skip to Main Content

Veel gestelde financiële vragen

Hieronder vind je veelgestelde vragen over financiële zaken met betrekking tot onze opleidingen.

Wanneer moet ik mijn opleiding betalen?

De opleidingen en modules moeten betaald zijn vóór aanvang van de eerste lesdag. Bij opleidingen kun je het totaalbedrag betalen in 3 termijnen (als de tijd tot aan de start van de opleiding dit toelaat). Modules dienen in één keer betaald te worden bij inschrijving.

Wat zijn de bijkomende kosten van een opleiding?

De studiekosten zijn inclusief lesmateriaal in de vorm van een lesmap. Examengeld is eveneens bij de prijs van de opleiding inbegrepen. Bijkomende kosten zijn:

  • Literatuur: De literatuur die verplicht wordt gesteld in de opleiding is niet inbegrepen in het lesgeld. Je hoeft de boeken niet te kopen, maar moet ze wel lezen. Je vindt de literatuurlijst op onze website per opleiding onder het kopje ‘Details en prijzen’. Bij de meeste opleidingen is er ook aanbevolen literatuur. Deze hoef je dus niet verplicht te lezen, maar is ter verdieping van bepaalde onderwerpen uit de opleiding.
  • Herexamen: Als je niet slaagt voor alle onderdelen van jouw opleiding bieden wij je de gelegenheid om herexamen te doen. De kosten voor dit herexamen zijn € 100,-.
  • Lunch: Wij bieden je tijdens de lesdagen koffie en thee aan. Lunch is niet inbegrepen, deze dien je zelf mee te nemen/te regelen tijdens te lesdag.

Kan ik mijn studiekosten aftrekken van de belasting?

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Zijn de opleidingskosten inclusief of exclusief BTW?

De ACC is geregistreerd bij het CRKBO. Dat betekent dat op onze opleidingen geen BTW van toepassing is.

Back To Top