blank

Trudy Vlot

‘Soms kan een woord een wonder doen, een goede gedachte een mens genezen’ – Phil Bosmans

Forward to Basics

Ik de jaren van mijn werkbare leven kwam ik er achter dat we steeds meer blindvaren en gebruik gaan maken van technieken, nieuwe behandelmethoden, nieuwe inzichten. Maar de basis waaruit wij leven komt daarmee in het gedrang, verdwijnt uit ons gezichtsveld. Weer op zoek gaan naar de basis, jouw basis in mijn drijfveer om mensen te behandelen, te gebeleiden en inzicht te geven dat het leven een levenslang leerproces is.

Leren

Des te meer je leert, des te meer je inzcht krijgt en ervaart dat je maar zo weinig weet. DE waarheid bestaat niet, ieder heeft z’n eigen waarheid. Buikpijn zit bij de een in z’n buik, bij de ander tussen de oren. Dat is nu eenmaal zo. Daarom is het een niet minder waar dan het ander. Bovendien is alles verbonden met alles. Daarom vind ik het fascinerend om steeds weer nieuwe elementen van het leven te ontdekken en dit door te mogen en kunnen geven aan anderen.

Loopbaan

Na mijn studie geneeskunde heb ik 12 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als financieel directeur. De relativiteit van geld heb ik daar gebracht over te brengen op onze medewerkers. Wat heb je aan en ton salaris als je depressief bent of kanker hebt? Daarna heb ik een eigen praktijk opgezet in complementaire geneeskunde, waarbij met name de stelregel ‘alles is met alles verbonden’ steeds weer naar voren komt. Vekeerde voeding kan leiden tot depressie, de ruzie met je baas tot pijn in je knie, een verstoorde natuur kan leiden tot verstoorde relaties, en ga zo maar door. Inzicht en bewustwordng is een eerste stap naar wel-zijn. De weg naar welzijn kun je wel ondersteunen met behandelmethoden, middelen of technieken, maar is altijd ondersteunend. De persoon in kwestie moet het uiteindelijk wel zelf doen. Als directeur, arts of coach ben ik slechts een tool of wegwijzer in zijn of haar leven.

Waarom ACC

Marian Kok ken ik al van voor haar carriere als directeur bij ACC. Ik ben blij dat ik mijn kennis, kunde en vaardigheden mag inzetten voor het team en de organisatie waar zij (mede) het gezicht van is.

Wie is je voorbeeld?

Iedere dag leer ik van alle mensen een beetje. Ieder mens heeft een kern van wijsheid in zich, ik kan een boek vullen met namen van mensen waarvan ik dingen heb geleerd of inzichte heb gekregen. Ik heb daarom niet een specifiek iemand als voorbeeld. Als ik dan een voorbeeld moet noemen: de natuur in zijn totale complexiteit en simpliciteit.