blank

Jolanda Jongeneel

“Iedere grens die je durft te stellen, brengt je dichter bij jezelf.”

Wat is jouw inspiratie om les te geven?
Coachen is een prachtig vak en tegelijkertijd mijn allergrootste hobby. Hoe mooi is het dan om ook anderen hierin te mogen opleiden. In de zoektocht naar wie jij bent als mens en hoe je dit kunt inzetten om dé coach voor jouw doelgroep te zijn.

Mijn achtergrond
Het grootste deel van mijn loopbaan heb ik binnen het bedrijfsleven gewerkt. Ik heb een ruime achtergrond binnen Human Resource Management en sinds 2015 begeleid en train ik  teams op het gebied van cultuur en leiderschap. Als lid van een intern coachnetwerk coach ik collega’s in allerlei stadia van professionele ontwikkeling. Daarnaast heb ik mijn eigen coachpraktijk voor zowel individuele- als teamcoaching.

Ik heb een master in loopbaancoaching en ben Professional Certified Coach ICF/(PCC) op het gebied van Oplossingsgericht coachen. Ik ben gecertificeerd in MBTI, NLP, Transactionele Analyse, Voice Dialogue en teamcoaching. Voor het trainen en faciliteren van teams ben ik opgeleid door Aberkyn, de ontwikkeltak van Consultancy bureau McKinsey.

Waarom ik heb gekozen voor de ACC?
Ik heb bij de ACC de specialisatie-opleiding Stress en Burn-out Coaching en Counselling gedaan. Er zijn heel veel mensen die worstelen met de gevolgen van stress en burn-out en er is veel te weinig ondersteuning. Dat raakte me dusdanig dat ik besloot me hierin te verdiepen, zodat ik ook anderen hierin kan helpen. Ik koos voor ACC omdat zij een gedegen opleiding op dit vlak aanbieden. Zowel qua tijdsduur als qua inhoud. De ACC staat voor waarden die ook voor mij persoonlijk gelden; de wereld een beetje mooier maken door mentale ondersteuning toegankelijk te maken voor een grote doelgroep.

Wie is mijn held en waarom?
Mijn held is Floortje Dessing. Enerzijds vanwege de gedeelde passie voor het reizen. Maar anderzijds vanwege haar nieuwsgierigheid naar mensen. De open houding die zij in haar interviews altijd heeft en het gemak waarin zij ogenschijnlijk het vertrouwen van mensen weet te winnen.