hiermee is ruimschoots rekening gehouden.

Het netwerk van professionals (en studenten) dat via de ACC binnen bereik komt.

Ik heb zelf het één en ander achter de rug. Een counsellor heeft me toen fantastisch geholpen. Hierdoor ben ik ook geïnspireerd geraakt om anderen te gaan helpen.

Deze studie is flexibel en leert mij de vaardigheden die ik in eerste instantie denk nodig te hebben.

Ik werk al als supervisor, maar heb het gevoel dat ik nog wat handvaten nodig heb.

De opleiding vind ik zo waanzinnig leuk om te doen, maar vooral om de counselvaardigheden toe te passen en om er later mijn beroep van te maken.

Omdat ik dit de meest effectieve manier vind om jezelf te leren kennen en anderen te leren kennen.

Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in mensen, waarom lukt het de ene mens wel en de ander niet om zaken voor elkaar te krijgen, en hoe kun je bewerkstelligen dat mensen uit zichzelf toch weer waarde gaan hechten aan het leven en dus gelukkiger worden.

Ik zie de opleiding Counselling als een open deur met daarna een lange lichte gang met heel veel zijdeuren om allerlei kanten op te kunnen gaan. Want de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Wat mij aansprak is mensen helpen met problemen. Niet het probleem daarin centraal stellen maar de mens. Probeer de mens te helpen door het leren zijn eigen probleem te managen. Waarbij ook de ervaring (wijsheid van de counsellor) ingebracht mag worden. Hierdoor sta je dicht bij je cliënt.

Ik ben reeds jaren actief bezig in het begeleiden van mensen, zowel op privé- als op professioneel vlak. De reeds opgedane vaardigheden wil ik gaan verfijnen en ik ben ervan overtuigd dat deze opleiding het best aansluit bij hetgeen ik wil en hetgeen ik uiteindelijk zoek. Het is juist die levenservaring, dat in combinatie met mijn werkervaring, er voor zorgt dat ik me de aangewezen persoon voel om counsellor te worden.

Het belang dat jullie hechten aan een flinke dosis intervisie spreekt me ook aan. Ik vind dat een mooie tegenhanger voor de vele uren die ik thuis alleen aan mijn studie ga besteden. Leren kan voor mij niet plaatsvinden zonder de uitwisseling van ervaringen met andere mensen.

De visie van Rogers past volledig in mijn eigen beeld van de mens, en sluit aan bij het beroep dat ik uiteindelijk wil gaan beoefenen. Ik proef een zekere uitdaging en vrijheid, die ik bij andere opleidingen niet zo gauw terugvind.

De enige andere opleiding tot schoolcounsellor, die ik heb kunnen vinden, is die via de xxx. Gezien het jarenlange dubieuze imago van dit instituut kies ik hier niet voor.

Deze opleiding sprak me meteen aan, ik kan hem combineren met mijn baan en bovendien heb ik wat rondgevraagd en kreeg ik positieve reacties.

De opbouw spreekt mij erg aan, je legt eerst een basis om vervolgens je te kunnen specialiseren.

Vaak hebben mensen in mijn omgeving gezegd dat ik van counselling mijn beroep kan maken.
 
Deze opleiding spreekt mij het meeste aan, omdat het een brede opleiding is, en er vele mogelijkheden tot specialisatie zijn.

Praktijk èn theorie, in de buurt en behapbaar, omdat het één zaterdag in de maand betreft.

Deze opleiding zou een goede toegevoegde waarde kunnen bieden aan mijn ervaring en talenten, waarmee ik geschikt werk kan doen op het gebied van counselling.

Coach of counsellor ben je of ben je niet, in mijn ogen. Ik weet dat ik het ben, maar het ontbreekt mij aan een diploma of certificaat. Wat jullie aanbieden, steekt met kop en schouders uit boven de rest.

Intuïtie en ik kreeg er een warm gevoel bij.

Ik was bezig met een opleiding, maar ik had geen contact met de docent. Met deze opleiding, kan ik naast de praktijktrainingen, altijd via internet contact met de docent opnemen.

Het is de enige counselopleiding die het UWV wil vergoeden, omdat die betaalbaar is en ze er goede ervaringen mee hebben.

Uitstraling: direct, helder, dit hebben we te bieden, niet meer en niet minder. De verantwoordelijkheid ligt bij student zelf (niet schools). Zelfstudie (geen colleges). Flexibiliteit: studie zelf inrichten, tempo zelf bepalen. Nadruk op training en eigen ontwikkeling. Systeem van studiecoach, trainer, netwerk en tot slot de prijs.

In april had ik een deel van de cursus bedrijfscounselling op proef van het xxx. Dit viel me zwaar tegen. Een groot deel bestond uit “medische basiskennis”. De prijs-kwaliteitverhouding leek nergens op. Daarbij vergeleken maakt deze cursus een zeer goede indruk.

Deze studie lijkt me heel praktisch gericht. Ik ben al een tijd bezig om voor mezelf de juiste studie te kiezen. De studie is flexibel. Je kunt eventueel versnellen. En meerdere niveaus tegelijk doen.

Na één jaar studie kun je al een diploma behalen, en daarna eventueel een vervolgopleiding doen.

Ik heb met verbazing en bewondering naar je internetsite gekeken. Ik raakte niet uitgelezen. Professioneel, duidelijk, menselijk. Ook de waarschuwing voor de zwarte lijst, super! De nadruk op privacy, de eerlijkheid van jou en ook de trainers stel ik zeer op prijs. Ik weet dat mijn mail aan jou veilig is. Jouw respect en acceptatie van ieder mens straalt door op de hele site. Je komt over als iemand die heel wijs en zeer professioneel is en daarom wil ik deze opleiding volgen bij jouw Academie voor Counselling en Coaching.

Ik geef regelmatig themaworkshops aan groepen die al dan niet emotioneel beschadigd zijn, en gebruik daarbij muziek als hulpmiddel. De emoties, reacties en het proces waarin deze mensen verkeren zou ik beter willen kunnen herkennen, begeleiden en / of sturen.

Ik biedt mijn leven lang al een luisterend oor. Het beroep is op mijn lijf geschreven en deze opleiding kwam als beste uit de bus.

Deze opleiding is laagdrempelig, omdat ik grotendeels zelf mijn tijd kan indelen Ik heb alle nieuwsbrieven gelezen die je gestuurd hebt en vond ze erg interessant, en leuk.

De grote verantwoordelijkheid en vrijheid van de deelnemer zelf spreken me erg aan. Ook omdat ik graag mensen wil helpen om weer in het juiste spoor te komen.

Ik surf vaak naar de site van Judith Hamerlinck en deze spreekt me erg aan. Aangezien zij verbonden is aan de ACC geeft mij dit vertrouwen over de kwaliteit van de opleiding.

Wat is jouw motivatie om eventueel aan deze opleiding te beginnen?
 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©