Skip to content

Coachvaardigheden

3 weken (3 lesdagen)
Utrecht
€ 1.050
Duur: 3 weken (3 lesdagen)
Waar: Utrecht
Prijs: € 1.050
Wil jij als coach aan de slag of wil je als professional mensen beter kunnen begeleiden? Dan zijn coachende gespreksvaardigheden de basis om dit goed te kunnen doen. Deze opleiding is geschikt voor 2 doelgroepen: als basis voor mensen die een van onze specialisatieopleidingen willen volgen en voor professionals die hun medewerkers of patiënten beter willen begeleiden. Of je nu manager, studie-adviseur of huisarts bent, het beheersen van coachvaardigheden kan je enorm helpen om mensen effectiever te begeleiden. In deze opleiding gaat het om gespreksvaardigheden, kennis van methodieken en bovenal om de juiste innerlijke houding van waaruit je de relatie met je cliënt, patiënt, student of medewerker vormgeeft.

Voer jij als professional vaak gesprekken met medewerkers, klanten of patiënten en wil je die op een meer coachende wijze voeren? Dan hebben wij de training voor jou. Leer om professioneel coachen toe te passen in jouw werk. Of wil je gespecialiseerd coach worden, maar moet je eerst nog de basisvaardigheden leren? Dan is deze opleiding het startpunt voor jouw carrière.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding is geschikt voor twee doelgroepen:

 1. Professionals die de essenties van het coachen onder de knie willen krijgen. Dat kan betekenen dat je in de praktijk werkt met patiënten als huisarts, fysiotherapeut, praktijkbegeleider of andere zorg/hulpverlener. Of je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen als HR-manager, verandermanager, teamleider, loopbaanbegeleider, studiebegeleider etc. De diversiteit aan functies en achtergronden van de deelnemers aan deze opleiding geeft extra interessant materiaal voor oefening en reflectie.
 2. Mensen die een specialisatieopleiding willen volgen en eerst nog de basisvaardigheden van het coachen moeten leren.

Wat kun je met deze opleiding?

De opleiding geeft je een gedegen basis om coachende gesprekken te voeren, om zo mensen te kunnen begeleiden bij hun herstel, ontwikkeling of verandering. Je kunt mensen in beweging krijgen, terwijl je de verantwoordelijkheid ervoor bij hen laat. Je weet hoe je het herstelvermogen en de intrinsieke motivatie van de ander activeert.

Wat leer je in de opleiding?

Na afronding van het programma kun je:

 • Mensen coachend begeleiden bij uiteenlopende vraagstukken.
 • De veerkracht, motivatie en het zelflerend vermogen van de ander aanspreken.
 • Verschillende methodieken inzetten om mensen te begeleiden in hun proces.
 • Een gezonde begeleidersrelatie vormgeven.
 • De juiste verantwoordelijkheid zelf nemen en de juiste verantwoordelijkheid bij je patiënt, cliënt, student of medewerker laten.

Tijdens de opleiding doorloop je ook een persoonlijk ontwikkelproces. Je oefent als coach en als coachee. Op die manier leer je je eigen thema’s en patronen ook beter kennen. Dat zelfinzicht helpt je weer om mensen beter te kunnen begeleiden.

Opbouw opleiding

De opleiding is opgebouwd uit 3 lesdagen, met daarin de volgende thema’s/onderwerpen:

 • Definitie en plaats van coachen
 • Basale coachhouding
 • Fasen van coaching
 • Communicatie en gespreksvaardigheden
 • Motivatie, gedrag en coping
 • Transactionele Analyse
 • Geweldloze communicatie
 • De relationele aspecten van coaching
 • De zes coachhoudingen
 • Motiverende gespreksvoering

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat.

Details van de opleiding Coachvaardigheden

Opleiding:

Coachvaardigheden

Kenmerken:

Klassikale opleiding

Duur:

3 weken

Omvang:

3 lesdagen

Groepsgrootte:

10 tot 16 deelnemers

Studiebelasting:

Gemiddeld 8-10 uur per week

Opleidingsniveau:

HBO-niveau

Vooropleiding:

Voor deze opleiding dien je minimaal een MBO-niveau 4 of HAVO-opleiding te hebben afgerond en voldoende levenservaring en motivatie te hebben. Indien je niet voldoet aan deze eis, klik dan hier voor de mogelijkheden.

Docenten:

Diploma:

Bij een voldoende resultaat voor het portfolio, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 100%, het ontvangen van een positieve trainersverklaring en wanneer voldaan is aan de betalingsverplichting, ontvang je het certificaat Coachvaardigheden.

Portfolio-eisen:

Tijdens de opleiding werk je aan je portfolio, waarin je verslagen opneemt van jouw leerproces, de sessies met je proefcliënten, de intervisie en de geoefende methodieken. Je gaat 6 uur aan het werk met proefcliënten. De proefcliënten dienen door de student zelf gezocht te worden.

Aanwezigheidsplicht:

Studenten worden geacht 100% van de lessen aanwezig te zijn om hun certificaat te kunnen behalen.

Literatuurlijst:

Download hier de literatuurlijst voor de opleiding.

Prijzen

Start september 2024:

Totaalprijs € 1.050,-. Betaling in 3 termijnen € 350,- per termijn.*

*Betaling in termijnen is mogelijk (maximaal 3). Het volledige bedrag moet echter zijn voldaan vóór aanvang van de opleiding.

Genoemde prijzen zijn inclusief administratiekosten (à € 50,-), lesmap (à € 50,-) en examenkosten. De literatuur en eventuele herexamenkosten (à € 100,- per onderdeel) zijn niet inbegrepen.

NB: De lesmap wordt eenmalig per student verstrekt. Slechts in uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om een herdruk van de lesmap aan te vragen. Indien een herdruk akkoord is bevonden door de ACC, dan zijn de kosten daarvan € 100,- (inclusief administratiekosten en verzendkosten binnen Nederland).

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen btw van toepassing is.

Indien onderstaande tabel niet wordt getoond op je mobiele telefoon of tablet, kantel dan je scherm (een kwartslag).

Filters Sorteer resultaten
Opnieuw Start
Variant
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
3 weken
20-09-2024
vrijdag
10.00 - 17.00 uur
Mado Remkes
Utrecht
Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 16 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een andere locatie.

Aanwezigheidsplicht en lessen inhalen

Studenten worden geacht 100% van de lessen aanwezig te zijn om hun diploma te kunnen behalen.

Voor deze opleiding zijn nog geen evaringen beschikbaar.

Back To Top