Skip to content

Veel gestelde financiële vragen

Hieronder vind je veelgestelde vragen over financiële zaken met betrekking tot onze opleidingen.

Wanneer moet ik mijn opleiding betalen?

De opleidingen en modules moeten betaald zijn vóór aanvang van de eerste lesdag. Bij opleidingen kun je het totaalbedrag betalen in 3 termijnen (als de tijd tot aan de start van de opleiding dit toelaat). Modules dienen in één keer betaald te worden bij inschrijving. Op deze pagina vind je een overzicht van alle betaalmogelijkheden bij de ACC.

Wat zijn de bijkomende kosten van een opleiding?

De studiekosten zijn inclusief lesmateriaal in de vorm van een lesmap. Examengeld is eveneens bij de prijs van de opleiding inbegrepen. Bijkomende kosten zijn:

  • Literatuur: De literatuur die verplicht wordt gesteld in de opleiding is niet inbegrepen in het lesgeld. Je hoeft de boeken niet te kopen, maar moet ze wel lezen. Je vindt de literatuurlijst op onze website per opleiding onder het kopje ‘Details en prijzen’. Bij de meeste opleidingen is er ook aanbevolen literatuur. Deze hoef je dus niet verplicht te lezen, maar is ter verdieping van bepaalde onderwerpen uit de opleiding.
  • Herexamen: Als je niet slaagt voor alle onderdelen van jouw opleiding bieden wij je de gelegenheid om herexamen te doen. De kosten voor dit herexamen zijn € 100,-.
  • Lunch: Wij bieden je tijdens de lesdagen koffie en thee aan. Lunch is niet inbegrepen, deze dien je zelf mee te nemen/te regelen tijdens te lesdag.

Kan ik mijn studiekosten aftrekken van de belasting?

De regeling om studiekosten af te trekken van de inkomstenbelasting is per 1 januari 2022 vervallen.

Kan ik STAP-budget aanvragen voor een opleiding bij de ACC?

De mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen voor opleidingen en trainingen is op 6 juli 2023 komen te vervallen. Meer informatie over de STAP-regeling vind je op deze pagina op onze website.

Wat zijn de mogelijkheden met een UWV-uitkering?

Onze opleidingen zijn opgenomen in de ‘preferred supplier lijst’ van het UWV. Dat betekent dat o.a. de loopbaancoaches en re-integratieadviseurs van het UWV een ACC-opleiding kunnen inkopen voor hun cliënten.

Zit jij in de WW, ziektewet of WIA en kom jij misschien in aanmerking voor een opleidingstraject? Informeer dan bij het UWV wat voor jou de mogelijkheden zijn. Als je in aanmerking komt voor een opleidingstraject, dan kun je terecht bij de ACC.

Zijn de opleidingskosten inclusief of exclusief BTW?

De ACC is geregistreerd bij het CRKBO. Dat betekent dat op onze opleidingen geen BTW van toepassing is.

Back To Top