blank

Betty Bonnema

“Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen” – Loesje

Voor mij is niets zo boeiend als een setting waarin samen leren en ontwikkelen voorop staat. In een fijne groep je bewust worden en oefenen met nieuw gedrag – vervolgens je successen samen vieren of elkaar eerlijk een spiegel voorhouden. Niets zo krachtig als een diverse groep mensen die samenkomt om te groeien.

Dat ik daarin de rol van docent, facilitator, trainer mag spelen beschouw ik als een voorrecht.  En het getuige zijn van al die ontwikkeling als puur plezier!

Mijn achtergrond
Na mijn studie psychologie heb ik ruim 20 jaar bij verschillende werkgevers (overheid en commercieel) gewerkt als trainer en coach loopbaanbegeleiding. Vaak voor hele specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld tienermoeders, alleenstaande moeders, medewerkers na ontslag etc. Ook heb ik een periode OR (Ondernemingsraad) trainingen gegeven.  Hoewel deze groepen heel verschillend zijn, merkte ik vooral de overeenkomsten op: iedereen wil graag gezien, gehoord, begrepen worden en gewoon kunnen ontspannen en zijn wie hij/zij is.

In mijn huidige werk als coach en docent in het Hoger Beroepsonderwijs geeft het me daarom heel veel voldoening zowel de jongere studenten als de volwassen deeltijdstudenten Management in hun ontwikkeling bij te staan. Daarin leer ik ook steeds weer hoe veerkrachtig wij mensen zijn.

Expertise en passie
Naast coachen en trainen, waarin ik veel van mijn creativiteit en inlevingsvermogen kwijt kan, ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in de verbinding van lichaam en geest en hoe dit een rol speelt in onze energie. Veel energetisch gevoelige mensen komen in beroepen met mensen terecht en kunnen zich zo goed met de ander verbinden dat ze de verbinding met zichzelf soms verliezen. Via dit onderzoek naar het verbinden met mijzelf heb ik het pad van meditatie en energetisch waarnemen bewandeld. In gesprekken met mensen kan ik daardoor vaak heel precies verwoorden wat ik zie gebeuren. Prachtig om te zien wanneer iemand in verbinding met zichzelf leeft en van daaruit de verbinding met anderen aan gaat!

Waarom ik docent ben bij de ACC
Soms loop je ergens binnen en is er alleen maar een gevoel van herkenning – zo was het voor mij toen ik met een nichtje de open dag van ACC binnenwandelde. Wat ik heel erg waardeer aan de aanpak bij ACC is de aandacht voor de gelijktijdige ontwikkeling als coach en als mens. Dat ik daar mijn enthousiasme voor het vak aan toe mag voegen, is voor mij een cadeautje.

Wie is mijn held en waarom?
In iedereen die ik ontmoet zie ik aspecten die ik bewonder en waardeer. Voor mij is Oprah Winfrey echter door de jaren heen een voorbeeld geweest in haar voortdurende groei en ontwikkeling (voor het oog van de wereld) en in haar ruimhartigheid in het delen van wat zij aan wijsheid heeft vergaard. Voor mij is zij ook een boegbeeld van kracht en kwetsbaarheid en hoe die te verbinden. Heel inspirerend!