blank

Mado Remkes

“Onze grootste angst is niet dat we te kort schieten. Onze grootste angst is juist dat we over onbegrensde krachten beschikken. Het is het licht in ons en niet onze duisternis, waarvoor we de grootste angst hebben.” – Marianne Williamson

Iedereen leert, iedere dag opnieuw
Lesgeven zit mij in het bloed, ik doe het dan ook al bijna 20 jaar. Ik vind het geweldig om kennis over te dragen aan anderen, leerprocessen te volgen, na te denken over leerstrategieën en kennisoverdracht. Iedereen leert, iedere dag opnieuw, en ieder leerproces is uniek. Ik vind het bijzonder als ik een klein steentje aan iemands persoonlijke en geestelijke ontwikkeling kan en mag bijdragen.

Van docent naar coach
Van origine kom ik uit het onderwijs, hoewel ik al vroeg in mijn onderwijscarrière ben begonnen met coaching van leraren, teams en staf op VO-scholen. Dit smaakte naar meer, vandaar dat ik met een eigen coachpraktijk ben gestart. Inmiddels ben ik allround coach en bestaat nog maar een zeer beperkt deel van mijn cliënten uit docenten. Mijn cliëntenbestand is verbreed en ik begeleid nu met name hoog-opgeleiden bij diverse vraagstukken in hun persoonlijke en of professionele ontwikkeling.

Samen onderzoeken hoe je met behoud van eigenheid dingen anders kunt doen
Het gros van mijn cliënten heeft te maken met stress en burn-out klachten. Ik vind het niet alleen interessant om iemand weer stevig het arbeidsproces in te krijgen, maar vind het heel erg boeiend samen met de cliënt te onderzoeken wat er nou voor gezorgd heeft dat hij of zij in deze situatie beland is. Dan gaat het vaak over hele betrokken, positieve karaktereigenschappen die ergens doorgeschoten zijn geraakt en disbalans hebben gebracht.
Ik vind het een uitdaging om samen met mijn cliënt te onderzoeken hoe hij of zij het positieve aspect van zijn of haar karakter kan blijven vasthouden en waarderen, maar kan voorkomen weer in herhaling van zetten terecht te komen. Dan ga je dus onder andere kijken naar achtergronden, patronen, opvoeding, waarden en overtuigingen. Ik vind dit altijd mooie en kostbare processen. Ik leer van ieder traject weer veel en vind al mijn cliënten bijzonder in hun eigenheid.

Waarom de ACC?
Geweldig om bij deze club aan te mogen sluiten! Ik vind het zo leuk om mijn ruime ervaring en kennis te mogen gebruiken en in te kunnen zetten, waardoor andere professioneel begeleiders weer wat beter kunnen worden in de uitoefening van hun vak.
ACC biedt een royaal palet aan coaching en counseling aan, waardoor iedere professioneel begeleider wel ergens aansluiting kan vinden. Dat vind ik echt waardevol en krachtig. Het draagt bij aan betere en breder ontwikkelde professionals.

Wie is je voorbeeld?
Een van mijn helden is mijn voormalige supervisor, ik wenste altijd dat ik kon worden zoals zij: begripvol, deskundig, invoelend, liefdevol, spiegelend, stimulerend, echt kunnen luisteren en de ander horen, en, tenslotte, de ander enorm in zijn of haar kracht kunnen zetten. Dat zijn eigenschappen die ik enorm bewonder en ook nastreef.

Mensen leren om hun volledige potentieel te leven
Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal een enorm potentieel in ons hebben, maar dat we onszelf vaak tegenhouden dit voluit te leven. Mijn missie is dan ook om anderen meer voluit, vanuit hun volledig potentieel, leren te leven. Volledig bij zichzelf mogen en kunnen blijven, volledig perfect zijn zoals zij zijn. En dat dan weer uitdragen de wereld in.

Bekijk ook onze blog

ACC Blog Stress en Burn-out Coach Mado Remkes interview

Interview met Stress en Burn-out Coaching en Counselling docent Mado Remkes

Lees waarom Mado stress en burn-out coach is geworden en ontdek de opleiding Stress en Burn-out Coaching en Counselling.
Lees verder