Skip to content

ICF – International Coaching Federation

De International Coaching Federation (ICF) is een van de grootste wereldwijde organisaties voor coaches en coaching. De ICF biedt certificering aan en heeft als doel een wereldwijd netwerk van getrainde coaching professionals op te bouwen.

De opleidingen van de ACC zijn niet geaccrediteerd door ICF, maar met de diploma’s van de ACC kun je wel lid worden van de ICF, als je aan de volgende eisen voldoet:

  1. Een diploma van een opleiding met minstens 60 uur aan opleidingsuren (dit geldt voor zowel onze opleiding Basis Coaching en Counselling als de opleiding Verdieping Coaching en Counselling).
  1. 100 uur ervaring met het werken met cliënten, waarvan 75 uur betaald moet zijn (bijv. cliënten die betalen voor je diensten). Deze coaching ervaringsuren moeten beginnen nadat je bent begonnen met de opleiding.

Voor onze studenten betekent dit: In ons eerste jaar (Basis Coaching en Counselling ) werk je 12 uur met cliënten. In het tweede jaar (Verdieping Coaching en Counselling) werk je 40 uur met cliënten. Je zou dus 48 uur extra met cliënten moeten werken om je te kunnen registreren als ICF-coach.

  1. Ontvang 10 uur mentorcoaching. NB: dit moet gebeuren met een mentorcoach die ICF-lid is. Minstens 3 uur mentorcoaching moet plaatsvinden in individuele sessies, de overige 7 uur mogen ook in groepssessies worden gedaan.

Voor onze studenten betekent dit:

  • Je kunt begeleid worden door een van onze docenten die ICF-lid is om aan deze eis te voldoen. Kijk op onze supervisiepagina om te zien welke supervisors/docenten ICF-lid zijn. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een externe begeleider die ICF lid is als je liever zelf iemand buiten de ACC zoekt.
  • Voor de 7 uur groepssupervisie kun je bijvoorbeeld medestudenten (die ook ICF-lid willen worden) vragen om dit mee te doen. Je kunt bijvoorbeeld de studenten in je groep vragen of een bericht plaatsen op onze Alumni pagina op LinkedIn. 
  1. Om aan te tonen dat je coachingsvaardigheden op ICF-niveau zijn, moet je een coachingsessie met een cliënt opnemen (20-60 minuten) en hiervan een transcript schrijven.
  1. Je zult moeten slagen voor een schriftelijk examen, ontworpen om je begrip van en vaardigheid in het toepassen van de ICF definitie van coaching, de ICF Core Competencies en de ICF Code of Ethics te toetsen.

Meer informatie over de ICF en het traject om lid te worden vind je op de website van de ICF.

Back To Top