Geert Kannegieter

“We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn” – Anais Nin

Anderen inspireren om professioneel dit vak uit te gaan oefenen
Na 55 jaar levenservaring waarvan ruim 25 jaar werken als loopbaancoach, en opgeleid te zijn tot docent wil ik nu graag anderen inspireren om professioneel dit vak uit te gaan oefenen. Ik houd van ervaringsgericht leren en van ten diepste willen weten. En het docentschap zit in de familie.

Werken met bijzondere doelgroepen als rode draad
Ik ben opgegroeid in een gezin gedomineerd door godsdienst, mijn droom om kunstenaar te worden is in de kiem gesmoord. Ik ben voor mijn andere pad gegaan, lesgeven en coachen. De rode draad is het werken met bijzondere doelgroepen; ex-verslaafden, mensen met gedragsproblematiek, docenten naar buiten het onderwijs begeleiden. Ik heb nieuwsgierig onderzocht, al doende geleerd. Mijn vrijheidsdrang heeft mij tot zelfstandig ondernemer gemaakt.

Oosters en Westers denken
Mijn expertise is mijn generalisme. Ik heb over de gehele breedte van het loopbaanvak gewerkt. Ik gebruik het Oosters en Westers denken, via fysiek, mentaal of het gevoel tot inzichten en volgende stappen komen. Ik houd van de ‘eclectische aanpak’, doe dat wat aan de orde is, niet wat de methode zegt. Ik houd van filosoferen voor de nodige perspectiefveranderingen. De mens blijft mij boeien.

Jezelf opnieuw uitvinden
De academie voor coaching en counseling is diepgeworteld en heeft coaches opgeleid die ik bewonder. De ACC vindt zichzelf weer opnieuw uit, is bereid alles ter discussie te stellen, stevig te snoeien en verder uit te groeien.

Aanhoudend applaus maar ook oorverdovende stiltes
David Bowie is mijn voorbeeld; blijf jezelf vernieuwen, houd je eigen koers, met aanhoudend applaus maar ook oorverdovende stiltes. Je onzekerheid verbergend achter maskers en je zelfvertrouwen strak in het pak om dit vervolgens los te kunnen laten. Alles mag er zijn, wees jezelf ten voeten uit en word mooi oud met een waardig afscheid.