blank

Margarita Bernal

“Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen,
Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen,
Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien”
Franciscus van Assisi

Wat is jouw inspiratie om les te geven?

Ik heb passie voor het vak, en vind het een voorrecht om het over te kunnen brengen aan anderen. Ik wordt door studenten geïnspireerd wanneer ik de kwartjes zie vallen, wanneer ze de tools inzetten en uitproberen en er fantastische dingen ontstaan. Er is iets magisch aan leren.

Mijn (be)roeping als trainer en coach

Ik ben geboren en getogen in Spanje (Barcelona). Ik ben op mijn 23ste naar Nederland gekomen, getrouwd, ik heb 2 prachtige dochters. Ik heb mijn (be)roeping gevonden in coaching/counselling en training en ik geniet enorm in het overbrengen van mijn kennis en ervaring.

Mijn passie is afwisseling, ik word blij van mensen die bereid zijn aan zichzelf te werken.

Ik heb brede interesses werk individueel, met relaties, met samengestelde gezinnen, en train groepen/teams in bedrijven. Ik werk systemisch en lichaamsgericht, daarnaast zet de TA (Transactionele Analyse) en EFT (Emotionally Focused Therapy) als methodieken graag in.

Mijn stokpaardje:

“Je mag zijn zoals je bent,
 Om te worden wie je bent,
Maar nog niet kunt zijn,
En je mag het worden op jouw manier
En in jouw tijd”

Wat vind je de kracht van de ACC?

Ik geloof in de combinatie van ervaringsgericht leren door te doen en zelfreflectie. Daarnaast vind ik de kracht van de ACC het tegelijkertijd aan jezelf werken als professional en aan je innerlijke groei.

Het lef om de draak in de ogen te kijken

Ik heb verschillende mensen die ik als voorbeeld inspirerend vind. Edith Eva Eger: naast wat ze gedaan heeft om te overleven, en hoe ze haar leven als professional in het teken van andere heeft gesteld; raakt het me hoe ze het lef heeft gehad om na jaren terug te gaan en haar draak in de ogen te kijken. Ze heeft de keuze gemaakt om van overleven naar voluit te leven gemaakt.