Skip to content
ACC Erkende en Gecertificeerde opleidingen

Nationale en internationale erkenning ACC

Op 1 juli 2020 heeft de Academie voor Coaching en Counselling (ACC) zowel een nationale als internationale erkenning gekregen voor haar instituut en opleidingen. We zijn hier uiteraard heel blij mee en het heeft ook grote voordelen voor onze (aankomende) studenten.

Erkenning door de LVSC

De opleidingen Basis Coaching en Counselling, Verslavingscoach en Verdieping Coaching en Counselling zijn erkend door de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisoren en Coaches).

Alle (afgestudeerde) studenten kunnen zich als lid aansluiten bij de LVSC. Tijdens de loop van de studie kunnen studenten zich bovendien al aanmelden als Aspirant-Registercoach.

Na succesvolle afronding van een van onze basisopleidingen (‘Basis Coaching en Counselling’ of ‘Verslavingscoach’) en het tweede jaar (‘Verdieping Coaching en Counselling’) kunnen studenten zich inschrijven als Registercoach bij de LVSC. Hierdoor kan aan cliënten en opdrachtgevers een gedegen achtergrond als coach worden getoond.

Erkenning door de IAC

De ACC heeft erkenning ontvangen van de IAC (International Association for Counselling). Dit betekent dat ons instituut en onze opleidingen aan de standaarden van de IAC voldoen.

Onze studenten en afgestudeerden kunnen lid worden van de IAC, wat betekent dat zij zich vanaf heden dus zowel nationaal als internationaal bij een beroepsvereniging kunnen aansluiten.

Klik hier voor meer informatie over erkenning en certificering van de ACC.

Back To Top