Skip to content

Paulien Kok

“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen we in staat zijn daadwerkelijk te realiseren” – Johann Wolfgang von Goethe

Van jurist naar een eigen academie
Samen met mijn zus Marian ben ik sinds 2018 directeur-eigenaar van de ACC.
Ik heb een juridische achtergrond en heb jarenlang in de advocatuur en in het bedrijfsleven gewerkt, zowel in Nederland als in het buitenland. Het vergde in totaal twee serieuze waarschuwingen van mijn lijf om te accepteren dat ik op het verkeerde pad zat. Er moest iets veranderen.

Begin 2018 ben ik begonnen met een omscholing tot coach/counsellor. Ik wilde dat al jaren, maar had me er steeds maar tegen verzet, hoofdzakelijk door het idee dat al zoveel mensen deze richting hadden gekozen. Wat had ik nou nog toe te voegen? Het is me intussen duidelijk geworden dat die zorg ongegrond is: iedereen kan iets bijzonders bijdragen met zijn/haar unieke talenten. Coaching/counselling is bovendien inzetbaar in vele vormen en beroepen. En daarnaast verrijk je jezelf op een onbetaalbare manier met alles wat je opsteekt in het leerproces. Ik had dus geen betere beslissing kunnen nemen. Helaas waren er meerdere schoppen onder mijn achterste voor nodig om er te komen. Maar goed, een schildpad ziet onderweg meer dan een haas, zullen we maar zeggen.

Ik was bezig met het opzetten van een eigen praktijk, deels samen met Marian, toen de ACC op ons pad kwam. De vorige eigenaar had de academie in 22 jaar uitgebouwd tot iets heel moois en succesvols en nu vond hij het tijd voor een nieuwe frisse wind. Onder leiding van een nieuwe eigenaar. Wij zagen hier wel wat in en besloten de uitdaging aan te gaan. Zo werkt het universum nu eenmaal, je kunt het leven van tevoren niet uitdenken. En wie wil dat ook, als het tot zulke leuke dingen kan leiden…

Back To Top