Skip to content
De ACC bestaat 25 jaar opleidingen coaching en counselling

De ACC bestaat 25 jaar!

De Academie voor Coaching en Counselling bestaat 25 jaar! En daar zijn we natuurlijk enorm trots op. We nemen jullie graag mee in een stukje historie en hoe we er nu voorstaan.

Hoe het allemaal begon

De ACC is in februari 1996 opgericht, met als basis de humanistische visie van Carl R. Rogers. Rogers is de grondlegger van de ‘person-centered therapy’ (ook wel: ‘Rogerian therapy’), een vorm van therapie die hij in de jaren ’40 van de vorige eeuw ontwikkelde. Met deze nieuwe methode stuurde hij weg van het traditionele therapie-model, waarin de therapeut de expert is ten opzichte van de patiënt/cliënt. In plaats daarvan introduceerde hij ‘counselling’ als een non-directieve en empathische aanpak, waarbij de cliënt een actieve rol heeft in zijn/haar eigen therapeutische proces. 

Van 1996 tot 2018 zijn duizenden studenten onder de ACC opgeleid, velen met nog altijd een goedlopende praktijk als coach/counsellor en/of als docent in het vak.

Een nieuw begin

In 2018 besloot de oorspronkelijke oprichter van de ACC het stokje over te dragen. Het was tijd voor een frisse wind, onder leiding van een nieuwe eigenaar. De zussen Marian en Paulien Kok hebben deze uitdaging met veel enthousiasme en plezier op zich genomen. In augustus 2018 ging de eigendom van de ACC over, in maart 2019 werd de ACC officieel opnieuw gelanceerd. In een geheel nieuw jasje, maar met zoveel mogelijk behoud van bestaande kennis (trainers) en gedachtegoed, en met een groot respect naar alles wat er in de voorgaande 23 jaar was neergezet. 

Een nieuw opleidingsaanbod

Sinds de herlancering van de ACC is het een en ander gewijzigd aan de opleidingstructuur. Waar er oorspronkelijk sprake was van vier (opeenvolgende) opleidingsjaren, bestaat het aanbod nu uit meerdere individuele opleidingen, te beginnen met een 10-daagse basisopleiding tot coach/counsellor. Daarnaast zijn er specialisatie-opleidingen die de student de mogelijkheid geven zich verder te verdiepen in een bepaalde richting. 

Nationale en internationale erkenning

In de afgelopen twee jaar heeft de ACC nationale en internationale erkenning gekregen voor haar instituut en de opleidingen. Zo dragen wij het keurmerk van de NRTO (Nationale Raad voor Training en Onderwijs) en zijn onze opleidingen inhoudelijk erkend door de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching). Internationaal gezien hebben we officiële erkenning ontvangen van de IAC (International Association for Counselling). En tot slot is onze opleiding tot Leefstijlcoach geaccrediteerd bij KABIZ en BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland)

Veel ontwikkelingen dus in korte tijd om erg trots op te zijn!

De komende jaren blijft de ACC zich inzetten om kwalitatief hoogwaardige en erkende opleidingen coaching en counselling aan te bieden, altijd tegen een scherpe prijs.

Back To Top