Skip to content
ACC opleiding Re-integratiecoach en Tweede Spoor Coach

Nieuw: Re-integratiecoach en Tweede Spoor Coach

Wil jij mensen begeleiden die in of na een ziekteproces moeten re-integreren (Eerste of Tweede Spoor)? In onze opleiding Re-integratiecoach en Tweede Spoor Coach leer je jouw cliënt te begeleiden in het proces van terugkeer naar passende arbeid. Je leert de wettelijke kaders en hoe jij als coach kunt schakelen met alle betrokken partijen, waaronder de werkgever, de bedrijfsarts en/of het UWV.

Tweede Spoor trajecten zijn gebonden aan ingewikkelde wet- en regelgeving. Het is belangrijk dat jij dit proces als coach goed begeleidt. Om dit als Tweede Spoor Coach op een goede manier te leren doen, kun je na de opleiding Re-integratiecoach optioneel kiezen voor een supervisietraject. In dit supervisietraject word je stap voor stap begeleid bij het uitvoeren van een Tweede Spoor traject, zodat je in de praktijk leert hoe dit gaat.

Voorheen bood de ACC de opleiding ‘Loopbaancoach en Re-integratiecoach’ aan als één opleiding. Vanaf nu bieden we de opleidingen Loopbaancoach en Re-integratiecoach en Tweede Spoor Coach aan als individuele opleidingen. Wil jij als allrounder in dit vakgebied aan de slag en uitgebreid met mensen kunnen onderzoeken wat zij willen en wat voor werk bij ze past, dan is het aan te raden ook de opleiding Loopbaancoach te doen.

Je kunt de opleidingen tegelijk volgen of na elkaar. Indien je de opleidingen na elkaar wil volgen en de planning van de volgende opleiding staat nog niet online, neem dan contact met ons op, zodat we je op de hoogte kunnen stellen van het lesrooster zodra dat bekend is.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Re-integratiecoach en Tweede Spoor Coach

Back To Top