blank

Gaby Schaffrath

“Het zijn niet de sterksten die overleven en ook niet de meest intelligenten. Het zijn degenen die het beste reageren op veranderingen.” – Charles Darwin

Ik houd ervan om mijn passie voor het coachvak, mijn kennis en rijke ervaring als mens, docent en coach te delen met studenten, zodat het zich kan vermenigvuldigen. Ik word hier blij van en het geeft mij enorm veel positieve energie. Op deze manier wil ik graag van betekenis zijn en een positieve zinvolle bijdrage leveren aan de wereld.

Mijn achtergrond
Na mijn studie Nederlands Recht te hebben afgerond heb ik ruim 22 jaar vol passie en ambitie gewerkt in het bank en verzekeringswezen, met name in leidinggevende rollen. Ik werkte hard, werd gezien als een mensgerichte leidinggevende en realiseerde samen met mijn team de opgelegde doelstellingen en targets.

Totdat ik op een dag in de spiegel keek en een vrouw zag in een gouden kooi, die ik niet meer herkende. Ik realiseerde mij dat ik een hoofdrol speelde in een verhaal dat niet meer bij me paste. Wat te doen met de rest van mijn leven? Ik werd geraakt door het diepere verlangen om betekenisvol te willen zijn en vanuit vrijheid echt het verschil te maken in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen. Dit verlangen heeft ertoe heeft geleid dat ik begin 2011 mijn baan heb opgezegd en ben gegaan, voor wat mijn hart mij influisterde, start je eigen bedrijf voor coaching en training. Ik geef toe, daar was moed voor nodig en tegelijkertijd wist ik dat dit het juiste was om te doen.

Inmiddels heb ik meer dan duizend mensen mogen coachen en/of trainen. Ik ben als trainer erkend door het CRKBO en door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (de NOBCO) gecertificeerd op het niveau van Senior Practitioner en NOLOC erkend loopbaanprofessional.

Expertise en passie

Mijn passie is om mensen te kunnen inspireren om meer vanuit hun hart te leven en werken. Het leven is voor mij een school en ik geloof dat we hier zijn om te leren en onszelf verder te ontwikkelen, ons leven lang. Dit gaat verder dan alleen doen waar je goed in bent en waar je voor betaald wordt. Dit gaat ook over, doe je waar je echt gelukkig en blij van wordt en wat de wereld om je heen nodig heeft. Mijn expertise is om mensen meer bewust contact te laten maken met hun innerlijke gevoelswereld en samen te kijken wat nodig is om het van daaruit weer te laten stromen naar buiten.

Ik kijk holistisch naar mensen en combineer psychologische westerse inzichten, methodes en tools  met oosterse wijsheidstradities.  In de interactie tussen mij en de ander, maak ik gebruik van de kracht van het nu en mijn “guts feeling”. Het belangrijkste instrument dat ik in coaching en training inzet  ben ik zelf.

Mijn specialisaties zijn:

  • Stress en burnout counselling en coaching
  • Loopbaanbegeleiding
  • (Persoonlijk)Leiderschap en managementcoaching
  • Het laten stromen tussen hoofd, hart en ziel

Waarom ben je docent bij de ACC?

Ik ervaar het als een voorrecht om als docent verbonden te mogen zijn aan de ACC en mijn passie, missie en talent te mogen delen. Daarbij sta ik volledig achter de visie en missie van de ACC waarbij het Rogeriaanse gedachtegoed een belangrijk uitgangspunt is. Dit betekent voor mij uitgaan van het goede in ieder mens en zijn mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en te groeien vanuit vrijheid.  Belangrijke waarden die mij aanspreken zijn om te werken vanuit zelfacceptatie, een empathische houding, openheid en echtheid

Wat ik ook mooi vind, is dat de ACC  een waardevolle combinatie biedt van zowel leren coachen alsook counsellen. Tijdens de opleiding wordt bewust ruimte gecreëerd voor zowel innerlijke groei alsook professionele ontwikkeling. Daarbij ga je als coach/counsellor ook zelf door het stof waardoor je de beste en diepste versie van jezelf (her)ontdekt en je dit weer kunt inzetten in je werk en leven.

Wie is mijn held en waarom?

Er zijn vele voorbeelden in mijn leven. Sommige mensen laten mij de aanwezigheid van iets zien en anderen weer de afwezigheid.

Mijn belangrijkste held is Pippi Langkous. Als klein meisje wilde ik al op haar lijken, eigen en wijs, moedig zijn maar ook aandacht en zorg  hebben voor de mensen om je heen. De uitspraak, “ ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan “ was voor mij ook echt een “eye opener”!